اخبار روز :
پومپئو ایران، چین و روسیه را به انتشار اطلاعات غلط درباره کرونا متهم کرد

مایک پومپئو وزیر امور خارجه آمریکا ایران، روسیه و چین را به انتشار اخبار گمراه کننده درباره همه گیری ویروس کرونا متهم کرده است.
آقای پومپئو در یک مصاحبه رادیویی این سه کشور را متهم کرد که در همکاری با هم سعی دارند اخبار نادرست و دروغی را در این باره منتشر کنند.
به گفته آقای پومپئو، پیام های نادرست منتشر شده به وسیله هر سه کشور مشابه یکدیگر است و “موضوع این پیام ها هم تقریبا یکسان است.”
آقای پومپئو در سخنان خود به گزارش های منتشر شده به نقل از یک محقق چینی اشاره کرد که ادعا کرده بود ویروس کرونای نوپدید از یک آزمایشگاه آمریکایی در ایالت ماساچوست نشات گرفته است.
به گفته وزیر امور خارجه آمریکا، این گزارش و گزارش های مشابه کاملا نادرست و گمراه کننده هستند.
آقای پومپئو گفت: “این یک دروغ و اطلاع رسانی نادرست و خطرناک است چرا که دنیا به اطلاعاتی نیاز دارد که به سلامت مردم کمک کند و آنها را در امنیت نگه دارد.”
- انتقاد پومپئو از ایران و چین همزمان با افزایش نگرانیها در مورد ویروس کرونا
- چرا تئوری آغاز کرونا از آزمایشگاهی در چین بالا گرفته؟
- کرونا؛ آیا چین باید غرامت بپردازد؟
تحلیلگران غربی می گویند “رسانه های چینی و روسی با انتشار اطلاعات نادرست” این تصویر را ارایه می دهند که این کشورها در مبارزه با همه گیری ویروس کرونا موفقیت بیشتری نسبت به کشورهای غربی داشته اند.
روزنامه نیویورک تایمز نیز هفته گذشته به انتشار گزارش های نادرست درباره وضعیت قرنطینه در شهرهای آمریکا اشاره کرد که در رسانه های چینی منتشر شده است.
آیت الله علی خامنه ای نیز پیش از این به اتهاماتی درباره دست داشتن آمریکا در به وجود آوردن ویروس کرونا جدید اشاره کرده بود.
هر سه کشور اتهام های کشورهای غربی درباره ارایه اطلاعات نادرست درباره شیوع ویروس کرونا را رد کرده اند.
همزمان، منابعی در اتحادیه اروپا به بی بی سی گفته اند که سازمان های اطلاعاتی آمریکا و بریتانیا آمار رسمی جان باختگان ویروس کرونا در چین را نادرست می دانند.
به گفته یک مقام بریتانیایی که نخواست نامش فاش شود، مقام های اروپایی از رو در رو شدن با چین در شرایط حساس فعلی خودداری می کنند.
بر این اساس، دولتهای اروپایی خواهان تداوم دریافت تجهیزات و وسایل پزشکی از چین برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا هستند و می ترسند هر گونه رویارویی کلامی به این مبادلات آسیب بزند.
بیشتر بخوانید:
- نظم نوین جهانی در دنیای پسا کرونا: آیا ممکن است چین آمریکا را پشت سر بگذارد؟
- مبارزه با کرونا؛ حکومت اقتدارگرای چین به دموکراسیها چه یاد داد؟
- نیویورک تایمز؛ تلاش پومپئو برای حمله نظامی به نیروهای ایران ناکام ماند
- نگرانی پومپئو از وضع زندانی هایی آمریکایی به خاطر شیوع ویروس کرونا در ایران
- کرونا؛ نامه سناتور آمریکایی به پومپئو برای تسهیل کمک به ایران
- کرونا؛ آمادگی ترامپ برای ارسال دستگاه تنفس مصنوعی به ایران
- پومپئو حمله آرامکو را ‘اقدام به جنگ’ خواند
کرونا؛ ترکیه بالاترین آمار ابتلا در آسیا را اعلام کرد

آخرین شمار رسمی جانباختگان همهگیری کرونا در ترکیه با ۱۲۷ نفر افزایش در در ۲۴ ساعت به دست کم ۲۰۱۷ نفر رسیده است. فخرالدین کوجا، وزیر بهداشت ترکیه، تعداد مبتلایان به کرونا را با حدود ۳۹۷۷ نفر افزایش دریک روز، حداقل ۸۶۳۰۶ نفر اعلام کرده است.
به این ترتیب، ترکیه با پشت سر گذاشتن چین و ایران، پس از آمریکا، اسپانیا، ایتالیا، فرانسه، آلمان و بریتانیا، بیشترین تعداد مبتلایان به کرونا را در جهان گزارش کرده است و بیشترین آمار ابتلا به کرونا را در آسیا دارد در حالی که اولین مورد کرونا را دهم مارس (چهل روز پیش) اعلام کرد و پیش از آن مرزهایش را بسته بود.
بنا بر اعلام دانشگاه جانز هاپکینز در آمریکا، کل موارد گزارش شده در دنیا به حدود ۲ میلیون و ۳۶۸ هزار نفر رسیده و تعداد درگذشتگان نیز بیش از ۱۶۳ هزار نفر اعلام شده است.
- کرونا در ترکیه؛ اردوغان استعفای وزیر کشور را رد کرد
- کرونا در ترکیه، از اقدامات و پنهانکاری دولت تا گرانی و نگرانی مردم
- مبارزه با کرونا در ترکیه با عطر دوران عثمانی
به گفته آقای کوجا تاکنون ۶۳۵ هزار نفر در ترکیه آزمایش کرونا شدهاند و ۱۲ هزار نفر نیز بهبود یافتهاند.
ترکیه برای مقابله با همهگیری کرونا مدارس و دانشگاهها را تعطیل و گردهماییهایی مثل مراسم دینی را ممنوع کرده است.
تردد غیرضروری افراد بالای ۶۵ سال و جوانتر از ۲۰ سال نیز ممنوع است.
دولت ترکیه همچنین برای دومین بار در تعطیلات آخر هفته در سی یک استان که در برگیرنده شهرهای بزرگ مانند آنکارا و استانبول هستند ۴۸ ساعت قرنطینه اعلام کرده است.
سلیمان سویلو، وزیر کشور ترکیه هم از منع سفر زمینی، هوایی و دریایی میان این شهرها و استانها در ۱۵ روز آینده خبر داده است.
در همین حال ادامه ساخت یک بیمارستان در دو باند فرودگاه آتاتورک انتقادهایی را برانگیخته است. فرودگاه آتاتورک فرودگاه اصلی شهر 16 میلیون نفری استانبول است اما از سال پیش که برای ساخت تاسیسات جدید تعطیل شد به روی پروازهای مسافری بسته بوده و فقط پروازهای باری و مقامات دولتی از آن انجام میشود.
شهردار استانبول به ساخت بیمارستان در باند این فرودگاه اعتراض کرده و گفته در شرایط اضطراری مثل زلزله ممکن است برای امدادرسانی به آنها نیاز باشد.
اکرم اماماوغلو شهردار استانبول دولت را متهم کرد که عمدا فرودگاه آتاتورک را تخریب میکند وگرنه میتوانست این بیمارستان را در جایی دیگر مثل زمینهای خالی نزدیک فرودگاه بسازد.
کرونا؛ هوش مصنوعی به جبهه نبرد میپیوندد

