اخبار صنعت، معدن و بازرگانی – روزنامه شماره ۵۰۲۸
دنیای اقتصاد: شامخ کل «اقتصاد» و «صنعت»، مهرماه را با افت ۳۹/ ۲ و ۳۱/ ۲ واحدی نسبت به ماه گذشته پشتسر گذاشتند. رشد قیمت مواد اولیه و لوازم خریداری شده برای تولید همچنان در مهرماه چالش اصلی فعالیتهای اقتصادی بوده اما این بار کاهش فروش نیز بهعنوان معضل جدید به سبد مشکلات صاحبان کسبوکار اضافه شده است.
دنیایاقتصاد: سازمان زمینشناسی با استفاده از فناوریهای تازه و بهکارگیری مدلهای ژئوفیزیک در پی کشف منابع معدنی و زیرزمینی تازه در کشور است. رئیس سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه از نظر این سازمان اکتشافات معدنی در سطح زمین در حال پایان یافتن است، گفت: از این رو ما پروژههایی را با استفاده از روشهای ژئوفیزیک هوایی برای اکتشافات ذخایر معدنی پنهان تعریف کردیم که موفق به کشف برخی از عناصر معدنی فلزی در استانهای مختلف کشور شد. به گزارش ایسنا علیرضا شهیدی افزود: شناسایی و پیجویی که از مراحل اولیه اکتشافات معدنی است، از ماموریتهای سازمان زمین شناسی است. ما بر این اساس تاکنون بالغبر ۹۴۵ هزار کیلومتر مربع از اراضی کشور را در این زمینه بررسی کردیم. بررسیهای بیشتر نشان میدهد در صورت تامین اعتبار، باید با این روش اکتشاف معادن، پهنهای به مساحت ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار کیلومتر توسط سازمان زمینشناسی مورد بررسی و تجزیه و تحلیل قرار گیرد.
مهر: تامین ۶۰ میلیون تن کالای اساسی هدف جدیدی است که در دستور کار وزارت صمت قرار دارد. معاون دفتر توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت با تایید این خبر اعلام کرد: امسال برنامهریزی شده ۳۵ تا ۴۰ میلیون تن کالا از محل تولید داخل و ۲۰ تا ۲۵ میلیون تن از محل واردات تامین میشود. وی تصریح کرد: بهرغم همه مشکلات تحریم ۱۵ میلیون تن واردات قطعی انجام شده و با توجه به موجودی که در بنادر است، چیزی که لازم است از طریق واردات انجام میشود.
گروه شرکتها: بهمنظور تحقق اهداف معدن و صنایع معدنی در حوزه بهرهوری، مدلهای بهرهوری به پروژههای تحقیقاتی تبدیل شود. به گزارش روابطعمومی ایمیدرو، خداداد غریبپور رئیس هیاتعامل ایمیدرو در آیین هفتمین دوره جایزه ملی بهرهوری معادن و صنایع معدنی افزود: بهمنظور افزایش سطح رقابتپذیری بین بنگاهها، باید سطح بهرهوری در مجموعههای معدن و صنایع معدنی ارتقا یابد.
دنیایاقتصاد: ماشین چاپ بخشنامههای تجاری این بار صادرات مرغ را ممنوع کرد. بازار مرغ و تخممرغ در ماههای اخیر تحت تاثیر چرخه معیوب مقرراتی با نوسانات و جهشهای قیمتی مواجه شد. در این چرخه تخصیص دلار ۴۲۰۰ تومانی به نهادههای دامی بهطور غیرمستقیم منجر به جوجهکُشی و از آن بدتر فروش همین نهادهها با قیمت چند برابری (قیمت معادل نرخ واقعی ارز) به تولیدکنندگان میشود که نتیجه آن کمبود مرغ و افزایش قیمت در بازار است. در ادامه این روند معیوب، اکنون افزایش قیمت، به صدور بخشنامه ممنوعیت صادراتی منجر شده است که این ممنوعیت زمینه را برای افت قیمت در داخل و در نتیجه متضرر شدن تولیدکنندگان و درنهایت کاهش سطح عرضه و افزایش مجدد قیمت در آینده فراهم میکند.
دنیایاقتصاد: جوبایدن، رئیسجمهوری منتخب آمریکا وعده داده است تا همکاری نزدیکتری را با متحدان ایالاتمتحده در راستای تقابل تجاری با چین انجام دهد و بهنظر نمیرسد که او بخواهد در آینده نزدیک تعرفههایی که دونالد ترامپ بر واردات فولاد، آلومینیوم، کالاهای چینی و اروپایی اعمال کرده است را کنار بگذارد.
پدرام سلطانینایبرئیس سابق اتاق ایران
موضوع واردات بدون انتقال ارز به بحث چالشی این روزها میان بانک مرکزی و سایر دستگاههای دولتی از یکسو و موافقان و مخالفان این تصمیم در اهالی اقتصاد و تجارت از سوی دیگر بدل شده است. برای سادهتر کردن دریافت علل و عوامل این تصمیم، تلاش میکنم در قالب هفت پرسش مهم و ریشهای و همچنین پاسخ تحلیلی آنها به چیستی و چرایی این سیاست بپردازم.
دنیایاقتصاد: آمار کالاهای دپوشده در گمرکات و بنادر بهروز شد. معاون فنی و امور گمرکی گمرک ایران آخرین آمار و ارقام مربوط به کالاهای اساسی و غیراساسی که در گمرکات دپو شده است را به تفکیک اعلام کرد. بر این اساس در مجموع ۳/ ۷میلیون تن کالای اساسی و غیراساسی در کنار ۹۹ هزار کانتینر در گمرکات و بنادر موجود است.
دنیایاقتصاد: معاون دفتر توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت گفت: قیمت برنج، روغن و کره بهدلیل تامین با ارز نیمایی با نوسانات ارزی تغییر میکند. به گزارش «ایسنا» سعید عباسی صارمی، معاون دفتر توزیع و تنظیم بازار وزارت صمت عنوان کرد: ما در دفتر برنامهریزی تامین، توزیع و تنظیم بازار کالای اساسی کشور و در چند بخش به نمایندگی از تنظیم بازار اقداماتی را انجام میدهیم اما اصلی ترین کار ما تامین کالا براساس نیاز کشور به کالای اساسی است، نسبت به تامین با اولویت داخلی اقدام میکنیم. جهاد کشاورزی نسبت به برآورد تولید اقدام میکند و ما براساس برنامهریزی کسریها را برای واردات انجام میدهیم که نیاز به هماهنگی با بانک مرکزی و سازمان استاندارد، وزارت بهداشت، سازمان غذا و دارو و سازمان دفع آفات است که انجام شود. وی افزود: امسال برای تامین ۶۰ میلیون تن کالای اساسی برنامهریزی صورت گرفته از این میان ۳۵ تا ۴۰ میلیون از محل کالاهای تولید داخلی تامین میشود و حدود ۲۰ تا ۲۵ میلیون هم باید از طریق واردات تامین شود تا الان با وجود همه مشکلات تحریم ۱۵ میلیون واردات قطعی انجام شده و با توجه به موجودی که در بنادر است انشاءالله چیزی که لازم است از طریق واردات انجام میشود.