اخبار روز : مکانی در نزدیکی شانزه لیزه به نام ‘فرمانده مسعود’ نامگذاری شد
مکانی در نزدیکی شانزه لیزه به نام ‘فرمانده مسعود’ نامگذاری شد
مکانی در نزدیکی شانزه لیزه در پاریس، پایتخت فرانسه، به نام احمدشاه مسعود نامگذاری شد.
امروز در مراسمی در پاریس با حضور شهردار این شهر، شماری از اعضای شورای شهر پاریس، احمد مسعود و همچنین هواداران فرمانده احمدشاه مسعود از لوح این گذر در ناحیه هشتم شهرپاریس پردهبرداری شد.
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی صلح افغانستان و حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان نیز برای شرکت در این مراسم به پاریس سفر کردهاند.
آن ایدالگو، شهردار پاریس در توییتر نوشته که صبح امروز ما یک گذر در باغ شانزه لیزه را “به افتخار نام احمدشاه مسعود افتتاح کردیم.”
خانم ایدالگو گفته که “فرمانده مسعود، قهرمان جهاد افغانستان، برای همیشه در یادها به عنوان قهرمان آزادی و مبارزه علیه تاریکاندیشی خواهد ماند.”
لویه جرگه اضطراری در سال ۱۳۸۱ لقب “قهرمان ملی” را به احمدشاه مسعود داده بود.
به گزارش خبرگزاری فرانسه شهردار پاریس در سخنرانی خود گفت که “فرمانده مسعود، فرمانده جاودانی جهاد، مبارز آزادی و کسی که چهرهاش، مبارزهاش، گفتارش هنوز نه تنها در افغانستان بلکه به ما در پاریس الهام میبخشد.”
او افزود که با نامگذاری این مکان به نام او در خیابانهای پاریس، از او به عنوان “مبارز جهانی برای آزادی و حقوق زنان تجلیل میکنیم.”
شماری از هواداران احمدشاه مسعود نیز در این مراسم گردهم آمدند.
این مراسم به طور زنده از تلویزیون فرانس ۲۴ نشر شد.
احمد مسعود در سخنانی در این مراسم گفت که پدرش بیست سال پیش به دعوت پارلمان اروپا به پاریس آمد و علیه تروریسم بین المللی مبارزهاش را آغاز کرد.
او افزود که “من نیز تعهد ما را با فرانسه تجدید میکنیم که حقوق دموکراتیک و آزادیهای عمومی که در بیست سال گذشته بدست آمده، حفظ شود در حالی که افغانستان در یک مرحله حساسی است.”
او افزود که فرانسه با از دست دادن ۹۰ نفر در جنگ افغانستان بهای مبارزه برای آزادی را پرداخت کرده است.
احمدشاه مسعود، دو روز پیش از ۱۱ سپتامبر توسط دو فرد انتحاری که خود را خبرنگار معرفی کرده بودند، در ولسوالی خواجه بهاالدین تخار کشته شد.
در همین حال، احمد مسعود، فرزند احمدشاه مسعود در مصاحبهای با تلویزیون فرانس ۲۴ گفته که “یک مدل حکومتداری غیرمتمرکز، مانند مدل سوئیس آرزوی احمد شاه مسعود بود، تنها راه برونرفت از این وضعیت در افغانستان است.”
آقای مسعود در پاسخ به این سوال که آیا این مدل برای افغانستان نیز واقع بینانه است؟ گفته که قطعا، اکثریت مردم افغانستان خواهان یک سیستم غیرمتمرکز و توزیع قدرت هستند.
اظهارات احمد مسعود در شبکههای اجتماعی خبرساز شده است.
او در این مصاحبه از دولت اشرف غنی، رئیس جمهور فعلی افغانستان نیز انتقاد کرده و او را یک رئیس جمهور “بد” برای افغانستان خوانده، به گفته او “به این دلیل که او(غنی) با کارت قومی بازی میکند”.
شهرداری پاریس قبلا اعلام کرده بود که قرار است لوح یادبود احمدشاه مسعود را در ناحیه هشتم این شهر نصب میکند.
روز گذشته، حنیف اتمر، وزیرخارجه افغانستان نیز در یک صحبت تلفنی با ژان لودریان، وزیرخارجه فرانسه از نامگذاری خیابانی در پاریس به نام احمدشاه مسعود تشکر کرد.
فرانسه در دهه ۱۹۸۰ از فرمانده احمدشاه مسعود در زمانی که او در برابر هجوم ارتش سرخ میجنگید حمایت میکرد.
احمدشاه مسعود در دبیرستان (لیسه) استقلال که توسط فرانسویها اداره میشد درس خوانده بود.
طومار انتقادی: ””این قرارداد در تعارضِ با منافع ملی است ””
در تازهترین انتقادها از این قرارداد، شماری از فعالان سیاسی ایران با امضای طوماری خطاب به رئیس جمهوری چین نوشتهاند “سقوط جمهوری اسلامی در کوتاه مدت قطعی است” و تاکید کردند که “قرارداد استراتژیک ۲۵ ساله در تعارض با منافع ملی ایران است و به لحاظ اخلاقی، سیاسی، حقوقی و انسانی مردود است”.
