استیضاح ترامپ؛ وکلای رئیسجمهور خواستار تبرئه فوری او شدند
آقای ترامپ به دو اتهام سوء استفاده از قدرت و مانع تراشی بر سر راه کنگره استیضاح شده است
وکلای دونالد ترامپ، رئیسجمهور استیضاح شده آمریکا، در نخستین دفاعیه خود از مجلس سنا خواستهاند فورا او را از همه اتهامها تبرئه کند. آنها همچنین فرآیند تحقیقات و تصویب استیضاح آقای ترامپ را “تهدیدی خطرناک برای تحریف قانون اساسی” ایالات متحده توصیف کردهاند.
روز دوشنبه، بیستم ژانویه، تیم وکلای آقای ترامپ در نامهای کوتاه خطاب به مجلس سنا استیضاح آقای ترامپ را “انحرافی خطرناک” در قانون اساسی خواند.
همزمان تیم ۷ نفره منتخب از سوی مجلس نمایندگان آمریکا که نقش دادستانها را در جلسات محاکمه آقای ترامپ برعهده دارند در خلاصه دادخواستی که روز دوشنبه به سنا فرستادند رئیس جمهور آمریکا به “اقدام فاسد… با هدف تقلب در انتخابات آتی” این کشور متهم کردهاند.
مجلس سنا که اکنون هر ۱۰۰ سناتور آن در نقش اعضای هیات منصفه ظاهر خواهند شد قرار است ساعت یک بعد از ظهر فردا به وقت واشنگتن دیسی نخستین جلسه استیضاح آقای ترامپ را برگزار کنند.
قاضی القضات، جان رابرتز، رئیس دیوان عالی آمریکا هم ریاست جلسات استیضاح را بر عهده دارد
آقای ترامپ متهم شده که با درخواست تحقیقات از سوی رئیس جمهوری اوکراین درباره رقیب انتخاباتیاش، جو بایدن و پسرش هانتر، عملا از قدرت صندلی ریاست جمهوری سوء استفاده کرده تا بلکه با کسب اطلاعات مخرب علیه رقیب انتخاباتیاش اقدام کند و در نهایت نتایج انتخابات ئاییز امسال را تحت تاثیر قرار دهد.
او همچنین متهم است که با منع کردن شاهدان اصلی تحقیقات استیضاح مانع انجام وظیفه قانونی کنگره شده که مطابق قانون اساسی آمریکا موظف به نظارت بر رئیس جمهوری است.
قرار است از فردا، سهشنبه ۲۱ ژانویه، مجلس سنا روزانه ۶ ساعت و هر هفته ۶ روز به شکواییه طرحکنندگان استیضاح و دفاعیه وکلای رئیس جمهوری گوش کند.
پس از استماع شکواییه و دفاعیات، ۱۰۰ سناتور کنگره به رای خواهند نشست. چنانچه ۶۷ نفر از آنها (دو سوم) آقای ترامپ را گناهکار تشخیص دهند، او عزل خواهد شد. اتفاقی که با توجه به اکثریت ۵۳ نفری جمهوری خواهان در مجلس سنا بسیار دور از انتظار است.
شاید هم به همین علت آقای ترامپ حتی سفر خود به اجلاس اقتصادی داووس در سوئیس را هم لغو نکرده و قرار است به زودی و در میانه اخبار داغ روزانه مربوط به استیضاحش از کشور خارج شود.
اخبار مرتبط

دموکراتها به چه امید دارند؟
امیر پیام – بیبیسی
احتمال عزل دونالد ترامپ به قدری کم است که احتمالا از همین حالا رهبران شرکتکننده در اجلاس داووس چند شوخی و کنایه را برای لحظه رویارویی با رئیسجمهور آمریکا در سوئیس آماده کردهاند.
با این حال دموکراتها هم امیدوارند از پوشش گسترده اخبار مربوط به جلسات استیضاح دست کم در دو حوزه بهرهبرداری کنند؛ اول، با زیر ذرهبین بردن رفتار آقای ترامپ در جریان اوکراین، حامیان حزب دموکرات و دیگر مخالفان رئیسجمهوری را برای حضور در پای صندوق رای تشویق و شاید خشمگین کنند و به عبارتی انتخابات پاییز امسال را به رفراندومی برای “نه به ترامپ” تبدیل کنند.
و دوم این که با “عصبانیکردن” رایدهندگان از سوگیری سناتورهای جمهوریخواه و به ویژه میچ مککانل، رئیس سنا، در جریان برگزاری جلسات استیضاح، رایدهندگان را در سطح ایالتی “بشورانند” تا در جریان انتخابات میان دورهای سنا که همزمان با رایگیری ریاستجمهوری در نوامبر امسال برگزار خواهد شد علیه جمهوریخواهان رای دهند و به این ترتیب شانس دموکراتها برای کسب اکثریت سنا را بالا ببرند.
با این حال، اگر تیم وکلای آقای ترامپ و خود او در طول جلسات استیضاح بتوانند افکار عمومی را همراه با گفتمان خورد کنند که مدعی “تحریف خطرناک قانوناساسی” از سوی دموکراتها است، آن وقت ممکن است جمهوریخواهان با قدرتی مضاعف خود را برای دور دوم ریاستجمهوری دونالد ترامپ، برتری بیشتر در سنا و شتاب به انتصاب قضات محافظهکار آماده کنند که این آخری اثربخشی بسیار پایدارتر از دو دستاورد اول خواهد داشت و میتواند زمینه تغییر قوانینی چون حقوق مدنی همجنسگرایان یا آزادی سقط جنین را برای چند دهه تضمین کند.

