جنگ افغانستان؛ دیدار با جنگجویان طالبان در نزدیک مزار شریف
- سکندر کرمانی
- بیبیسی، ولایت بلخ
در فاصله تنها ۳۰ دقیقه با مزارشریف، یکی از بزرگترین شهرهای افغانستان، با تعدادی از جنگجویان طالبان دیدار میکنیم.
غنیمتهایشان را به ما نمایش میدهند، از جمله یک ماشین هاموی، دو وانت پیکاپ و تعدادی مسلسل سنگین. عینالدین، دانشآموز سابق یکی از مدرسههای مذهبی که حالا فرمانده نظامی محلی شده است، در میان تعدادی جنگجوی کاملا مسلح ایستاده است.
در پی خروج تقریبا تمامی نیروهای خارجی، نفرات طالبان توانستهاند روزانه پیشروی کنند و مناطق بیشتری را به اشغال خود دربیاورند. مردم وحشتزده نیز در میان مهلکه گرفتار شدهاند.
بیشتر بخوانید:
دهها هزار نفر از مردم عادی افغانستان مجبور شدهاند که از خانههای خود فرار کنند – در هفتهها اخیر صدها نفر نیز کشته و مجروح شدهاند.
از عینالدین میپرسم که چگونه میتواند خشونتهایی را توجیه کند که چنین زجری به مردم وارد میکنند؟ مگر او مدعی نیست که به نمایندگی از آنها میجنگد؟
با خونسردی پاسخ میدهد “جنگ است دیگر، مردم کشته میشوند” و اضافه میکند که این گروه دارد تمام تلاش خود را میکند تا “آسیبی به غیرنظامیان نرسد”.
به او میگویم که طالبان آغازگر این جنگ بوده است.
در جوابم میگوید “نه. ما دولتی داشتیم که سرنگون شد. آمریکاییها جنگ را شروع کردند.”
به نظر عینالدین و باقی افراد طالبان اوضاع به نفعشان است، و فاصله زیادی با تسلط مجدد بر کشور ندارند.
او راجع به “دولت دستنشانده” کابل میگوید “آنها حاضر به کنار گذاشتن فرهنگ غربی نیستند… برای همین چارهای جز کشتنشان نداریم.”
چیزی از پایان صحبتهایمان نگذشته است که صدای بالگردها در هوا میپیچد. نفرات طالبان و هاموی خیلی سریع پخش میشوند. مشخص است که آنها از نیروی هوایی افغانستان وحشت دارند و هنوز راه درازی تا پایان نبرد باقی است.
ما به بلخ آمدهایم، شهری باستانی که گفته میشود زادگاه یکی از سرشناسترین شاعران مسلمان است – مولانا.
در ابتدای سال نیز از این شهر گذر کرده بودیم، هنگامی که هنوز در دست دولت بود، اما طالبان بر روستاهای اطراف تسلط داشت. حالا به یکی از حدودا ۲۰۰ شهری مهمی تبدیل شده است که در جریان عملیات بیسابقه اخیر به دست طالبان افتادهاند.
به گفته یکی از مقامات ارشد طالبان تمرکز بر شمال عمدی بوده است – نه تنها به این دلیل که این منطقه به طور سنتی در برابر طالبان مقاومت کرده است، بلکه به این خاطر که از لحاظ جمعیتی نیز تکثر بیشتر دارد.
با وجود این که هسته اصلی رهبری طالبان را پشتونها تشکیل میدهند، این مقام میگوید که طالبان میخواهد نشان دهد که در بین دیگر اقوام نیز نفوذ دارند.
حاجی حکمت، یکی از رهبران محلی طالبان و میزبان ما در بلخ، خیلی دوست داشت که ما ببینیم که زندگی روزانه همچنان ادامه دارد.
خیابانها پر از دختربچههای مدرسهای است (هر چند که برخی گزارشها حاکی از این است که در مناطق دیگر مانع از رفتن دختربچهها به مدرسه شدهاند). بازار شلوغ است، و زن و مرد در حال خرید هستند.
