اخبار روز : شتاب سریع کرونا در آمریکا؛ 70 هزار ابتلا ظرف 24 ساعت، 10 ایالت رکورد زدند
منبع تصویر،GETTY IMAGES
توضیح تصویر،
در نیویورک که کانون ابتدایی شیوع کرونا در آمریکا بود اخیرا رستورانها اجازه یافته بودند در فضای بیرون و بعضا در محفظههای پلاستیکی این چنینی غذا سرو کنند
تعداد مبتلایان به ویروس کرونا یک بار دیگر در سراسر آمریکا افزایش یافته است به طوری که در سه روز گذشته، سه بار نمودارها به اوج آماری ماه ژوئیه بازگشتهاند و پیشبینی میشود با آغاز فصل سرما در نقاط مختلف این کشور، موج جدیدی از ابتلا به کووید۱۹ آمریکا را فرا بگیرد چنانچه روز دوشنبه گزارش شد ۴۸ ایالت از ۵۰ ایالت آمریکا طی یک هفته گذشته شاهد افزایش آمار مبتلایان و بستریشدگان کرونا بودهاند.
بنابر گزارش وبسایت دادهشمار دانشگاه جانز هاپکینز آمریکا، این کشور روز جمعه شاهد ثبت ابتلای ۷۰ هزار مورد جدید بوده است. آماری که مشابه آن آخرین بار در ماه ژوئیه ثبت شده بود.
برخی از کارشناسان، «خستگی و ناکامی روانی عمومی از ادامه اپیدمی» را یکی از علل افزایش دوباره تعداد مبتلایان دانستهاند و همزمان سرد شدن هوا و جمع شدن افراد در فضاهای سربسته را عامل دیگر این شتاب دوباره ارزیابی کردهاند.
تنها دو ایالت ورمونت و میسوری هستند که همچنان از روند کاهشی تعداد مبتلایان خبر دادهاند.
همزمان با افزایش آمارها، کرونا به عنوان مهمترین مبحث در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا -که دو هفته دیگر به طور سراسری برگزار میشود- باقی مانده است.
دونالد ترامپ که تنها دو هفته پیش به علت کرونا در بیمارستان بستری شده بود، با توان بیشتری به سفرهای کشوری خود برای تشویق هوادارانش ادامه میدهد و برنامه ستاد انتخاباتی او حکایت از این دارد که ظرف دو هفته آینده آقای ترامپ بدون وقفه به ایالتهای مختلف از جمله چند ایالت فوق حساس مانند فلوریدا، پنسیلوانیا، میشیگان و ویسکانسن سفر خواهد کرد.
میتینگهای انتخاباتی آقای ترامپ که با حرارت و حضور هزاران نفر از حامیان او برگزار میشود، یکی از منابع نگرانی مقامهای محلی برای افزایش آمار مبتلایان به کرونا عنوان شده است.
آقای ترامپ، روز گذشته (یکشنبه)، در ایالت نوادا به هواداران خود هشدار داد که اگر رقیب دموکرات او، جو بایدن، پیروز شود «آینده آمریکا را تسلیم ویروس کرونا» خواهد کرد.
«این مرد (جو بایدن) خواستار قرنطینه و تعطیلی سراسری است. او به حرف دانشمندان گوش خواهد کرد… اگر من تا حالا به حرف دانشمندان به طور کامل گوش کرده بودم، الان مملکت دچار رکود اقتصادی شدیدی شده بود.»
در واکنش به این اظهارات، یک سخنگوی ستاد انتخاباتی جو بایدن گفته حرفهای دیروز آقای ترامپ «نمونه کاملی از خلاف واقع» دانستن حقایق از سوی اوست. آقای بایدن وضعیت نابسامان اقتصادی فعلی کشورش را ناشی از سیاستهای دولت آقای ترامپ در مواجهه با ویروس کرونا میداند.
