خودروی پرنده دیگر تخیل نیست و دنیا را دگرگون میکند
- آدرین برتراند
- بیبیسی
منبع تصویر،GETTY IMAGES
توضیح تصویر،
خودروهای پرنده مقل فیلم بلیدرانر به واقعیت نزدیکتر از آن هستند که بسیاری فکر می کنند
فیلم اصلی بلید رانر (Blade Runner) ساخته ۱۹۸۲، در آینده (سال ۲۰۱۹) در شهر تخیلی لوسآنجلس اتفاق میافتد که از آسمانش باران اسید میبارد. شهر پر از خودروهای پرنده است که در بزرگراههای هوایی رفت و آمد میکنند.
از آن زمان فناوری پیشرفتهایی کرده که شاید هالیوود پیشبینیاش را نمیکرد هرچند تاکسیهای هوایی هنوز هم دور از واقعیت به نظر میرسند و متعلق به داستانهای علمی تخیلی و پارکهای تفریحی، با این حال خودروهای پرنده تخیلی نیستند و میتوانند نحوه رفت و آمد، کار و زندگی ما را در دهههای آینده شکل دهند.
بهبود توان ذخیره انرژی در باتریها، علم مواد و شبیهسازی کامپیوتری به ساخت انواع و اقسام ماشینهای پرنده شخصی و سامانههای ناوبریای را که به آنها امکان رفت و آمد میدهد شتاب بخشیده است، از هواسُرهای (گلایدرهای) الکتریکی گرفته تا هواگردهای ثابتبال و پهپادهای چهارملخ (کوادکوپتر).
این هواپیماها ممکن است دقیقا شبیه تخیلات فیلم بلیدرانر نباشند ولی خیلی هم با آن تفاوت ندارند. بیشتر آنها بسیار کوچکتر از هواپیماهای تجاری هستند و به جای بال، ملخهایی دارند که به آنها امکان نشستن و برخاستن عمودی میدهند. به عنوان مثال تغییر حالت ملخ از عمودی به افقی بازده پرواز رو به جلو را در مسافتهای طولانی بهتر میکند یا برای کاهش سروصدا در زمان ثابت ماندن در هوا، استفاده از چند ملخ طراحی شده است. از همه مهمتر، این وسایل نقلیه برای رفت و آمد سریعتر از تردد فعلی طراحی شدهاند، بخصوص در شهرهای پرترافیک.
در حال حاضر بازار خودمختار هواروهای شهری بیقانون است. دهها شرکت نوبنیاد برای ساخت کولهپرواز (جتپک)، موتورسیکلت پرنده و تاکسی هوایی شخصی با یکدیگر رقابت میکنند. سرمایهگذاران خطرپذیر، شرکتهای عظیم هوایی و خودروسازی (حتی شرکت تاکسی اینترنتی اوبر، مشابه اسنپ در ایران) سهم خود را در این بازار رو به رونق طلب میکنند که شاید تا سال ۲۰۴۰ ارزشش به ۱/۵ تریلیون دلار برسد.