منابع محلی به ما گفته بودند که زنان تنها به همراه یک مرد میتوانند به بازار بروند، ولی وقتی به آنجا میرویم به نظر نمیرسد که چنین وضعیتی حاکم باشد. در نقاط دیگر اما فرماندهان طالبان بسیار سختگیرانهتر عمل کردهاند.
البته همه زنانی که میبینیم برقع پوشیدهاند.
حاجی حکمت تاکید دارد که هیچ “اجباری” در کار نیست و طالبان تنها زنان را “نصیحت” میکند که این شکلی لباس بپوشند.
اما شنیدهام که به رانندگان تاکسی دستور داده شده است که تنها زنانی را به مرکز شهر ببرند که برقع به تن دارند.
یک روز بعد از رفتن ما خبرهایی به گوش میرسد که زن جوانی را به خاطر نوع لباسش به قتل رساندهاند. حاجی حکمت اما اتهام دست داشتن افراد طالبان را رد میکند.
خیلیها در بازار از طالبان حمایت میکنند و بابت افزایش امنیت از آنها تشکر میکنند. اما ما هر جا میرویم افراد طالبان نیز ما را همراهی میکنند، برای همین نمیشود به این راحتیها از حرف دل مردم آگاه شد.
عقاید افراطی این گروه بعضا مورد پسند افغانستانیهای محافظهکارتر است، اما طالبان حالا دارد برای تسلط بر چند شهر بزرگ تلاش میکند.
همین یک هفته پیش بود که زنان و مردان در اطراف مسجد کبود مزارشریف در فضایی بسیار آرامتر قدم میزدند.
این شهر هنوز در دست دولت است و تقریبا همه کسانی که با من صحبت کردند نگران پیامدهای قدرتگیری مجدد طالبان بودند، مخصوصا برای “آزادیهایی” که نسلهای جوانتر در این سالها تجربه کردهاند.
طالبان اما در بلخ مشغول راهاندازی دولت خودش است. آنها تمامی ادارههای دولتی را آشغال کردهاند، جز مقر پلیس که حالا متروکه افتاده است.
آنجا قبلا مقر یکی از مخالفان سرسخت آنها، یعنی فرمانده پلیس محلی، بود و بخشهایی از آن در جریان حمله انتحاری نیروهای طالبان ویران شد.
وقتی داریم راجع به این عملیات صحبت میکنیم، گل از گل عبدالله منصور، فرماندار محلی طالبان، میشکفد و افرادش نیز میخندند. جنگ در این ناحیه، مثل خیلی از نواحی دیگر افغانستان، به شدت شخصی و در عین حال عقیدتی است.
برخی چیزها با مسلط شدن طالبان بر شهر تغییر نکرده است؛ رفتگران نارنجیپوش، و همچنین برخی کارمندان دولتی، هنوز سر کار میآیند. حالا اما شهردار منصوب طالبان که پشت میز چوبی بزرگی نشسته است بر آنها نظارت میکند. پرچم سفیدرنگ “امارت اسلامی افغانستان” در گوشه این میز به چشم میخورد.
او قبلا مسئول تامین مهمات بود، اما حالا به امور مالیاتی رسیدگی میکند – و با افتخار به من میگوید که پولی که طالبان از صاحبان مشاغل میگیرد کمتر از (مالیات) دولت است.
ولی گذار از زندگی نظامی به کشوری (ملکی) هنوز کامل نشده است. مقامات ارشد یکی از جنگجویان طالبان را که هنوز تفنگ در دست دارد و میخواهد در جریان مصاحبه پشت سر شهردار ژست بگیرد بیرون میکنند.
اما در جاهای دیگر، تفسیر افراطی این گروه از متون اسلامی بیشتر به چشم میآید. رادیوی محلی قبلا ترکیبی از موسیقی اسلامی و ترانههای عامی پخش میکرد.
حالا اما فقط مناجات مذهبی شنیده میشود. حاجی حکمت میگوید که آنها پخش عمومی موسیقیهای “مبتذل” را ممنوع کردهاند، اما تاکید دارد که افراد همچنان میتوانند هر چه دوست دارند گوش کنند.