به نظر میرسد که برای مهار همهگیری جهانی کرونا که جان بسیاری را میگیرد، به تلاشی فوق بشری نیاز است. هوش مصنوعی کارایی خود را در پزشکی به اثبات رسانده اما آیا میتوان برای درمان برای این بیماری، از “یادگیری ماشین” کمک گرفت؟
شرکتهای زیادی در پی راه حل این معضل هستند. شرکت اکساینشیا در آکسفورد اولین شرکتی است که دارویی را برای آزمایش روی انسان پیشنهاد کرد که هوش مصنوعی یافته بود. در حال حاضر این شرکت در میان ۱۵ هزار داروی موجود در موسسه تحقیقاتی اسکریپز در کالیفرنیا جستجو میکند.
شرکت هیلکس در کمبریج که دکتر دیوید براون آن را بنیان گذاشته یکی از مبدعان ویاگراست. این شرکت در سیستم هوش مصنوعی خود که برای یافتن درمان بیماریهای نادر طراحی شده بود تغییر کاربری داده است.

این هوش مصنوعی سه کار میکند:
- همه متون علمی موجود در این زمینه را بررسی میکند
- دیانای و ساختار ویروس را مطالعه میکند
- فایده داروهای موجود را بررسی میکند
کشف دارو معمولا زمانبر است. دکتر براون به بیبیسی گفت: “۴۵ سال است که در این زمینه فعالیت میکنم و فقط سه دارو وارد بازار کردهام.”
اما به نظر میرسد هوش مصنوعی بسیار سریعتر است. دکتر بروان میگوید: “فقط چند هفته طول کشید تا هوش مصنوعی اطلاعات مورد نیاز ما را جمع آوری کند و در چند روز گذشته حتی اطلاعات جدیدی هم به ما داده است. در حال حاضر ما در مرحلهای هستیم که میتوانیم کارمان را شروع کنیم. الگوریتمهای ما در عید پاک بارها اجرا شدند و هفته آینده نتیجه سه شیوه مختلف را خواهیم داشت.”
شرکت هیلکس امیدوار است تا ماه دیگر یک لیست از داروهای بالقوه داشته باشد و برای استفاده از این پیشبینیها در کارآزماییهای بالینی مذاکراتی را شروع کرده است.
در کشف داروی کرونا با کمک هوش مصنوعی دو گزینه وجود دارد:
- ساخت یک داروی کاملا جدید که دو سالی طول میکشد تا تایید شود
- تغییر کاربری داروهای موجود
دکتر براون میگوید بعید به نظر میرسد فقط یک دارو بتواند این کار را انجام دهد.

این برای هیلکس یعنی تجزیه و تحلیل دقیق ۸ میلیون درمان دودارویی و ۱۰.۵ میلیارد درمان سهدارویی از بین ۴ هزار داروی تایید شده موجود.
پرفسور آرا درزی، رئیس موسسه نوآوریهای سلامت جهانی در امپریال کالج لندن به بیبیسی گفت: “هوش مصنوعی یکی از قویترین روشها برای یافتن یک راه حل ملموس است. در اصل ما به دادههایی عظیم، باکیفیت و پالوده نیاز داریم. بسیاری از این اطلاعات پیش از این با در شرکتهای دارویی بزرگ خاک میخورد یا تکلیف مالکیت معنوی آنها روشن نبود یا در آزمایشگاههای قدیمی دانشگاهها به فراموشی سپرده شده بود. اکنون بیش از هر زمانی به تجمیع اطلاعات پراکنده احتیاج داریم تا محققان هوش مصنوعی با استفاده از تکنیکهای جدید یادگیری ماشین بسرعت درمانی برای کرونا پیدا کنند.”
- کودکان افغانستان در روزهای قرنطینه چه کنند؟
- کرونا؛ آیا مدرکی برای منشاء آزمایشگاهی ویروس وجود دارد؟
- کرونا؛ همه آنچه باید درباره ماسک بدانید
یافتههای شگفتانگیز
در آمریکا، آزمایشگاه باراباسی دانشگاه نورث ایسترن، دانشکده پزشکی هاروارد، موسسه علوم شبکه استنفورد و شرکت بیوتکنولوژی تازه تاسیس “شیفر مدیسنز” با همکاری هم در پی تغییر سریع کاربری داروهای موجود برای درمان کرونا هستند.
الیف صالح، مدیر اجرایی شرکت شیفر میگوید “معمولا فقط همین هماهنگی به یک سال کاغذبازی احتیاج دارد” ولی کنفرانس تلفنی با اپلیکیشن زوم و “عزم جزم” عدهای که اکنون وقت زیادی دارند سرعت کار را زیاد کرده است: “کار سه هفته اخیر ما معمولا شش ماه طول میکشد. همه دیگر کارهایشان را کاملا تعطیل کردهاند.”
در حال حاضر نتیجه این تحقیقات شگفتانگیز بوده است:
- این احتمال مطرح شده که ویروس ممکن است به بافت مغز حمله کند و این شاید دلیل از دست رفتن حس چشایی و بویایی در بعضی باشد
- این پیش بینی مطرح شده که ویروس کرونا ممکن است به دستگاه تولید مثل مردان و زنان حمله کند
شرکت شیفر مدیسنز هوش مصنوعی را با روشی تلفیق کرده که به آن “داروی شبکه” میگوید. این شیوه بیماری را به چشم واکنشهای پیچیده اجزای مولکولی نگاه میکند.
آقای صالح می گوید: “فنوتیپ (رخنمود) بیماری بندرت به دلیل ناکارآمدی فقط یک ژن یا یک پروتئین است. طبیعت ساده نیست و نتیجه شبکه واکنشهای زنجیرهای چندین پروتئین است.”
استفاده از داروی شبکه، هوش مصنوعی و تلفیق این دو به شناسایی ۸۱ داروی احتمالی منجر شده است.
پرفسور آلبرت لاسلو باراباسی میگوید: “عملکرد هوش مصنوعی میتواند کمی بهتر باشد یعنی فقط دنبال همبستگیهای درجه بالا نباشد و ریزدادههای مستقلی را پیدا کند که ممکن است داروی شبکه سنتی نادیده گرفته باشد.”
بعضی از شرکتهای هوش مصنوعی ادعا میکنند که دارویی را پیدا کردهاند که میتواند کارآمد باشد.
شرکت هوش مصنوعی بنولنت داروی “باریسیتینیب” را که برای درمان آرتریت روماتوئید تایید شده به عنوان یک درمان احتمالی برای جلوگیری از آلودگی سلولهای ریوی به ویروس کرونا مطرح کرده است. این دارو در حال حاضر در موسسه ملی آلرژی و بیماریهای عفونی آمریکا در مرحله کارآزمایی کنترل شده است.