اخبار مرتبط
- انتخابات آمریکا؛ چرا آریزونا برای ترامپ و بایدن بسیار مهم است؟
- در رسانههای آمریکا؛ آیا رای پستی به ‘ضرر’ ترامپ تمام خواهد شد؟
- انتخابات آمریکا: رای لاتین تبارها میتواند باعث شکست بایدن شود؟
- در رسانههای آمریکا؛ آیا در تگزاس و جورجیا ‘انتخابات مهندسی’ میشود؟
منبع تصویر،GETTY IMAGES
توضیح تصویر،
برگزاری میتینگهای حضوری آقای ترامپ که اغلب بدون رعایت پروتکلهای کرونا شکل می گیرد، موجب نگرانی مقامهای محلی شده است
ترامپ: آنتونی فاوچی فاجعه است
آقای ترامپ، روز دوشنبه – ۱۹ اکتبر- همچنین در سخنانی تند دکتر آنتونی فاوچی، متخصص ارشد ستاد مقابله با کرونا کاخسفید و مدیرکل مرکز کنترل آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا را مورد انتقاد قرار داد و رویکرد او در مقابله با ویروس کرونا را «فاجعه» خواند و مدعی شد که اگر کاخسفید به توصیههای دکتر فاوچی (که از سوی جامعه علمی و پزشکی آمریکا مورد احترام است) دل سپرده بود اکنون تعداد بسیار بیشتری از مردم آمریکا قربانی کووید-۱۹ شده بودند.
پیش از اظهارات روز دوشنبه رئیسجمهوری آمریکا، دکتر فاوچی در گفتگو با شبکه خبری سیبیاس گفته بود از این که آقای ترامپ کرونا گرفته متعجب نشده است چرا که او به توصیههای ایمنی در این رابطه توجه نمیکند.
آقای ترامپ که بارها دکتر فاوچی را «آدم خوبی» خوانده اما گفته بود اگر به علت انتقاد رسانهها نبود تا حالا دکتر فاوچی را اخراج کرده بود، روز دوشنبه در یک مکالمه تلفنی که خبرنگاران هم میشنیدند گفت: «فاوچی یک فاجعه است. او ۵۰۰ سال است که سرکار است و مردم دیگر از شنیدن حرفهای او و همه این کودنها خسته شدهاند.»
دکتر فاوچی هفته گذشته هم به رسانهها گفته بود که حرفهای ماه مارس او خارج از متن اصلی و بدون اجازه او در تبلیغ تلویزیونی آقای ترامپ گنجانده شده و او از این بابت ناراحت است.
منبع تصویر،GETTY IMAGES
توضیح تصویر،
آنتونی فاوچی که حالا دیوارنگاری او هم به عنوان گواهی بر شهرتش در میان مردم آمریکا بدل شده، از زمان آغاز همهگیری کرونا به عنوان «پزشک آمریکا» مورد توجه رسانههای بوده است. شهرتی که بخشی از آن مدیون تلاشهایش در زمان شیوع ویروس اچ آی وی/ایدز در جهان است
آخرین آمارهای کرونا در آمریکاچیست؟
در آمریکا شمار قربانیان کرونا به مرز ۲۲۰ هزار نفر رسیده است. شمار مبتلایان در این کشور هم ۸ میلیون و ۱۰۰ هزار نفر است؛ یعنی ۲۰ درصد جمع کل آمار مبتلایان به کرونا در سراسر جهان که ۴۰ میلیون نفر گزارش شده است.
آمار تازه مبتلایان به کرونا در آمریکا در ماه سپتامبر به کمتر از ۳۴ هزار مورد در روز کاهش پیدا کرده بود اما در روزهای اخیر به متوسط روزانه ۵۵ هزار نفر افزایش پیدا کرده است.
تنها روز جمعه، ۱۶ اکتبر، حدود ۷۰ هزار مورد جدید ابتلا در این کشور ثبت شد که یک رکورد جدید از ماه ژوئیه تاکنون محسوب میشود.
روز جمعه ۱۰ ایالت آمریکا که اکثرا در میانه مرکزی این کشور قرار دارند به بالاترین آمار ابتلا به کرونا از زمان آغاز شیوع آن در ماه مارس رسیدند؛ کلورادو، آیداهو، ایندیانا، مینه سوتا، نیومکزیکو، داکوتای شمالی، ویرجینیای غربی، ویسکانسن، وایومینگ و کارولینای شمالی.
انتخابات بولیوی: سوسیالیستها در آستانه پیروزیاند
منبع تصویر،REUTERS
شمارش اولیه آرا نشان میدهد لوئیس آرسه نامزد سوسیالیت و متحد ایو مورالس در دور اول انتخابات ریاست جمهوری بولیوی پیروز شده است.
کارلوس مسا رقیب او شکست خود در این انتخابات را پذیرفته است.
روز دوشنبه، ۱۹ اکتبر، گزارش شد نامزد سوسیالیستها، لوئیس آرسه با فاصله ۲۰ درصد بیش از رقیبش در شمارش آرا پیش افتاده است.
آقای آرس که متحد رئیس جمهوری پیشین ایو مورالس است میگوید دولت وحدت ملی تشکیل خواهد داد.