با این حال شنیدهام که یکی از مردهای محل را به خاطر گوش دادن به موسیقی در بازار دستگیر کرده بودند، و طالبان برای مجازات او را مجبور کرده بود تا با پای برهنه در آفتاب داغ راه برود تا این که از هوش رفته بود.
حاجی حکمت اما اصرار دارد که چنین اتفاقی نیفتاده است. هنگام ترک ساختمان رادیو به تعدادی از جوانان شاغل در آنجا اشاره میکند و یادآوری میکند که ریش ندارند.
با خنده میگوید “ببینید! ما کسی را مجبور نمیکنیم.”
واضح است که این گروه میخواهد تصویر نرمتری از خود به جهانیان نشان دهد. اما گزارشها از دیگر نقاط کشور حاکی از رفتار بسیار سختگیرانهتر طالبان است. تفاوتها شاید ناشی از منش فرماندهان محلی باشد.
پخش خبرهایی مبنی بر کشتارهای فراقانونی به منظور انتقام و دیگر موارد نقض حقوق بشر در مناطق تحت تسلط طالبان باعث شده است که مقامات غربی به طالبان هشدار دهند که تلاشهایش برای تصرف افغانستان با اتکا به زور ممکن است این کشور را به انزوا بکشاند.
دوره پیشین حکمرانی طالبان بر افغانستان برای خیلیها یادآور مجازاتهای وحشیانهای است که با استناد به تفسیرشان از احکام اسلام اجرا میشد.
در ماه گذشته، این گروه دو مرد را که به بچهدزدی متهم شده بودند از پلی در ایالت هلمند حلقآویز کرد و برای توجیه این اقدام مدعی شد که آنها محکوم شده بودند.
در بلخ، روزی که ما برای بازدید از یکی از جلسات دادگاه طالبان رفته بودیم، همه پروندهها به اختلافات ارضی مربوط میشد. با این که خیلیها از شکل و شمایل عدالت این گروه میترسند، حداقل برای دیگران به معنی حل و فصل سریعتر مسائل در مقایسه با نظام قضایی شدیدا فاسد دولتی است.
یکی از طرفین دعوا با اشاره به تلاشهای گذشتهاش برای گرفتن نتیجه میگوید “نمیدانید چقدر رشوه دادهام.”
حاجی بدرالدین، قاضی طالبان، میگوید در دوره چهار ماهه فعالیتش حتی یک بار هم حکم به تنبیه بدنی نداده است، و تاکید میکند که این گروه زنجیرهای از دادگاههای استیناف دارد که احکام سنگین را بازبینی میکنند.
با این حال او حتی از سختترین مجازاتها نیز دفاع میکند و میگوید “در دین ما واضح است. مجازات کسانی که رابطه جنسی نامشروع دارند، چه زن و چه مرد، ۱۰۰ ضربه شلاق است. اما افراد متاهل باید سنگسار شوند… اگر کسی دزدی کند و جرمش ثابت شود، باید دستش را قطع کرد.”
او انتقاد از این مجازاتها را برنمیتابد و میگوید “بچههای مردم را دارند میدزدند. این بهتر است یا این که دست یک نفر را قطع کنیم تا ثبات به جامعه برگردد؟”
با وجود پیشروی سریع طالبان، دولت افغانستان همچنان بر بزرگترین شهرهای این کشور مسلط است. تقابل دو طرف در چند ماه آینده به معنی ادامه درگیریها و افزایش خشونتها خواهد بود.
از حاجی حکمت میپرسم چقدر مطمئن است که طالبان میتواند به پیروزی نظامی برسد؟ پاسخ میدهد “زیاد. اگر مذاکرات صلح به نتیجه نرسد، به خواست خدا پیروز خواهیم شد.”
اما مذاکرات صلح به بنبست کشیده شده است، و به نظر میرسد که درخواستهای مکرر طالبان مبنی بر ایجاد یک “حکومت اسلامی” چیزی جز اصرار به تسلیم مخالفانش نیست.
حاجی حکمت میگوید “ما هم بر خارجیها غلبه کردهایم و هم حالا بر دشمنان داخلی.”