در کره جنوبی و آمریکا برای بررسی احتمال کارآمدی داروهای ضدویروس موجود از “یادگیری عمیق” استفاده و داروی “آتازاناویر” را که در درمان ایدز به کار میرود به عنوان یک گزینه احتمالی پیشنهاد کردهاند.
شرکتهای دیگر از هوش مصنوعی برای هدف متفاوتی استفاده میکنند؛ تجزیه و تحلیل تصویربرداریهای پزشکی برای کمک به رادیولوژیستها در بیشبینی اینکه کدام بیماران به احتمال زیاد به دستگاه تنفس مصنوعی احتیاج خواهند داشت. به عنوان مثال، شرکت بزرگ “علی بابا” اعلام کرده الگوریتمی یافته که در ۲۰ ثانیه با دقت ۹۶ درصد، این بیماری را تشخیص میدهد.
اما بعضی از کارشناسان هشدار میدهند که احتمال زیادی دارد سیستمهای هوش مصنوعی در زمینه عفونتهای پیشرفته تعلیم دیده باشند و برای تشخیص علائم اولیه عفونت مناسب نباشند.
پرفسور درزی میگوید باید سیاستگذاری جهانی در جهت متقاعد کردن شرکتهای دارویی بزرگ به همکاری با منابع کوچکتر اطلاعات دارویی باشد مثل دانشگاهها و موسسههای خیریه تحقیقاتی: “هیچگاه زمان اینقدر مهم نبوده که در مقابله با کرونا اسرار اطلاعات دارویی هر چه زودتر در اختیار هوش مصنوعی قرار گیرد.”
جهان خودرو؛ برنامه مرسدس ــ بنز برای بازگشت به ‘دوران طلایی’ چیست

این هفته در جهان خودرو: برنامه تازه مرسدس-بنز برای دهه آینده، بازگشایی کارخانههای خودروسازی در اروپا پس از تعطیلی به خاطر ویروس کرونا و ادامه کمک خودروسازان به تلاشها برای مبارزه با ویروس مرگبار.
بازگشت به اوج
مرسدس-بنز سال ۲۰۱۹ را با رکوردی تازه در تولید به پایان برد و با فروش بیش از دو میلیون و سیصد هزار دستگاه خودرو، برای چهارمین سال پیاپی بزرگترین خودروساز لوکس جهان شد.
اما داستان مرسدس-بنز در سال ۲۰۱۹ روی دیگری هم دارد. سود شرکت با وجود افزایش تولید، شصت درصد کاهش یافت. شرکت به خاطر درگیر شدن با بحران تقلب در ساخت موتورهای دیزل ناگزیر شد هزینه زیادی بدهد و دیر آمدنش به بازار ماشینهای الکتریکی، موقعیت شرکت را متزلزل کرده است.
همچنین انتظار میرود بنز نتواند میزان آلودگی ماشینهایش را به سطحی که اتحادیه اروپا تعیین کرده برساند و به همین خاطر جریمهای سنگین در انتظار این شرکت خواهد بود.
این نگرانیها باعث شده تا اولا کالینوس، مدیر جدید بنز آستینها را بالا بزند و برای عبور از بحران، استراتژی تازهای برای شرکت طراحی کند.
این استراتژی تازه سه محور اصلی دارد: تمرکز بر ساخت ماشینهای الکتریکی، سرمایهگذاری در بخش خودروهای تقویتشده AMG و انقلاب دیجیتال در ساخت خودرو.

بنز قصد دارد عقبماندگی خود در ساخت ماشینهای الکتریکی را در چند سال آینده جبران کند. این شرکت در حال حاضر تنها یک مدل کم فروغ الکتریکی دارد، اما تعداد این مدلها تا سال ۲۰۲۲ به ده مدل خواهد رسید و در نهایت بنز ۵۰ مدل الکتریکی به بازار عرضه خواهد کرد.
ماشینهای تقویتشده بخش AMG سود خوبی برای کارخانه دارد و بنز میخواهد با عرضه مدلهای تازه، فروش را از حدود ۱۳۰ هزار دستگاه در سال به دویست هزار دستگاه برساند.
آقای کالینوس همچنین میخواهد بنز علاوه بر ساخت ماشین، به یک شرکت تکنولوژی مطرح در جهان تبدیل شود. این انقلاب دیجیتال در همه ابعاد از تولید و فروش گرفته تا خدمات و دستگاههای به کار گرفته در ماشینها را شامل میشود.
همزمان بنز با کاهش تعداد نیروی کار، توقف تولید مدلهای کم فروش و استفاده مشترک از پلتفرم و قطعات، هزینههای خود را تا حد زیادی کاهش خواهد داد.
هدف مدیر سوئدی بنز از این برنامه تازه، برگرداندن بنز به دوران اوج خود در دهه هفتاد و هشتاد میلادی است؛ دورانی که کارخانه آلمانی با ترکیب کیفیت و جدیدترین فنآوری، اعتباری کسب کرد که هنوز در یادها است.
از مجموعه جهان خودرو بخوانید:
- بهترین ماشین جهان در سال ۲۰۲۰ معرفی شد
- کرونا آرم بنز و آئودی را عوض کرد
- در خانه بمانید، پورشه و لامبورگینی ببینید
- ماشینی که مشتریان برایش چک سفید امضا کردند
آرشیو جهان خودرو؛ گزارش هفتگی از مهمترین اخبار صنعت خودرو
بازگشت آهسته