این سومین بار در تاریخ ایالات متحده است که رئیسجمهوری استیضاح میشود. آخرین بار در دهه ۹۰ میلادی، بیل کلینتون از سوی جمهوریخواهان محاکمه شد اما با کسب رای اعتماد به کار خود ادامه داد. پیش از آن هم در قرن نوزدهم اندرو جکسون، دیگر رئیسجمهور دموکرات استیضاح شده بود که در نهایت تنها با یک رای بیشتر موفق به ماندن در کاخسفید شد.
البته ریچارد نیکسون، رئیسجمهور فقید جمهوریخواه هم در دهه ۷۰ میلادی بر سر رسوایی واترگیت در آستانه استیضاح قرار گرفت اما پیش از آن که مجلس سنا او را محاکمه کند از مقام خود استعفاء داد و کاخسفید را ترک کرد.
داووس ۲۰۲۰؛ لغو سفر ظریف، حضور یک مخالف حکومت ایران و یک نقاش ایرانی

یک روز پیش از آغاز پنجاهمین نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس سوئیس، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه ایران از لغو سفر محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه ایران به این نشست خبر داد.
آقای موسوی، روز دوشنبه، ۳۰ دی ماه، ۲۰ ژانویه در تهران به خبرنگاران گفت که برگزارکنندگان مجمع جهانی اقتصاد “برنامه تنظیم شده” برای آقای ظریف را بهم زدند و “ترتیبات دیگری در نظر گرفتند” و افزود که “در همین چارچوب این سفر متاسفانه انجام نمیشود.”
به گفته آقای موسوی قرار بوده است که وزیر خارجه ایران برای شرکت در نشست مجمع جهانی اقتصاد به داووس سفر کند. او توضیح بیشتری درباره لغو سفر وزیر خارجه ایران نداد.
خبرگزاری رویترز نیز ضمن انتشار این خبر یادآوری کرد که هفته پیش، گزارش داده بود که نام آقای ظریف در فهرست حدود سه هزار مهمان و شرکت کننده امسال نشست، که شعارش “سهمداران جهان پایدار و منسجم” است، نبوده است.
سخنگوی وزارت خارجه ایران همچنین در توییتی به زبان انگلیسی نوشت که به دنبال دعوت رسمی و شخصی، محمدجواد ظریف، وزیر خارجه “کاملا آماده شرکت در مجمع جهانی اقتصاد امسال بود. متاسفانه تغییر یکجانبه از سوی مجمع جهانی اقتصاد در برنامهریزی که دو طرف بر سر آن توافق کرده بودند، شاید برای رسیدن به همین هدف، مانع از شرکت او شد. یک فرصت برای گفتوگو از دست رفت.”
از روز سه شنبه اول تا چهارم بهمن، گروهی از سیاستمداران و همچنین فعالان اقتصادی سرشناس در داووس، در سوئیس جمع میشوند، تا پنجاهمین نشست مجمع جهانی اقتصاد را برگزار کنند.
- کلاه پشمیهای مجانی و ۹ واقعیت دیگر درباره داووس
- پاسخ ‘گلوبالیستهای’ داووس به بحرانها: نسخه چهارم جهانیسازی
- تهدید ترامپ به مقابله با تجارت ‘یغماگرایانه’ در جهان
- ظریف سفر به داووس را در ‘آخرین لحظات لغو کرده است’
- روحانی در داووس: به ایران بیایید
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، گرتا تونبرگ، نوجوان سوئدی فعال محیط زیست، دارا خسروشاهی، رئیس شرکت اوبر از جمله مهمانان امسال داووس هستند.
مسیح علینژاد، فعال حقوق بشر و مبتکر کمپین “چهارشنبه های سفید” در توییتر خود نوشت که به نشست مجمع جهانی اقتصاد در داووس “دعوت” شده است.
او نوشت که در سخنرانی خود میخواهد از وضعیت ایران، از جمله ۱۵۰۰کشته اعتراضات آبان ماه ، کشتهشدگان تشییع قاسم سلیمانی در کرمان، سرنشینان هواپیمای مسافربری اوکراین با موشک سپاه، هفت هزار زندانی و گروگان گرفته شدن برادرش برای ساکت کردن او صحبت کند.
او در توییت خود افزود: “در این نشست تاکید خواهم کرد: مادر مصطفی کریم بیگی و پدر پوریا بختیاری در زندان هستند چون حق ندارند برای کشته شدن فرزندان شان اعتراض و یا عزاداری کنند اما برای سلیمانی عزای عمومی برگزار میکنند. رهبران جهان نباید حقوق شهروندان ایرانی را قربانی منافع اقتصادی و مناسبات تجاری کنند.”
چند نکته درباره نشست داووس ۲۰۲۰
دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا که سال گذشته در این نشست شرکت نکرده بود، احتمالا امسال در کانون توجهها خواهد بود.
کاخ سفید اعلام کرده است که آقای ترامپ در داووس همچنین با رهبران عراق، پاکستان، سوئیس و اتحادیه اروپا دیدار خواهد کرد.
او قرار است روز سه شنبه سخنرانی کند، که همزمان با آغاز جلسه دادگاه استیضاح در سنای آمریکا خواهد بود.