آقای آرسه در کابینه ایوا مورالس وزیر اقتصاد بود.
این کشور پس از لغو انتخابات قبلی به شدت دچار تنش و اختلاف است.
شمارش اولیه آرا نشان میدهد آقای آرسه با ۵۲.۴ درصد از رقیب خود پیش افتاد و آقای مسا از حزب میانهروی جامعه شهروندان تنها ۳۱ درصد آرا به دست آورده است.
مرداد ماه امسال انتخابات ریاست جمهوری در بولیوی برای بار دوم به تعویق افتاد.
در آن زمان دولت موقت بولیوی اعلام کرد به خاطر شیوع ویروس کرونا، روز رای گیری را از سه هفته دیگر به دو ماه دیگر به عقب میاندازد.
نزدیک به ده ماه پیش انتخاباتی در بولیوی برگزار شد که گفته شد به خاطر ادعای تخلف انتخاباتی نتیجه آن لغو شده است.
در آن زمان به دنبال تماس روسای پلیس و ارتش برای استعفای آقای مورالس او به تبعید رفت و سناتور ژآنین اونز به عنوان رئیس جمهوری موقت سوگند یاد کرد.
اگر نتایج فعلی آرا تا پایان ادامه یابد این انتخابات بر خلاف پیشبینیهای اولیه در دور نخست با پیروز سوسیالیستها پایان خواهد یافت.
عبدالله: بحث حکومت موقت به روند صلح افغانستان کمک نمیکند
منبع تصویر،DR.ABDULLAH
توضیح تصویر،
آقای عبدالله روز گذشته به تهران سفر کرد
عبدالله عبدالله، رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان میگوید بحث ایجاد حکومت موقت در کشورش به روند صلح کمکی نمیکند.
او که روز گذشته (یکشنبه ۲۷ میزان/مهر) در یک سفر رسمی همراه با یک هیات عالی رتبه به ایران رفت، در یک گفتوگوی اختصاصی با شبکه دو صدا و سیمای ایران مخالفتش را با ایجاد حکومت موقت اعلام کرد.
او گفت که نتایج گفتوگوهای صلح باید موضوعاتی پایدار باشد که صلح را در افغانستان تضمین کند.
آقای عبدالله گفت: “اما عنوان کردن حکومت موقت و عبوری به عنوان راه حل، چه راه حلی میتواند باشد؟ بعد چی؟… مساله بسیار واضح است موقت! حکومت موقت، بعد چی؟ چی را میخواهد تضمین کند؟ چه معنا؟ چه پیشرفتی را نشان می دهد؟ از این لحاظ وقتی تبصره هایی صورت میگیرد که مطابق با واقعیتهای قضیه و واقعیتهای بحث میان دو طرف نیست، سبب تشویش مردم شده میتواند.”
- روند صلح افغانستان؛ سفر عبدالله عبدالله به ایران
- عبدالله ‘برای پیشرفت مذاکرات صلح افغانستان’ به پاکستان سفر کرد
- عبدالله ‘برای جلب حمایت از روند صلح افغانستان’ به هند سفر کرد
او مطرح شدن این موضوع را در مذاکرات فعلی صلح افغانستان که در دوحه قطر جریان دارد، نیز رد کرد و گفت که گفتوگوها اکنون در مراحل بسیار ابتدایی و روی کارشیوه و طرزالعمل مذاکرات است.
آقای عبدالله همچنین تاکید کرد که در این مذاکرات باید توافق جامع صورت بگیرد که در آن نقشه راه و هدف نهایی و اصلی مشخص و واضح باشد که به باور او تعیین سرنوشت مردم از طریق رای آزاد مردم است.
رئیس شورای عالی مصالحه افغانستان، بحث حکومت موقت را خارج از محتوا خواند که شماری از اشخاص به آن علاقه دارند و آن را مطرح میکنند اما مطرح شدن آن در زمان فعلی مفید نیست.
منبع تصویر،DR.ABDULLAH
توضیح تصویر،
آقای عبدالله با مقامهای ارشد ایران تاکنون دیدار کرده است
حکومت افغانستان نیز پیش از این بارها مخالفتش را با طرح حکومت موقت اعلام کرده است.
در روزهای گذشته مطرح شدن بحث حکومت موقت در مذاکرات صلح افغانستان در شماری از رسانههای محلی انعکاس یافته بود.