پس از تعطیلی یک ماهه به خاطر شیوع ویروس کرونا، تولید در اکثر کارخانههای خودروسازی در اروپا از سر گرفته شد.
با وجود حمایت دولتها و پرداخت بخشی از حقوق کارگران، توقف تولید هزینه زیادی برای خودروسازان داشت و آنها بیصبرانه منتظر راهاندازی مجدد خطوط تولید بودند.
همه خودروسازان اعلام کردهاند که بازگشایی کارخانهها با رعایت مسائل بهداشتی است تا سلامت کارگران به خطر نیفتد.
هیوندای سرعت خط تولید را کاهش داده تا کارگران کمتر در کارخانه حرکت کنند و بتوانند فاصله خود را از یکدیگر حفظ کنند. میزهای ناهارخوری هم با پنلهای پلاستیکی از یکدیگر جدا شده تا کارگران در تماس مستقیم با یکدیگر نباشند.

ماگنا استیر، کارخانه اتریشی که برای بنز، بامو و جگوار ماشین میسازد، به کارگران گفته لباس کار خود را در خانه بپوشند تا رختکنها شلوغ نشود و از آنها خواسته نهار خود را در ظرفهای دربسته از خانه بیاورند.
فراری اعلام کرده اجازه نخواهد داد بیش از دو نفر روی هر ماشین کار کنند و کارگران باید در دو طرف ماشین بایستند. این شرکت همچنین یک هتل در نزدیکی کارخانه اجاره کرده تا کسانی که به ویروس مبتلا میشوند در آن قرنطینه شوند.
ولوو برعکس دیگر خودروسازان، تولید را با سرعت عادی آغاز کرده است. این شرکت به کارگران ماسک داده و در خط تولید امکانات ضدعفونی فراهم کرده است.
درهای کارخانه تویوتا در فرانسه هم باز است یا طوری تغییر داده شده که بتوان آنها را با آرنج باز کرد. زمان سیگار کشیدن کارگران هم نوبتی شده تا فضای کارخانه شلوغ نباشد.
خانهنشینی مردم در کشورهای اروپایی برای جلوگیری از گسترش ویروس، باعث کاهش شدید فروش شد. هفته گذشته اتحادیه صنعت خودروی اروپا اعلام کرد که فروش در اتحادیه اروپا، منطقه آزاد تجاری اروپا و بریتانیا در ماه مارس بیش از ۵۰ درصد کاهش یافت.
در آمریکا کارخانهها همچنان تعطیل است، اما خودروسازان آمریکایی برنامههای مشابهی برای از سرگیری تولید در نظر دارند. فورد هفته گذشته اعلام کرد که در سه ماهه اول سال جاری میلادی دو میلیارد دلار ضرر کرده است.
نقاشی در خانهنشینی

با ادامه شیوع ویروس کرونا در جهان و دعوت دولتها از مردم برای خانهنشینی، خودروسازان تلاش میکنند تا از راههای مختلف به مبارزه با این ویروس کشنده کمک کنند.
یکی از چالشهای اصلی برای خانوادههایی که در چند هفته گذشته در خانه ماندهاند، سرگرم کردن کودکان است.
بامو، مرسدس-بنز، و آئودی کتابهای نقاشی و کاردستی برای بچهها آماده کردهاند که میتوان از سایت این شرکتها دانلود کرد و برای ساعاتی با آن سرگرم شد.
سیتروئن هم بخشهای تازهای به موزه دیجیتال خود اضافه کرده که علاوه بر مدلهای مطرح کارخانه در صد سال گذشته، فیلمهایی از تاریخ این شرکت را هم نمایش میدهد.

پورشه هم برای کمک به قربانیان ویروس کرونا، آخرین دستگاه از نسل قبلی مدل ۹۱۱ خود را به حراج گذاشت.
تلاش خودروسازان برای کمک به ساخت دستگاه تنفس و تجهیزات حفاظتی برای پرستاران نیز همچنان ادامه دارد.
جنرال موتورز اولین سری از دستگاههای تنفس ساخت خود را به بیمارستانهایی در آمریکا تحویل داد. این شرکت در قراردادی نیم میلیارد دلاری با دولت آمریکا، قرار است در سه ماه آینده سی هزار دستگاه تنفس تولید کند.
کرونا؛ سرباز بریتانیا در جنگ جهانی دوم برای کادر درمانی ۱۲ میلیون پوند پول جمع کرد

تام مور، کهنه سرباز ۹۹ ساله بریتانیایی پس از آنکه ۱۰۰ بار طول حیاط خانهاش را دور زد، موفق شد برای سیستم بهداشتی بریتانیا ۱۲ میلیون پوند پول جمعآوری کند.
کاپیتان تام مور با هدف جمعآوری کمک مالی برای سیستم خدمات بهداشت ملی بریتانیا (ان اچ اس) اعلام کرده بود میخواهد پیش از تولد ۱۰۰ سالگیاش، ۱۰۰ بار طول حیاط ۲۵ متری خانهاش را طی کند.
در ابتدا هدف اولیه او جمعآوری ۱۰۰۰ پوند بود، اما کمپین او به شهرت رسید.
در نهایت به لطف پشتیانی مالی حدود ۶۰۰ هزار نفر از این کمپین، او توانست رقمی ۱۲ هزار برابر هدف اولیه خود را جمع کند.
او جمعشدن این مبلغ را “خارقالعاده” توصیف کرد.
مت هنکوک، وزیر بهداشت بهداشت بریتانیا به بیبیسی گفت که این اقدام آقای مور برای همه الهامبخش بود.
وزیر بهداشت بریتانیا گفت که این بحران وحشتناک است اما گاهی پرتو نوری هم وجود دارد.
تام مور که خود با کمک کادر درمانی بریتانیا از بیماری سرطان و شکستگی لگن رهایی یافته بود، کارزار جمعآوری پول برای سیستم درمانی را برای تشکر از اقدامات “باشکوه” کادر درمانی بریتانیا آغاز کرده بود.
نهاد خیریه سیستم بهداشتی بریتانیا هم این اقدام را الهامبخش خوانده است.