اخبار روز :جنگ افغانستان؛ پیشروی سریع طالبان و هشدار قدرتهای جهان
آمریکا، روسیه، چین و شماری دیگر از قدرتهای بزرگ هشدار دادهاند که اگر حکومتی با استفاده از نیروی نظامی در افغانستان به قدرت برسد، آن را به رسمیت نخواهند شناخت.
در روزهای گذشته طالبان با تصرف دو شهر بزرگ هرات و قندهار بزرگترین پیروزی نظامی را بدست آوردند.
بعد از این پیشرویها قدرتهای جهان خواستار تسریع روند صلح افغانستان شدهاند.
اتحادیه اروپا هم به گروه طالبان هشدار داده در صورتی که بخواهد افغانستان را به زور تصرف کرده و “امارت اسلامی” خود را تشکیل دهد، منزوی خواهد شد.
زلمی خلیل زاد، نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان گفته که آمریکا خواستار توقف فوری حملات علیه شهرها است.
او همچنین به حل مشکل افغانستان از طریق سیاسی تاکید کرده و هشدار داده دولتی که به زور بر مردم تحمیل شود، یک دولت “منفور” خواهد بود.
روز گذشته عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه ملی افغانستان بعد از تصرف چند شهر بزرگ به دست طالبان، خواستار برگزاری نشست اضطراری شواری امنیت سازمان ملل درباره افغانستان شد.
وضعیت در شهرهای تصرف شد
شهر هرات بعد از تصرف توسط طالبان تاکنون آرام گزارش شده است. شب گذشته در بعضی نقاط شهر صدای تیراندازی شنیده شده ولی اکنون شهر آرام است. گفته میشود که طالبان در خیابانهای شهر تردد دارند و شماری از ساکنان محل نیز از خانهها بیرون آمدهاند.
به گفته مردم محل، مناطقی که در روزهای گذشته خط مقدم درگیری بود امروز آرام گزارش شده است. طالبان بیشتر مناطق نظامی را در شهر در کنترل دارند. گزارشهای نیز وجود دارد که نیروهای امنیتی و بسیج مردمی در ولسوالی گذره در حدود ۱۰ کیلومتری شهر با طالبان درگیر هستند.
رسول موسوی، دستیار وزیر امور خارجه ایران نیز در توییتر خود نوشته “اداره هرات در اختیار نیروهای امارت اسلامی در آمده است. سرکنسول ، دیپلماتها و کارکنان سرکنسولگری ج ا ا داخل ساختمان هستند. مرتب با آنها در تماس هستم. نیروهای اداره کننده شهر متعهد به امنیت کامل سرکنسولگری ، دیپلماتها و کارکنان آن شدهاند.”
پروازها از فرودگاه هرات نیز امروز لغو شده است.
از قندهار در جنوب افغانستان نیز گزارش میرسد که به غیر از فرودگاه این شهر سایر مناطق در کنترل طالبان است. نوار صوتی از حاجی یوسف وفا، والی طالبان در قندهار همرسانی شده که از افراد طالبان خواسته تا نظم و امنیت را به شهر برگردانند.
از دو ولایت ارزگان و زابل در جنوب افغانستان نیز گزارشهای از سقوط این دو شهر مخابره شده است. طالبان مدعی شده که کنترل شهر قلات، مرکز ولایت زابل را هم در اختیار گرفته است.
نوار صوتی نیز از محمدعمر شیرزاد، والی ارزگان نشر شده که او مدعی است، بزرگان و عالمان دین در ارزگان از او خواسته که در داخل شهر ترینکوت، مرکز ولایت ارزگان با طالبان برای جلوگیری از تلفات غیر نظامی و ویران شدن شهر نجنگد.
او گفته که اکنون منتظر نتیجه این پیشنهاد از طرف طالبان است. طالبان مدعی شده که او به این گروه پیوسته است.
بایدن قصد تغییر برنامه خروج از افغانستان را دارد؟
یک مقام ارشد آمریکایی روز یکشنبه مدعی شد با وجود پیشرویهای گسترده گروه طالبان در افغانستان و سقوط سه منطقه مهم در این کشور تنها در یک روز، جو بایدن رییس جمهوری آمریکا و تیم مشاور وی قصد تغییر برنامه خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان را ندارند.