امضاکنندگان این طومار در ادامه نوشتهاند: “نظام جمهوری اسلامی، نماینده واقعی ملت ایران نیست و این قرارداد در تعارضِ قطعی با منافع ملی ایران است”.
به نوشته آنها،”نظام جمهوری اسلامی چیزی جز یک کالبد بیجان نیست” و هدف حکومت از امضای توافق، “نجات از سرنگونی” است.
مذاکرات برای رسیدن به این توافق پنج سال پیش شروع شده بود.
با وجود آن که وزارت امور خارجه ایران مسئول رسمی هماهنگی درباره این سند معرفی شده اما گفته شده که علی لاریجانی، مشاور آیتالله خامنهای و رئیس پیشین مجلس نقش اصلی را در مذاکرات مربوط به این سند ایفا کرده است.
یکی از مشاوران آقای لاریجانی اوایل ماه مرداد خبر داد که و “نقش ویژهای” در مدیریت سند راهبردی میان ایران و چین داشته است و از طرف رهبر جمهوری اسلامی مامور این کار شده است.
عبدالله: نشست صلح افغانستان در ترکیه سرنوشت این کشور را رقم خواهد زد
توضیح ویدئو،
عبدالله: نشست استانبول سرنوشت آینده افغانستان را رقم میزند
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان، میگوید نشست پیشرو صلح افغانستان در ترکیه سرنوشت این کشور را رقم خواهد زد.
آقای عبدالله که در مصاحبه اختصاصی با تلویزیون بیبیسی فارسی از پاریس صحبت میکرد، گفت که دولت افغانستان با آمادگی در مورد محتوای مذاکرات به نشست ترکیه میرود.
آقای عبدالله روز شنبه در مراسم پردهبرداری از لوح نامگذاری مکانی در پاریس به نام فرمانده مسعود شرکت کرد.
قرار است نشست صلح افغانستان با حضور مقامهای بلندپایه دولت و طالبان در ماه اپریل در استانبول برگزار شود.
آقای عبدالله در مورد طرح آقای غنی برای انتخابات زودرس که گفته شده قرار است در نشست استانبول ترکیه ارائه کند، گفت که برای رسیدن به “آینده مطلوب” باید راهی را طی کنیم، اگر طالبان آمادگی داشته باشد سرنوشت توسط مردم تعیین شود، و مستقیما به سمت “انتخابات زودرس” میتوانیم برویم.
آقای عبدالله میگوید در این که طالبان تا چه حد آمادگی رفتن به سمت انتخابات را دارند، “یک سوال بزرگ است”.
او گفت که بحث کاملی در این زمینه در شورای عالی مصالحه نشده است.
آقای عبدالله در مورد سهم احتمالی در “دولت انتقالی صلح” که در طرح آمریکا مطرح شده، گفت “در جستجوی جایگاه برای خودم نیستم.”
آقای عبدالله تاکید کرد که اختلاف جدی با آقای غنی در زمینه روند مذاکرات صلح ندارند و “نزدیکی نظریات” وجود دارد اما او روند کند مذاکرات را به نمایندگان طالبان مرتبط دانست.
در مورد نامه آنتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا و الفاظی که برخی آن را “تحقیرآمیز” خوانده اند، آقای عبدالله میگوید مشابه همان نامه در همان روزی که به آقای غنی رسیده، او نیز دریافت کرده است.
او افزود که در آن نامه آقای بلینکن به چند نکته که ضرورتهای تسریع روند صلح است اشاره کرده، و اولویت ایالات متحده را نیز تذکر داده است.
آقای عبدالله گفت که در مورد لحن نامه “صحبت نمیکنم.”
- بایدن درباره افغانستان: مهلت اول ماه مه به دلایل فنی عملی نیست، اما نمیخواهیم مدت طولانی آنجا بمانیم
- نهادهای اطلاعاتی آمریکا: با خروج نیروها امکان تسلط طالبان وجود دارد
- واکنشها به ادامه حضور نیروهای آمریکایی و آلمانی در افغانستان
- آلمان ماموریت نظامیانش را در افغانستان تمدید کرد
منبع تصویر،ABDULLAH
توضیح تصویر،
آقای عبدالله، حامد کرزی، رئیس جمهور پیشین افغانستان و شهردار پاریس لوح یادبود گذری بنام فرمانده مسعود را در پاریس پرده برداری کردند.
آقای عبدالله در واکنش به سخنان رئیس جمهور آمریکا گفت که در توافقنامه دوحه تعهدات دوجانبه در نظر گرفته شده، طالبان نیز باید مواردی را رعایت میکردند، اما بخشی از تعهدات توسط طالبان عملی نشده است.
دو روز پیش، جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا، در نخستین کنفرانس خبری از زمان آغاز به کارش گفت که “خیلی دشوار” است که مهلت اول مه برای خروچ نیروهای این کشور از افغانستان “به دلایل تاکتیکی” عملی شود. اما، او تاکید کرد که کشورش قصد ندارد برای مدت طولانی در افغانستان بماند.
در همین حال، آلمان ماموریت حضور نظامیانش را تا ۳۱ جنوری/ژانویه سال ۲۰۲۲ تمدید کره است.
براساس این تصمیم، نیروهای آلمانی تا دستکم ده ماه دیگر در افغانستان باقی خواهند ماند.