بیش از ۶۰۰ هزار تن از سراسر دنیا به این کارزار کمک کرده بودند.
کاپیتان مور در جنگ جهانی دوم در هند و برمه خدمت میکرد و پیش از پیوستن به ارتش به عنوان مهندس عمران مشغول فعالیت بود.
جو بایدن اتهام تعرض جنسی به کارمند سابق دفترش را رد کرد

جو بایدن نامزد حزب دمکرات در انتخابات ریاست جمهوری این ادعا که تقریبا ۳۰ سال پیش یک کارمند سابق دفترش در سنا را هدف تعرض جنسی قرار داده رد کرده است.
تارا رید که زمانی به طور موقت به عنوان دستیار در دفتر آقای بایدن کار کرده بود گفته است که این سناتور سابق او را به دیوار فشرد و دستانش را زیر پیراهن و دامن او برد.
آقای بایدن که در دوره ریاست جمهوری باراک اوباما معاون او بود گفت: “هرگز چنین اتفاقی نیافتاده.”
آقای بایدن، ۷۷ ساله، به تازگی بعد از خروج سناتور برنی سندرز از رقابت ها عملا نامزد حزب خود در انتخابات ۲۰۲۰ ریاست جمهوری شد.
سخنگوی کارزار انتخاباتی آقای بایدن گفت: “او به طور جدی اعتقاد دارد که زنان باید بتوانند صدایشان را به گوش دیگران برسانند و دیگران باید محترمانه به آنها گوش کنند. این ادعاها همچنین باید با دقت توسط رسانه های مستقل بررسی شود. یک چیز در مورد این ادعا روشن است: اینکه حقیقت ندارد.”
خانم رید، ۵۶ ساله، این ادعاها را در ماه مارس با کیتی هارپر، مجری یک برنامه پادکست، مطرح کرده بود.
او گفت در بهار سال ۱۹۹۳ از او خواسته شده بود یک کیف ورزشی را تحویل سناتور بایدن بدهد و خود را با او تنها یافت.
او به خانم هارپر گفت: “واقعا حرفی میان ما رد و بدل نشد، او مرا بیخ دیوار گیر انداخت… خیلی سریع اتفاق افتاد… دستانش روی من بود و زیر لباسم” و اضافه کرد که آقای بایدن با انگشتانش به او تعرض کرد.
خانم رید افزود: “یادم می آید همان موقع گفت ‘می خواهی جای دیگری برویم؟’ و بعد وقتی خودم را عقب می کشیدم… گفت ‘بازی در نیاور شنیدم مرا دوست داری.’ این عبارت توی گوشم ماند.”
او گفت این واقعیت که آقای بایدن از نگاه او علمدار حقوق زنان بود این تجربه را تکان دهنده تر کرد.
خانم رید روز ۹ آوریل – یک هفته پیش – شکایتی در اداره پلیس تنظیم کرد که در آن فقط می گوید قربانی تعرض جنسی بوده اما از آقای بایدن نام نمی برد. او در توییتی نوشت که او “فقط به دلایل امنیتی” شکایت را تنظیم کرده چون به دلیل گذشت زمان طولانی نمی تواند قانونا آقای بایدن را تحت پیگرد قرار دهد.

خانم رید یکی از هشت زنی بود که سال پیش آقای بایدن را به دستمالی، بغل یا بوسیدن نامناسب متهم کردند اما هیچ یک در آن زمان رفتار آقای بایدن را تعرض جنسی توصیف نکردند.
آقای بایدن در مقابل قول داد در تعامل با زنان “ملاحظه بیشتری” به خرج دهد.
روزنامه نیویورک تایمز در گزارشی تحقیقی درباره روایت خانم رید نوشت که دو دوست او و برادرش گفته اند که او جزییات یک حمله جنسی تکان دهنده با آقای بایدن را با آنها در میان گذاشته است.
اما این روزنامه می نویسد که این موضوع از سوی هیچ یک از کارکنان سابق دفتر آقای بایدن تایید نشده و “هیچ الگویی از سوءرفتارهای جنسی از سوی آقای بایدن” نیافته است.
خانم رید گفت که او این حادثه را – بدون اشاره به تعرض ادعایی – به چندین عضو ارشد تیم کارکنان آقای بایدن از جمله ماریانا بیکر دستیار اجرایی او گزارش کرد.
خانم بیکر می گوید او هرگز شکایتی در این باره از خانم رید نشنیده است.
خانم رید می گوید بعد از خودداری اعضای دفتر سناتور بایدن از پاسخ دادن به این ادعا، او شکایتی را تسلیم سنا کرد. هیچ رکوردی از چنین شکایتی در سنا پیدا نشده است. خانم رید می گوید مدت کوتاهی بعد از آن دفتر سناتور بایدن بیشتر مسئولیت هایش را از او گرفت و نهایتا او را مرخص کرد.
سه معاون وزارت بهداشت افغانستان برکنار شدند

مسوولان در وزارت صحت/بهداشت افغانستان تایید میکنند که سه معاون این وزارت از کار برکنار شدهاند. هنوز اما دلایل برکناری این افراد مشخص نشده است.
وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت صحت عامه این کشور، موضوع برکناری، فدامحمد پیکان، معاون عرضه خدمات صحی، ماموسی زیور، معاون مالی و اداری و دیوه صمد، معاون برنامهریزی این وزارت را تایید کرده است.
مسوولان وزارت صحت افغانستان میگویند که وحید مجروح، بشیر نورمل و شفیق شهیم بهعنوان معاونان تازه این وزارت تعیین شدهاند.
- کرونا؛ بررسی دهها مرگ مشکوک در کابل؛ والی هرات: در حال آماده کردن دشتها به قبرستان هستم
- افزایش شمار مبتلایان کرونا در افغانستان؛ نخستین کارخانه تولید لباس محافظتی افتتاح شد
- کرونا در افغانستان؛ آمار رسمی: ۶۰۷ نفر مبتلا، ۱۹ جانباخته
این تغییرات در حالی صورت میگیرد که افغانستان مشغول مبارزه با ویروس کرونا است و اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان امروز از تدابیر جدید در این زمینه خبر داد.
رئیس جمهوری افغانستان در سخنرانی تلویزیونی گفت که برای مبارزه با کرونا از فردا ساختن مراکز تجرید در سراسر افغانستان آغاز میشود.
او با تمجید از کار کارمندان بهداشتی در افغانستان تاکید کرد که طرزالعمل جدید برای مصونیت و افزایش حقوق کارمندان بهداشتی آماده شده و به زودی اعلام میشود.
آقای غنی گفت که از فردا برای جلب حمایت مالی بیشتر جامعه جهانی مذاکراتی را با نهادهای بینالمللی آغاز میکند.
آمار تلفات بیماری کووید ۱۹ به ۲۹ نفر رسیده و وزارت صحت گفته در ۲۴ ساعت گذشته شش نفر دیگر به دلیل ابتلا به کرونا جان دادهاند.
این وزارت گفته در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰ واقعه جدید کرونا شناسایی شده و آمار مجموعی مبتلایان به کرونا در افغانستان به ۷۸۴ رسیده است.
کرونا؛ بررسی دهها مرگ مشکوک در کابل؛ والی هرات: در حال آماده کردن دشتها به قبرستان هستم