گرتا تونبرگ، قرار است سخنان تند و تیزی درباره تغییرات آب و هوایی ارائه دهد. او به وسیله وسایل نقلیه عمومی در راه رسیدن به داووس در بالای کوههای آلپ است. قبل از رفتن به داووس در شهر لوزان سوئیس در یک تظاهرات معترضان تغییرات اقلیمی شرکت کرد.
سانا مارین، نخست وزیر فنلاند ۳۴ ساله و جوانترین نخست وزیر جهان در این نشست چهار روزه حاضر خواهد شد.
دیپیکا پادوکنه، مدل و بازیگر سرشناس سینمای هند، بالیوود در این نشست شرکت میکند و میخواهد درباره مبارزه خود با افسردگی صحبت کند.
مثل همه ۵۰ سال گذشته، با وجود مهمانان زن بسیار عالیرتبه از جمله کریستالینا جیورجیوا، رئیس صندوق بینالمللی پول، کریستین لاگارد رییس بانک مرکزی اروپا و آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان اما اکثریت ۲۸۲۱ شرکت کننده داووس را مردان تشکیل میدهند. امسال فقط ۲۴ درصد شرکت کنندگان را زنان تشکیل میدهند.
حدود یک سوم شرکت کنندگان داووس امسال یعنی ۱۰۵۲ نفر از کشورهای غرب اروپا هستند.
جوانترین شرکت کننده ۱۳ و مسن ترین آنها ۸۹ ساله است.
‘در جستجوی امید’، اثر هنرمند ایرانی در داووس
سفارت سوئیس در تهران هم در توییتی از نمایش اثری از مهدی قدیانلو، هنرمند ایرانی در پنجاهمین نشست سالانه مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس در سوئیس خبر داد.
دراین توییت آمده: “نقاشی درخواستی از هنرمند ایرانی، مهدی قدیانلو به ابعاد ۲۰۰ متر و با عنوان “در جستجوی امید” بر روی دیوارهای آنجا خودنمایی میکند.”

مهدی قدیانلو در اینستاگرام خودش نوشته: “باعث افتخارم هست که مرا در این لیست، یکی از چهل رهبر فرهنگی در مجمع اقتصاد قرار دادهاند .
او با انتشار تصویری از فهرست مهمانان افزود: “تعدای از دوستان در این لیست را از نزدیک میشناسم و به ذهنهای زیبایشان احترام میگذارم.”
این هنرمند نوشته است: “ای کاش چراغ هایی را که به خانه روا بود در خانه نگاه میداشتید و کسانی که کاری از دستشان بر میامد را ( در هر زمینه و رشتهای) با تنگنظری مدیران و جهل سیاست گذاران فراری نمیدادید.”
سال گذشته نیز اثری از این هنرمند بر دیوارهای محل نشست نقش بسته بود.
تعداد کشتههای حمله موشکی به پایگاه نظامی یمن به ۱۱۱ نفر رسید