آقای عبدالله به سلسله سفرهای منطقهای خود پس از پاکستان و هند، روز گذشته به تهران پایتخت ایران سفر کرد. دفتر شورای عالی مصالحه افغانستان هدف از این سفرها را جلب حمایت کشورهای منطقه از تلاشهای صلح در افغانستان عنوان کرده است.
این سفرها در حالی انجام میشود که پس از گذشت یک ماه از آغاز مذاکرات دولت افغانستان و گروه طالبان در دوحه قطر هنوز طرفین روی طرزالعمل مذاکرات به نتیجه نرسیده و این روند بسیار آهسته پیش میرود.
کرونا؛ گذرگاه مرزی میان افغانستان و ازبکستان بعد از هشت ماه باز شد
۲۷ مهر ۱۳۹۹ – ۱۸ اکتبر ۲۰۲۰
توضیح تصویر،
این گذرگاه مرزی برای هشت ماه بر روی مسافران بسته بود
گذرگاه مرزی حیرتان میان افغانستان و ازبکستان بعد از هشت ماه دوباره بر روی مسافران باز شد.
ازبکستان هشت ماه قبل بعد از شیوع ویروس کرونا در افغانستان گذرگاه مرزی خود را با افغانستان بر روی مسافران بست ولی تبادل کالا ازطریق خط آهن و رودخانه در مرز دو کشور به صورت محدود از این مسیر ادامه داشت.
مقامهای افغانستان در شمال گفتهاند که این مرز در حال حاضر تنها برای عبور و مرور شهروندان افغانستان و ازبکستان باز شده است و دارندگان گذرنامههای خارجی هنوز اجازه سفر از این مسیر را ندارند.
نورالدین روفی، کمیسار بندر حیرتان به بیبیسی گفت که ازبکستان براساس تقاضاهای مکرر افغانستان این گذرگاه مرزی را باز کرده و سایر مرزهای این کشور با همسایه هایش هنوز بسته است.
براساس طرزالعمل بهداشتی دولت ازبکستان، از شهرواندان مسافر افغانستان پس از رسیدن به شهرک مرزی ترمذ، آزمایش کرونا گرفته میشود و نتیجه آن در یک و نیم ساعت مشخص میشود. در صورتی که نتیجه آزمایش مثبت باشد و فرد مبتلا مایل به بازگشت به افغانستان نباشد، ماموران مرزی ازبکستان او را قرنطینه خواهند کرد.
- ویروس کرونا؛ ازبکستان مرزش را با افغانستان بست
- گذرگاه مرزی تورخم امروز باز میشود
- امضای بیست توافقنامه همکاری میان افغانستان و ازبکستان
توضیح تصویر،
روزانه هزاران تن اموال تجارتی از مرز حیرتان وارد افغانستان میشود
افغانستان در مرزهایش لابراتوار آزمایش ویروس کرونا را ندارد و تنها با اندازه گیری حرارت بدن مسافران وضعیت آنان را بررسی میکند.
مقام های افغان میگویند با وجود وضع محدودیت در رفت و آمد میان افغانستان و ازبکستان در چند ماه اخیر، عبور و مرور کاروان های تجارتی کماکان از طریق خط آهن و کشتی ادامه داشته است.
هنوز آمار دقیقی از شهروندان افغان که در ازبکستان سرمایه گذاری کرده در دست نیز ولی شمار زیادی از افغانهاا در این کشور کار و بار راه آنداخته اند.
در حال حاضر در کنار سفارت ازبکستان در کابل، کنسولگری این کشور در شهر مزار مرکز ولایت بلخ در شمال، برای متقاضیان ویزا صادر میکند.
آخرین وضعیت کرونا در افغانستان
وزارت صحت/بهداشت افغانستان میگوید در شبانه روز گذشته پس از آزمایش ۴۷۶ نمونه مشکوک ۵۹ بیمار جدید کووید ۱۹ را شناسایی کرده است. ۳۱ نفر از این بیماران تنها در ولایت هرات در غرب کشور در همسایگی ایران شناسایی شدهاند.
وزارت بهداشت همچنین از ثبت چهار مرگ ناشی از این بیماری در ولایتهای کابل، بلخ و پروان خبر داده است.
با ثبت آمار جدید، شمار رسمی مبتلایان کرونا در افغانستان به ۴۰ هزار و ۲۰۰ نفر و شمار جان باختگان از کرونا به ۱۴۹۲ نفر افزایش یافته است.
نگرانی در مورد افزایش مبتلایان به ویروس کرونا در افغانستان کشور های همسایه را واداشته تا در مورد صدور ویزا به شهروندان این کشور محتاط باشند.