اخبار روز : پایان انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان با شرکت بیش از ۷۰ درصد واجدین شرایط
۲۰ مهر ۱۳۹۹ – ۱۱ اکتبر ۲۰۲۰، ۰۵:۱۸ GMT
به روز شده در ۶ ساعت پیش
برگزاری انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان
رأیگیری در انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان که ساعت ۶ صبح امروز (یکشنبه، ۱۱ اکتبر) به وقت محلی در این کشور آغاز شد پایان یافته است و بنا به اعلام مراجع دولتی برگزاری انتخابات بیش از ۷۰ درصد واجدین شرایط در آن شرکت کردند. رایگیری تا ساعت ۸ شب به وقت محلی ادامه داشت. کمیسیون مرکزی انتخابات و همه پرسی تاجیکستان گفته است که نتایج مقدماتی انتخابات را فردا، دوشنبه، ۱۲ اکتبر اعلام خواهد کرد.
در سراسر تاجیکستان ۶۸ حوزه انتخاباتی و ۳۳۷۵ مرکز رأی دهی قرار است رای مردم را در این انتخابات اخذ کنند.
بختیار خدایارزاده، رئیس کمیسیون مرکزی انتخابات و همهپرسی تاجیکستان در گفت وگو با خبرگزاری دولتی “خاور” گفته که بر اساس مقررات قوانین تاجیکستان اگر بیش از ۵۰ درصد واجدین شرایط رأی به پای صندوقها حاضر شوند، انتخابات “برگزار شده” (رسمی) محسوب میشود.
بیش از ۳۰ هزار نفر اعضای کمیسیونهای انتخاباتی مسئولیت برگزار کردن انتخابات را بر عهده داشتند.
به گفته کمیسیون مرکزی انتخابات و همه پرسی تاجیکستان نزدیک پنج میلیون نفر واجد شرایط رأی در این کشور ثبت نام شدهاند.
- آلبوم عکس؛ انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان
- انتخابات تاجیکستان، بدون چالش و عاری از شور و هیجان
- انتخابات تاجیکستان؛ ۲۸ سال حکومت رحمان
گفته شده است که ۱۵۹ ناظر بینالمللی از اتحاد کشورهای مستقل همسود به همراه ناظران سازمان همکاریهای شانگهای و برخی کشورهای خارجی بر جریان انتخابات نظارت کردهاند. دفتر نهادهای دموکراتیک و حقوق بشر سازمان امنیت و همکاری اروپا ۷ ناظر به انتخابات تاجیکستان اعزام کرده است.
منبع تصویر،GETTY IMAGES
روسای پنج حزب سیاسی تاجیکستان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان بودند.
امامعلی رحمان، رئیس جمهوری فعلی و رهبر حزب حاکم خلق دموکرات تاجیکستان یکی از نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری این دوره بود.
رستم رحمتزاده رئیس حزب اصلاحات اقتصادی، عبدالحلیم غفارزاده رئیس حزب سوسیالیست، معراج عبداللهاف رئیس حزب کمونیست و رستم لطیفزاده رئیس حزب کشاورزی، رقیبان آقای رحمان در انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان بودند.
توضیح تصویر،
روسای پنج حزب سیاسی تاجیکستان نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری تاجیکستان شدهاند
برخی از این نامزدها مانند عبدالحلیم غفارزاده ، رئیس حزب سوسیالیست تاجیکستان برای سومین بار است که نامزد انتخابات ریاست جمهوری شد.
بسیاری حضور این نامزدها را در کنار امامعلی رحمان بیشتر “زینتی” و به خاطر دموکراتیک جلوه دادن انتخابات تحلیل میکنند زیرا رقیبان او چهرههای شناخته شده و مطرحی در جامعه نیستند.
بر همین اساس پیشبینی میشود که آقای رحمان برای پنجمین بار در سه دهه اخیر برنده انتخابات ریاست جمهوری شود.
حزب سوسیال-دموکرات، تنها حزب مخالف دولت در داخل تاجیکستان انتخابات امروز را تحریم کرده است.
- بیکاری و مهاجرت؛ دو مشکل رأیدهندگان تاجیک
- انتخابات تاجیکستان؛ ۲۸ سال حکومت رحمان در سایه اتهام ‘خویشاوند سالاری’
حزب نهضت اسلامی تاجیکستان، از تشکلهای عمده مخالف دولت آقای رحمان حق فعالیتهای سیاسی در این کشور را ندارد.
منبع تصویر،GETTY IMAGES
زیرا پنج سال پیش دادگاه عالی تاجیکستان این حزب را تیرورستی اعلام کرد و فعالیت آن را در قلمرو این کشور ممنوع ساخت.
امامعلی رحمان، رئیس جمهور فعلی و نامزد اصلی انتخابات امروز همراه خانوادهاش در مرکز رأی در مدرسه نزد خانهاش که در شهر دوشنبه واقع است، رأی داد.
رستم امامعلی، شهردار دوشنبه و رئیس مجلس ملی تاجیکستان هم قبل از پدرش در این مرکز رأی خود را به صندوق انداخت.