وزارت صحت عامه/بهداشت افغانستان گفته هیاتی برای بررسی دهها مرگ مشکوک در نتیجه کرونا به ولسوالی سروبی ولایت کابل فرستاده شده است.
مجلس نمایندگان افغانستان امروز چهارشنبه ۲۷ حمل/فروردین، فیروزالدین فیروز، وزیر صحت و وحید عمر، مشاور روابط عامه ریاست جمهوری را به یک نشست پرسش و پاسخ فراخوانده بود.
شماری از نمایندگان در این نشست در مورد مرگ دهها نفر در نتیجه بیماری کووید ۱۹در ولسوالی سروبی ولایت کابل از وزیر صحت سوال کردند. روز گذشته فهرستی از نام بیش از سی نفر در شبکههای اجتماعی دست به دست میشد که ادعا شده بود که در ده روز اخیر در نتیجه مبتلا شدن به کرونا در ولسوالی سروبی در شصت کیلومتری شرق شهر کابل جان دادهاند.
آقای فیروز در نشست امروز در مجلس گفت تیم متخصص و با تجربهای به این ولسوالی فرستاده شده که همراه با نمایندگان، مسئولان محلی و مردم دیدار کردهاند.
او گفت که امروز هم تیمی برای دواپاشی، نمونهگیری و بررسی وضعیت شفاخانهها به این ولسوالی فرستاده شده است.
اما او تاکید کرد: “آنطور هم که گفته میشود، آنطور نیست.”
آمار تلفات بیماری کووید ۱۹ در افغانستان تا روز گذشته ۲۳ نفر اعلام شده بود. آمار تازه از تلفات این بیماری امروز نشر نشده اما وزارت صحت فوت سومین دکتر در نتیجه این بیماری را در کابل تایید کرده است.
افزایش سریع شمار مبتلایان کرونا
وحیدالله مایار، سخنگوی وزارت صحت میگوید که در ۲۴ ساعت گذشته ۷۰ واقعه مثبت کرونا شناسایی شده و آمار مجموعی مبتلایان به کرونا در افغانستان به ۷۸۴ رسیده است.
به گفته او، ۳۱ مورد تازه در کابل، ۲۲ مورد در هرات، ۳ مورد در قندهار، ۳ مورد در غزنی، در ولایات وردک، کنر، ننگرهار و نیمروز هر کدام دو مورد و در ولایات فاریاب، ارزگان و بغلان هر کدام یک مورد شناسایی شده است.
هرات با ۳۰۶ مورد، کابل با ۲۰۹ مورد و قندهار با ۹۳ مورد ولایاتی اند که بیشترین واقعات مثبت کرونا را در افغانستان دارند.