به گزارش ایرنا از “نیویورک تایمز” منابع خبری در افغانستان اعلام کردند که شهر قندوز پس از درگیری شدید امروز بدست گروه طالبان سقوط کرد و بازار این شهر در آتش جنگ سوخت.
این مقام آمریکایی که نامی از وی برده نشده است افزود: بایدن از وضعیت قندوز آگاهی دارد اما تصمیم خود را تغییر نخواهد داد.
در چند هفته گذشته نیروهای گروه طالبان به صورت گسترده به پیشرویهای خود در مناطق مختلف افغانستان ادامه دادهاند و توانستهاند پس از درگیریهای شدید، چندین منطقه مهم را از کنترل نیروهای دولتی خارج کنند.
در همین حال دولت آمریکا بارها تاکید کرده است که نیروهای امنیتی افغان دارای تجهیزات و توانایی کافی برای مقابله با طالبان هستند. دولت آمریکا همچنین به مذاکره با طالبان برای صلح ادامه داده است، صلحی که هر روز کم رنگتر میشود.
جن پسکی دبیر مطبوعاتی کاخ سفید پیش از این گفته بود: بایدن به عنوان بخشی از تعهد خود در خروج از افغانستان، خود را برای “تصمیمات دشوار” آماده کرده است.
وی اضافه کرد: رییس جمهوری آشکارا اعلام کرده است که پس از ۲۰ سال جنگ، زمان بازگشت نیروهای آمریکایی به خانه فرا رسیده است. او همچنین احساس میکند و اعلام کرده است که دولت افغانستان و نیروهای دفاعی ملی افغانستان از آموزش، تجهیزات و تعداد کافی برخوردارند و اکنون زمان آن رسیده تا رهبری افغانستان اراده خود را در برابر تجاوز و خشونت طالبان نشان دهد.
این مقام ارشد آمریکایی در این خصوص توضیح داد: تا روز یکشنبه سیاست دولت آمریکا در مورد افغانستان تغییر نکرده است. وزارت دفاع آمریکا برای تامین تجهیزات مورد نظر آماده است اما راهکار غالب این است که (خروج نیروهای آمریکای) بر اساس برنامه ریزی پیش برود و بازپس گیری قندوز و سایر مناطق بر عهده دولت و نیروهای امنیتی افغانستان باشد.
آمریکا ماه گذشته بخش مهمی از نیروها و سربازان خود را از پایگاه نظامی بگرام خارج کرد. اما گفته شد حدود ۶۰۰ سرباز آمریکایی همچنان در افغانستان حضور دارند تا از سفارت این کشور در خاک افغانستان محفاظت کنند.
‘کوچکترین نوزاد جهان’ پس از ۱۳ ماه به خانه رفت
۱۸ مرداد ۱۴۰۰ – ۹ اوت ۲۰۲۱
نوزادمنبع تصویر،NUH, SINGAPORE
توضیح تصویر،
یو ژوان پس از گذراندن سیزده ماه در بیمارستان حالا مرخص شده است
نوزادی که هنگام تولد به عنوان ‘کوچکترین نوزاد جهان ‘ شناخته شد، پس از ۱۳ ماه درمان فشرده از بیمارستانی در سنگاپور مرخص شد.
کویک یو ژوان در زمان تولد فقط ۲۱۲ گرم یعنی به اندازه یک سیب وزن داشت و قدش هم تنها ۲۴ سانتیمتر هم بود.
مادرش در کمتر از ۲۵ هفته از حاملگیاش از طریق عمل سزارین زایمان کرد که بسیار کمتر از ۴۰ هفته معمول بود.
دارنده رکورد قبلی کوچکترین نوزاد جهان دختری در ایالات متحده بود که در بدو تولد در سال ۲۰۱۸ فقط ۲۴۵ گرم وزن داشت.
مادر یو ژوان او را چهار ماه زودتر از موعد مقرر پس از تشخیص پره اکلامپسی به دنیا آورد. این عارضه فشار خون بسیار خطرناکی است که میتواند به اندامهای حیاتی بدن آسیب برساند و برای مادر و نوزاد کشنده باشد.