هواپیمای حامل برخی از چهرههای سیاسی افغانستان دچار حادثه شد
۱۹ مهر ۱۳۹۹ – ۱۰ اکتبر ۲۰۲۰
منبع تصویر،SOCIAL MEDIA
توضیح تصویر،
تصاویری که پس از فرود هواپیمایی نشر شده
مسئولان اداره هوانوردی ملکی (غیرنظامی) افغانستان تایید میکنند که یک طیاره/هواپیمای کوچک شرکت کامایر که از ولایت بدخشان به کابل پرواز کرده بود، هنگام نشست دچار حادثه شده است.
این رویداد حوالی ساعت نه امروز شنبه، ۱۹میزان/مهر صورت گرفته است.
نعیم صالحی، سخنگوی اداره هوانوردی ملکی افغانستان گفته در حالی که انجن طیاره/هواپیما به مشکل فنی برخورد کرده بود، اما هواپیما بدون آسیبی به سرنشینانش، موفق به نشست شده است.
این هواپیما حدود ۳۵ سرنشین داشته است.
احمدضیا مسعود، معاون حزب جمعیت اسلامی افغانستان، امانالله گذر، از فرماندهان جهادی و همایون هریرود، عضو مجلس نمایندگان افغانستان از سرنشنیان این هواپیما بوده است.
افراد یاد شده چند روز قبل به هدف تجلیل از نهمین سالیاد کشته شدن برهانالدین ربانی، رئیس جمهوری پیشین افغانستان به بدخشان زادگاه او رفته بودند.
اجمل سیلاب، از دستیاران احمدضیا مسعود به بی بی سی گفت که یک پروانه این هواپیما در منطقه گذرگاه سالنگ دچار مشکل فنی شد و آتش گرفت. او گفت که هواپیما مسیر باقی مانده تا کابل را به سختی پیمود و در فرودگاه کابل نیز پروانه دیگر آن غیرفعال شد.
شماری از رسانههای داخلی افغانستان نیز گزارش کردهاند که یک ماشین این هواپیما در هوا آتش گرفته است.
محتوا در دسترس نیست
در Facebook بیشتر ببینیدبی بی سی. بی بی سی مسئول محتوای سایت های دیگر نیست.
پایان پست Facebook, 1
اما اداره هوانوردی ملکی افغانستان هر گونه آتش گرفتن این هواپیما را رد کرده و با نشر خبرنامهای گفته که “این مشکل، فقط یک هشدار تحریفشدهای برقی بوده که چنین مسائل بهطور عادی ندرتاً در پروازها رخ میدهد.”
در این خبرنامه آمده که “در اثر آله نشاندهنده برقی حالت حریق انجن در نتیجه تکانهای شدید در هوا، علائم حریق انجن را تحریف (غلط) نشان داده که در نتیجه کپتان/خلبان طیاره متوجه شده و بر اساس روند پروازی، برج کنترول پروازها را از موضوع مطلع نموده است.”
اداره هوانوردی ملکی افغانستان گفته که این نشست به شکل نورمال انجام شده و هیچ زیان و آسیبی به مسافران و خود هواپیما نرسیده است.
منبع تصویر،KAMAIR
توضیح تصویر،
کام ایر، تنها شرکت هوایی خصوصی فعال در افغانستان است
نجیب پیمان، مسئول رسانههای شرکت هواپیمایی کامایر نیز به بی بی سی گفت که هواپیمای یاد شده به شکل سالم نشست کرده و هیچ نوع آسیبی ندیده است.
شرکت کامایر یک شرکت هوایی خصوصی افغانستان است که در کنار پروازهای خارجی در حال حاضر در نزدیک به ده ولایت افغانستان، پروازهای داخلی را انجام میدهد.
- شرکت کامایر: پروازهای داخلی به ولایات غور، بامیان و بدخشان از سرگرفته میشود
- کرونا؛ شرکتهای هوایی افغانستان ‘۲۰ میلیون دلار زیان’ دیدهاند
درحال حاضر فقط دو شرکت هواپیمایی، شرکت دولتی آریانا و شرکت خصوصی کامایر در افغانستان فعال هستند.
بر اساس گزارش سال گذشته وبسایت ردهبندی خطوط هوایی (airlineratings.com) دو شرکت هواپیمایی دولتی آریانا و شرکت خصوصی کامایر افغانستان در میان ناامنترین خطوط هواپیمایی جهان در سال ۲۰۱۹ قرار گرفتهاند.
این فهرست نشان میدهد که شرکتهای آریانا و کامایر در میان ۴۰۵ خطوط هوایی جهان که در این فهرست قرار دارند، از نگاه ایمنی پرواز از جمله “بدترین خطوط هوایی جهان” دانسته شدهاند.
اما مسئولان شرکت کامایر میگویند که از نظر مصونیت پرواز، طیارههای این شرکت مشکلی ندارند.
مسئولان اداره هوانوردی نیز همواره تاکید کردهاند که هواپیماهای شرکتهای داخلی همیشه از سوی بخش مصونیت، کنترول میشوند.
امر به معروف و نهی از منکر در افعانستان؛ ‘جلوگیری از منکرات’ یا ‘برقراری امارت’؟
به گزارش مرکز رسانهای ولایت ننگرهار در شرق افغانستان، به دستور ضیاالحق امرخیل، والی جدید این ولایت، اداره امر به معروف کار خود را در حوزه دوم امنیتی شهر جلالآباد آغاز کرده است. قرار است این اداره فعالیت خود را در مرکز و ولسوالیهای ننگرهار آغاز و برای آگاهی دهی به مردم و جلوگیری از “منکرات” اقدام عملی کند. این اقدام واکنش گستردهای داشته است.