والی هرات: در حال آماده کردن دشتها به قبرستان هستم
سید وحید قتالی، والی هرات امروز در یک نشست خبری گفت وضعیت در ولایت هرات عادی نیست و هر روز شمار بیماران کووید ۱۹ در این ولایت رو به افزایش است.
او گفت امکاناتی در دست نیست که تمام مردم تست شوند و مشخص شود که واقعا چه تعداد از شهروندان هرات مبتلا به ویروس کرونا شدهاند و آمار واقعی بیماران خیلی بیشتر از چیزی است که اعلام شده است.
او افزود که در حال آماده کردن ۸۴۰۰ بستر برای بیماران کووید ۱۹ در این ولایت است و باید آماگیهای بیشتری نیز گرفته شود.
والی هرات شدیدا از مردم به خاطر رعایت نکردن قرنطین انتقاد کرد و گفت: “به من میگویند، مردم را روحیه بدهید، مردم را در آمریکا و اروپا روحیه بدهند که موضوع را جدی گرفتند. چرا شما را روحیه بدهیم که هنوز وضعیت را جدی نگرفتید، میخواهم به صراحت بگویم من در هرات در حال قبر کندن هستم، اگر روحیه شما را تضعیف هم میکند من در حال آماده کردن دشتها به قبرستان هستم. آرزو دارم که به او روز نرسیم اما چرا جدی نمیگیرید؟”
آقای قتالی همچنین به پنهان کاری مردم معترض شد و افزود: “تمام امکاناتی که در کشورهای همسایه برای کنترل وضعیت و بهبود بیماران ضرورت است، در شفاخانههای هرات است. چند برابر بیماران شفاخانه داریم. متخصصترین افراد را داریم، چرا اعتماد نمیکنید؟ چرا بیماران را در خانه قرنطین میکنید؟ چرا پنهان میکنید؟ چرا پنهانی دفن میکنید؟ به نام مرضهای دیگر و ایست قلبی، بیمار کرونایی را پنهان میکنید؟ این واقعیت دنیا است. این شرم نیست.”
او خطاب به شهروندان هرات گفت که جامعه صحی/بهداشتی را ناامید کردید و هشدار داد که سر از فردا با متخلفین مقررات قرنطین برخورد جدی صورت خواهد گرفت.
در بسیاری از شهرهای افغانستان از جمله کابل و هرات محدودیتهای تردد برای شهروندان وضع شده است اما بارها مسئولان از جدی گرفته نشدن این مقررات از سوی شهروندان شکایت کردهاند.
- افزایش شمار مبتلایان کرونا در افغانستان؛ نخستین کارخانه تولید لباس محافظتی افتتاح شد
- کرونا در افغانستان؛ آمار رسمی: ۶۰۷ نفر مبتلا، ۱۹ جانباخته
- کرونا در افغانستان؛ مردهها نیز غریبانه دفن میشوند
رئیس جمهوری افغانستان امروز همچنین فرمان داده که قرنطین هرات در همسایگی ایران که بیشترین موارد بیماران کووید ۱۹ را دارد، تمدید شود.
وزیر صحت افغانستان نیز در نشست پرسش و پاسخ امروز در مجلس بار دیگر از وضع قرنطین و رعایت فاصله بین مردم به عنوان یگانه راه برای جلوگیری از شیوع بیشتر ویروس کرونا یاد کرد.
او همچنین در پاسخ به سوالی در مورد چرایی جدی گرفته نشدن قرنطین از سوی مردم، نمایندگان را مخاطب قرار داد و از آنها انتقاد کرد که هنوز هم بدون رعایت اصول پیشگیرانه زیر یک سقف تجمع میکنند.
اختصاص بودجه بیشتر برای مبارزه با کرونا
همزمان با افزایش موارد بیماری کووید ۱۹، حکومت افغانستان در نظر گرفته که بودجه بیشتری برای کنترل و مبارزه با این بیماری روی دست بگیرد.
وحید عمر، مشاور ارتباطات عامه ریاست جمهوری در نشست امروز مجلس نمایندگان گفت تاکنون ۳.۵ میلیارد افغانی (حدود ۴۶ میلیون دلار) برای مبارزه با کرونا تخصیص یافته که ۱.۸ میلیارد آن به ولایات فرستاده شده و ۱.۲ میلیارد آن از سوی بخش صحت مصرف شده است.
او افزود که قرار است فردا در نشست کابینه بعد از بررسی، از بودجه دیگر بخشها کاسته شده و دهها میلیارد افغانی دیگر نیز به این مبارزه تخصیص داده شود.
دادگاه لوکزامبورگ ‘هنوز دارایی های ایران را آزاد نکرده است‘
حق نشر عکسAFPImage captionآمریکا خواهان توقیف دارایی های ایران برای پرداخت غرامت به خانواده های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر شده
دادگاهی در لوکزامبورگ با صدور بیانیه ای گفته های مقام های ایرانی درباره مخالفت مراجع قضایی این کشور با انتقال یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از دارایی های مسدود شده ایران به خانواده های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر ۲۰۰۱ را تایید کرده است.
با این حال، خبرگزاری فرانسه با استناد به این بیانیه، اعلام کرد آزاد شدن دارایی های مسدود شده ایران به رای نهایی دادگاه عالی لوکزامبورگ بستگی خواهد داشت.
دارایی مسدود شده در لوکزامبورگ بخشی از اموال بانک مرکزی ایران است که به صورت اوراق قرضه خریداری شده بود.
این دارایی ها در سال ۲۰۱۷ در پی شکایت بخشی از قربانیان حملات یازدهم سپتامبر در ایران، مسدود شد.
پیش از این، حسن روحانی رئیس جمهوری و عبدالناصر همتی رئیس کل بانک مرکزی ایران خبر داده بودند که “یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلار از منابع بانک مرکزی ایران” که در لوکزامبورگ توقیف شده بود، آزاد شده است.
آقای روحانی این رخداد را یک پیروزی حقوقی نامیده است.
علی ربیعی، سخنگوی دولت ایران نیز دوشنبه ابراز امیدواری کرد که از دارایی رفع توقیف شده ایران برای خرید دارو، غذا و محصولات غذایی استفاده شود.
اما بر اساس بیانیه صادر شده در لوکزامبورگ، احکام صادر شده درباره دارایی مسدود شده ایران هنوز نهایی نشده است و دادگاه عالی این کشور هم باید در این باره حکم دهد.
بر اساس این بیانیه، یک دادگاه استیناف در لوکزامبورگ در اول آوریل، یازدهم فروردین، با صدور حکمی با درخواست انتقال دارایی مسدود شده ایران به آمریکا مخالفت کرد.
بر اساس این حکم، دارایی های ایران در حسابی نگهداری می شود که طبق قوانین لوکزامبورگ غیرقابل توقیف است.
این دارایی ها در اختیار یک شرکت خدمات مالی در لوکزامبورگ به نام کلییراستریم است که در مالکیت دویچه بورس آلمان قرار دارد.
از سوی دیگر، یک دادگاه دیگر در لوکزامبورگ در حکمی که سوم آوریل، سیزدهم فروردین صادر کرده، نقل و انتقال این دارایی را به وسیله شرکت کلییراستریم ممنوع کرده است.
بر این اساس، اگر شرکت کلییراستریم پیش از صدور حکم نهایی به وسیله دادگاه عالی در وضعیت این دارایی تغییری ایجاد کند، روزانه یک میلیون یورو جریمه خواهد شد.
این اقدام با شکایت شرکت کلییراستریم همراه شده ولی رییس دادگاه های لوکزامبورگ این شکایت را رد کرده است.