وزن یو ژوان در حال حاضر بسیار طبیعیتر و حدود ۶ کیلو و ۳۰۰ گرم است.
به گفته بیمارستان ملی دانشگاه سنگاپور که محل تولد این نوزاد دختر است، یو ژوان در ابتدا شانس کمی برای زنده ماندن داشت.
این بیمارستان در بیانیهای گفت: “این نوزاد با وجود همه عوارض مربوط به سلامتیاش در هنگام تولد، با پشتکار و رشد خود به اطرافیانش الهام بخشیده و او را به یک نوزاد فوقالعاده در دوران کرونا تبدیل کرده است، پرتوی امید در میان نابسامانیها.”
نوزاد
منبع تصویر،KWEK FAMILY
توضیح تصویر،
یو ژوان چهار ماه زودتر از موعد مقرر با عمل سزارین اورژانسی متولد شد
یو ژوان در مدتی که در بیمارستان بستری بود شیوههای مختلفی از درمان را دریافت کرد و برای زنده ماندن به انواع دستگاهها تکیه داشت.
پزشکان میگویند که وضعیت جسمانی او تحت مراقبت آنها پیشرفت خوبی داشته و او اکنون در وضعیتی است که از بیمارستان مرخص شود.
یو ژوان هنوز بیماری مزمن ریوی دارد و برای تنفس در خانه به کمک نیاز دارد. با این حال پزشکان میگویند انتظار دارند که او با گذشت زمان بهتر شود.
مادرش، وونگ می لینگ، به رسانههای محلی گفت که تولد و اندازه یو ژوان برای او شوکهکننده بود زیرا اولین فرزندش که یک پسر چهار ساله است سر موقع به دنیا آمد.
والدین یو ژوان توانستند هزینه اقامت طولانی او در بیمارستان را از طریق کمپین تامین سرمایه جمعی که معادل ۲۷۰ هزار و ۶۰۱ دلار جمعآوری کرده بود، پرداخت کنند.
گفتوگوی تلفنی رئیسی و مکرون درباره برجام و امنیت خلیج فارس
رئیسی و مکرونمنبع تصویر،EPA/REUTERS
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران، در تماس تلفنی با امانوئل مکرون، رئیس جمهور فرانسه با انتقاد از “عدم پایبندی” سه کشور اروپایی حاضر در برجام به تعهدات خود، گفته است که در هر مذاکرهای باید حقوق و منافع ایران تامین شود. به گفته کاخ الیزه آقای مکرون هم در این مکالمه از ایران خواسته “نقض برجام” را فورا متوقف کند و برای به نتیجه رسیدن تلاشها برای برجام به مذاکرات وین برگردد.
این اولین تماس یکی از رهبران قدرتهای غربی با رئیس جمهوری جدید ایران است. فرانسه در کنار بریتانیا و آلمان سه کشور اروپایی امضا کننده توافق هستهای با ایران (برجام) هستند.
مذاکرات وین برای احیای برجام و رفع تحریمهای آمریکا علیه ایران در آستانه به قدرت رسیدن دولت آقای رئیسی متوقف شد و هنوز اظهار نظر روشنی درباره ادامه آن صورت نگرفته است.
حسن روحانی درباره مذاکرات احیای برجام: فرصت دولت دوازدهم را از دستش گرفتند
دعوت آمریکا از رئیسی برای ادامه مذاکرات احیای برجام
آقای رئیسی در مراسم تحلیف خود گفت که از هر طرح دیپلماتیک که باعث لغو تحریمها شود استقبال خواهد کرد.
اما اظهارات مقامهای مسئول و مرتبط با مذاکرات حاکی از وجود اختلافهای جدی و اساسی میان ایران و آمریکا است که به صورت غیر مستقیم و با وساطت اروپاییها در وین مذاکره میکردند.
هشدار درباره امنیت خلیج فارس ودریای عمان
مرسر استریت
منبع تصویر،CENTCOM
توضیح تصویر،
عکسی از کشتی مرسر استریت بعد از حمله
از سویی آغاز ریاست جمهوری آقای رئیسی با مجموعه از رخدادهای امنیتی در آبهای جنوبی ایران و همین طور بالا گرفتن تنش میان حزبالله لبنان و اسرائیل همزمان بود.
