داده های از اوستا ،
گونه ای از معرفت ایرانی ها (اجداد تاجیکان وپارسها وکُردها ) از خلقت وآفرینش
نویسنده : دکتر بصیرکامجو
اوستا در واقع نام کلی ــ کهن ترین دانشنامۀ آریائیان است که دارای بیست ویک نسک بوده ودرشکل امــــــــروزی ، آن شامل پنج بخش است که در دانشنامه سرزمین آریان در بحث های پیش مان ذکرش رفته است. اما اینجا نیاز است که یکبار دیگر مورد پژوهش وتشریح قرار گیرد ، و عـبارت اند از :
ا
1 ــ یسنا ( شامل گاتها وغیره آن (
2 ــ یشتها ( سروده های نیایشی (
3 ــ ویسپرد
4 ــ وندیداد
5 ــ خرده اوستا
مندرجات اوستاعبارت است از : نیایش آهورامزدا و امشاسپندان وایزدان ( که درزبان فارسی امروزی به معنای خدا وذات حق) گفته می شود ، شامل تکالیف انسان در جهان ، بهشت و دوزخ ، وداستانهای ملی می باشد .
گویند پس از آنکه اسکندر مقدونی قصر سلطنتی آریانای بزرگ را آتش زد ، اوستا را نیز بسوخت . بلاش یکم بیست و دومین پادشاه اشکانی دودمان ( اجداد تاجیکان وپارسها وکُردها ) فرمان داد تا اوستای پراگنده را از شهر های آریانای بزرگ جمع کنند.
ودر ازمنه های پسین ، ارد شیر بابکان مؤسس شاهنشاهی ساسانیان ( اجداد تاجیکان وپارسها وکُردها ) این رسالت سترگ را به انجام رسانید و، مرد بزرگوار موبد موبدان تنسر ( بهرام خورزاد) ، را مأمور مرتب ساختن آن کرد.
وپسرش شاپوراول کار پدررا دنبال نمود . (1) و سرانجام این دانشنامه را به همان شیوه قدیم به بیست و یک نسک بخش کردند وترتیبش نمودند . شرح و تعریف این نسک ها در دینکرت که مجموعه ای بزرگی است بزبان پهلوی و سایر منابع کهن دیگر آمده است