دارایی یک میلیارد و ۶۰۰ میلیون دلاری ایران سه سال پیش در لوکزامبورگ مسدود شد.
این اقدام پس از شکایت گروهی از خانواده های قربانیان حملات یازدهم سپتامبر از ایران صورت گرفت.
دادگاهی در نیویورک در سال ۲۰۱۲ پس از بررسی شکایت خانواده های بعضی از قربانیان این حملات ایران را به پرداخت ۷ میلیارد دلار غرامت به این افراد محکوم کرده بود.
شاکیان می گویند ایران امکان تردد آزادانه اعضای القاعده را در خاک خود فراهم کرده و به همین خاطر علیه این کشور اعلام جرم کردند.
ایران این محکومیت را قبول ندارد و بر اساس حکم دادگاه نیویورک شاکیان می توانند از دارایی های خارجی ایران برای دریافت مبلغ غرامت بهره ببرند.
پوتین از احتمال کاربرد ارتش در مقابله با ویروس کرونا خبر داد
حق نشر عکسAFPImage captionپوتین خواستار به کارگیری از تجربیات کشورهای اروپایی در به کارگیری ارتش در برابر ویروس کرونا شد
در پی افزایش تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در روسیه، ولادمیر پوتین، رییس جمهوری این کشور از به کارگیری ظرفیت های ارتش برای مقابله این همه گیری خبر داده است.
آقای پوتین که برای وزرای دولت صحبت می کرد، تاکید کرد که از همه توانمندی های ارتش باید استفاده شود.
این در حالی است که منابع بهداشتی روسیه با شناسایی ۲۵۵۸ بیمار جدید طی ۲۴ ساعت گذشته، اعلام کردند تعداد مبتلایان به ویروس کرونا در این کشور به ۱۸۳۲۸ نفر رسیده است.
رقم رسمی قربانیان ویروس کرونا در روسیه ۱۴۸ نفر است که بسیار کمتر از بیشتر کشورهایی اروپایی است.
تازه ترین آمار بیانگر ابتلای بیشتر از یک میلیون و ۹۰۰ هزار نفر به ویروس کرونا در سراسر جهان و درگذشت بیشتر از ۱۱۸ هزار نفر است.
آقای پوتین که از طریق تماس ویدویی صحبت می کرد، گفت: شاهد این هستیم که شرایط به صورت روزانه تغییر می کند و متاسفانه بهتر هم نمی شود.
به گفته آقای پوتین، تدابیر صورت گرفته در روزهای آینده برای مقابله با همه گیری ویروس کرونا در روسیه اهمیت حیاتی خواهد داشت.
آقای پوتین با اشاره به تجربه بعضی از کشورهای اروپایی مانند ایتالیا در به کارگیری ارتش برای مقابله با شیوع این بیماری گفت: باید از این تجربه بهره ببریم … در صورت نیاز از توانایی های وزارت دفاع روسیه باید استفاده شود.
کارشناسان هشدار می دهند که روسیه در مراحل نخستین همه گیری ویروس کروناست و اوضاع در این کشور رو به وخامت است.
بیشتر مبتلایان شناسایی شده در روسیه ساکن مسکو هستند.
مقام های محلی در مسکو با اعلام منع تردد، از یک سیستم الکترونیک برای صدور مجوز خروج از خانه بهره گرفته اند.
گزارش ها بیانگر ایراد فنی این سیستم است ولی مقام های دولتی می گویند از ساز و کار هدف حملات اینترنتی قرار گرفته است.
وزارت بهداشت تاجیکستان؛ مرگ کارمند بیمارستان از ‘کرونا نیست‘
حق نشر عکسGETTY IMAGES
وزارت بهداشت و تأمین اجتماعی تاجیکستان، خبر مرگ یک کارمند بیمارستان مرکزی شهر باختر، واقع در یکصد کیلومتری شهر دوشنبه، پایتخت، بر اثر ابتلا به ویروس کرونا را رد کرده است. به گفته این وزارت، مرگ عایشه ماه الیماوا، به “بیماری کووید-۱۹ ارتباطی ندارد.”
در بیانیه این وزارت گفته نشده که این زن ۵۸ ساله پزشک است یا پرستار اما اذعان کرده که وی در محل قرنطینه شهروندانی کار میکرده که از خارج کشور به تاجیکستان بازگردانده شدهاند.
وزارت بهداشت تاجیکستان اطمینان داده که در صورت ثبت موارد ابتلا به ویروس کرونا در این کشور آن را رسماً اعلام خواهد کرد، “زیرا به هیچ وجه پنهان نگاه داشتن این سرایت به نفع هیچ کشوری نخواهد بود.”
این اظهارات در حالی صورت گرفته که منتقدان دولت این کشور را به پنهانکاری متهم میکنند و در همین خصوص برخی از کاربران شبکههای اجتماعی میگویند بسیاری از مناطق دوردست کشور به تجهیزات لازم و کافی دسترسی ندارند و وسائل انجام تست کرونا وجود ندارد و بنابر این، آمارها دقیق نیست.
به گفته وزارت بهداشت تاجیکستان “از ۱ فوریه تا روز ۱۳ آوریل (۷۳ روز) ، ۷۵۶۰ شهروندی که از خارج به این کشور برگشتهاند، در بیمارستانها و آسایشگاهها قرنطینه شدهاند. از این تعداد تا امروز ۵۷۲۴ نفر مرخص شده و حالا ۱۸۳۶ نفر در قرنطینه باقی میمانند. در این مدت ۳۲۶ تبعه خارجی نیز قرنطینه شده و اکنون تنها ۵ نفر آنها در قرنطینه باقی ماندهاند. ”
همزمان وزارت بهداشت تاجیکستان مرگ حاجیمحمد تاشف، ساکن ناحیه جبار رسولف، واقع در شمال این کشور را در روز شنبه گذشته نیز بیماری قلب و فشار خون عنوان کرده است. آقای تاشف در بیمارستان منطقه ای محل سکونتش در قرنطینه قرار داشت.
برخی رسانههای محلی نوشتند که حاجیمحمد تاشف با نزدیکان مردی که از پنیومانیه در ناحیه جبار رسولف در یک هفته قبل فوت کرد، تماس داشته است.
- وزارت بهداشت تاجیکستان: “ویروس کرونا در این کشور نیست“
- آیا بهراستی کرونا به تاجیکستان نرسیده؟
- تاجیکستان؛ کشوری که هنوز موردی از کرونا گزارش نکرده
مسئولان بهداشتی در تاجیکستان بارها گفتهاند که مرگ این دو ساکن ناحیه جبار رسولف به ویروس کرونا ارتباطی ندارد و نتیجه آزمایشهای آنها منفی بوده است. همزمان مقامات میگویند، به منظور احتیاط آنها بیش از ۷۰۰ ساکن ناحیه جبار رسولف را قرنطینه کردهاند.
ناحیه جبار رسولف در یک منطقه مرزی با قرقیزستان واقع است. بر اساس اطّلاع رسمی، تا امروز در قرقیزستان ۴۱۹ نفر به بیماری کوید-۱۹ مبتلا شدهاند.از این تعداد ۵ نفر جان داده و ۶۷ نفر بهبود یافتهاند.
اواخر هفته گذشته وزارت کارهای خارجی تاجیکستان گفت که با هدف پیشگیری از سرایت ویروس کرونا گذرگاههای مرزیش را بسته است. این کشور سه هفته قبل پروازهای بینالمللیاش را نیز متوقف کرده بود. همچنین در منطقههای مرزی با قرقیزستان که تا حالا خطّ مرز مشخص نیست، پاسگاهها گذاشته شده است.
وزارت بهداشت تاجیکستان از همه شهروندان این کشور خواسته تا به اخبار و گزارشهای بیپایه رسانهها و شبکههای اجتماعی در مورد آلودگی شهروندان به کرونا باور نکنند.
به نوشته سایت خبری این وزارت، شهروندان به همه پرسشهای خود در رابطه به ویروس کرونا میتوانند با شماره ۵۱۱ و با کارشناسان وزارت بهداشت تماس بگیرند.
تاجیکستان؛ کشوری که هنوز موردی از کرونا گزارش نکرده