به گفته کاخ الیزه، آقای مکرون در این تماس تلفنی بر موضع فرانسه برای حفظ امنیت و آزادی تردد دریایی تاکید کرده و خواهان گفتوگو درباره ثبات و امنیت در خاورمیانه شده است.
به گزارش سایت ریاست جمهوری ایران در این “مکالمه یک ساعته” آقای رئیسی هشدار داده است که جمهوری اسلامی درباره “تامین امنیت و حفظ بازدارندگی در منطقه خلیج فارس و دریای عمان بسیار جدی است و با عوامل سلب کننده امنیت مقابله خواهد کرد.”
اتحادیه اروپا: شواهد حمله به کشتی مرسر استریت به روشنی علیه ایران است
ایران اسناد دست داشتن در حمله به کشتی مرسر استریت را ‘جعلی’ خواند
بریتانیا: ‘بقایای پهپاد ایرانی شاهد ۱۳۶ بر کشتی مرسر استریت پیدا شد’
کشورهای غربی ایران را به دست داشتن در حمله پهپادی به کشتی مرسر استریت متهم کردهاند که تحت مدیریت یک شرکت اسرائیلی است.
اما جمهوری اسلامی ایران این اتهام را رد کرده و گفته است که با هر گونه اقدام تلافیجویانه با قاطعیت برخورد میکند.
بنا بر بیانیه دفتر ریاست جمهوری فرانسه، ابراهیم رئیسی و امانوئل مکرون درباره تحولات لبنان و عراق هم صحبت کردهاند.
آقای مکرون ابراز امیدواری کرده که ارتباطات میان دو کشور برای “واکنش بهتر به چالشهای جهانی پیش رو” تقویت شود.
آتشسوزیهای گسترده در یونان همزمان با گرمای بیسابقه هوا
منبع تصویر،EPA
توضیح تصویر،
ساکنان چند روستا به خاطر نگرانی از آتش سوزی تخلیه شده اند
با گسترش آتش سوزی در مراتع و جنگل های جزیره یونانی اویا، چند روستا در معرض خطر قرار گرفته اند.
مقام های امدادی تاکنون نزدیک به دو هزار نفر از ساکنان این جزیره را با کشتی از آن خارج کرده اند.
هزاران هکتار از مراتع این جزیره در اثر دو آتش سوزی جداگانه به طور کامل سوخته اند.
گرمای هوا باعث بروز آتش سوزی های گسترده در مناطق مختلف یونان از جمله در شمال شهر آتن شده است.
به گزارش سازمان هواشناسی یونان، دمای هوا به بالاترین اندازه در سی سال گذشته رسیده و در مناطقی به ۴۵ درجه سانتیگراد رسیده است.
به گفته نیکوس هاردالیاس، رییس سازمان دفاع غیرنظامی یونان آتش سوزی در شمال آتن در حال مهار است اما احتمال شعله ور شدن مجدد منطقه وجود دارد.
چند کشور اروپایی از جمله فرانسه، آلمان و بریتانیا با ارسال آتش نشان و تجهیزات اطفا حریق به یونان به مقابله با آتش سوزی ها کمک کرده اند.
- آتش سوزیهای گسترده در یونان؛ هزاران نفر مجبور به تخلیه خانههای خود شدند
- آتشسوزیهای تابستان امسال ‘کابوسی’ برای یونان است
- کمک اروپا برای مهار آتش در ترکیه و بالاگرفتن انتقادها از اردوغان
- اردوغان: ‘ایران به ترکیه هواپیمای آبپاش فرستاده است’
کریاکوس میتسوتاکیس، نخست وزیر یونان در توییتر از کشورهایی که به یونان کمک کرده اند، تشکر کرد.
آقای میتسوتاکیس نوشت: از حمایت شما از یونان در این زمانه سخت تشکر می کنیم.
در ترکیه هم که در همسایگی یونان قرار دارد، آتش سوزی های گسترده با تخریب مناطق مسکونی و جنگل های مناطق جنوبی و غربی این کشور همراه بوده است.
هشت نفر در این آتش سوزی ها جانشان را از دست دادند.