تعداد نظامیان جان باخته در جریان حمله موشکی به مسجدی در یک پایگاه نظامی متعلق به حامیان دولت یمن به ۱۱۱ نفر رسید. عبد ربه منصور هادی این حمله را به حوثیها نسبت داده است اما این گروه شیعه مسئولیت این حمله را نپذیذفته است.
این یکی از خونینترین حملات از زمان آغاز جنگ داخلی یمن – ۵ سال پیش – بوده است.
بنابر گزارش تلویزیون دولتی یمن این حمله روز گذشته، یکشنبه ۱۹ ژانویه، هنگامی روی داد که نظامیان برای نماز عصر به مسجدی در پایگاه نظامی استقبال در استان مارب در ۱۶۰ کیلومتری صنعا، پایتخت، جمع شده بودند.
عبد ربه منصورهادی، رئیس جمهور متواری یمن ضمن محکوم کردن این حمله برضرورت هوشیاری بالا و آمادگی بر نبرد تاکید کرده و گفته: “این حمله تایید میکند که بدون هیچ تردیدی حوثیها تمایلی به صلح ندارند.”
هر چند که حوثیها تاکنون واکنشی در مورد این حمله نداشتهاند.
- حمله موشکی به رژه نظامی نیروهای مورد حمایت امارات در یمن
- جنگ یمن از چهار زاویه؛ کی با کی و چرا میجنگد؟
- قدرتهای غربی و ایران ممکن است ‘مسئول جنایات جنگ یمن شناخته شوند’
- فرمانده سپاه پاسداران: ایران به یمن کمک مستشاری میکند

یمن از سال ۲۰۱۴ میلادی و خلع قدرت دولت عبد ربه منصور هادی، رئیس جمهور این کشور، صحنه درگیریهای خونین بوده است.
شورشیان شیعه حوثی که از حمایت ایران برخوردار هستند، بخش زیادی از غرب یمن از جمله صنعا، پایتخت را در اختیار گرفته و عبد ربه منصورهادی، رئیس جمهور را در مارس ۲۰۱۵ از قدرت برکنار کردند.
آقای منصور هادی از آن زمان به عربستان پناه برده است.
در سال ۲۰۱۵ ائتلافی به رهبری عربستان در این کشور وارد مداخله نظامی شد که هدف آن بازگرداندن دولت عبد ربه منصور هادی به قدرت است.
بنا بر برآوردها این جنگ تاکنون جان ۱۰۰ هزار نفر را گرفته و این کشور را با بدترین بحران انسانی فعلی در جهان روبرو کرده است. ۸۰ درصد جمعیت یمن که ۲۴ میلیون نفر جمعیت دارد برای امرار معاش نیازمند کمکها انساندوستانهاند. حدود ۱۱ میلیون از یمنیها در وضعیتی شبیه قحطی زندگی میکنند.
وزیر خارجه عربستان هم در واکنش به این حمله شورشیان مخالف دولت آقای منصور هادی را متهم کرده که حتی به اماکن مقدس، چون مساجد، هم احترام نمیگذارند.
یک فرمانده پلیس بعد از کشتن چند همکارش به طالبان پیوست

یک مقام ارشد امنیتی در ولایت زابل در جنوب افغانستان به بیبیسی گفت که یک فرمانده پلیس بعد از کشتن سه سرباز همرزمش، همراه با ۱۶ سرباز دیگر به گروه طالبان تسلیم شدهاند.
به گفته این مقام محلی که خواست نامش برده نشود، این حادثه شب گذشته، جمعه ( ۲۷ جدی/دی) در ولسوالی ارغنداب رخ داده است.
عطا جان حق بیان، رئیس شورای ولایتی زابل تایید میکند که نیروهای پلیس در مرکز ولسوالی ارغنداب همراه با ۳۰ قبضه اسلحه و سه وسیله نقلیه نظامی به گروه طالبان تسلیم شدهاند.
تاکنون مشخص نیست که دلیل تسلیم شدن این فرمانده و سربازانش به گروه طالبان تحت چه شرایط انجام شده، آیا آنان در زمان تسلیمی تجهیزات کافی داشته یا پای معاملهای در میان بوده است.

- هشت سرباز پلیس در حمله نیروهای خودی کشته شدند
- شش مأمور پلیس محلی در حمله خودی در ولایت زابل افغانستان کشته شدند
- یک فرمانده طالبان و ۹ همراهش در زابل کشته شدند
در همین حال گروه طالبان ادعا کرده که مرکز ولسوالی ارغنداب زابل را که اخیرا به مکان جدیدی منتقل شده بود، نیز تصرف کرده است.
وزارت دفاع افغانستان ادعای گروه طالبان را رد کرده است، ولی این وزارت تایید میکند که درگیری میان جنگجویان گروه طالبان و نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در مرکز ولسوالی ارغنداب صورت گرفته است.
مقامات امنیتی میگویند که نیروهای کمکی بیشتر به مرکز این ولسوالی فرستاده شده و در حال حاضر منطقه تحت کنترل نیروهای دولت است.
ولایت زابل در جنوب افغانستان از ولایتهای ناامن و هم مرز با پاکستان است که گروه طالبان در چندین بخش این ولایت فعالیت گسترده دارند.
محاکمه دو شهروند دو تابعیتی افغان در آلمان به اتهام جاسوسی برای ایران

دادگاه یک آلمانی افغانتبار که به عنوان مشاور و مترجم برای ارتش آلمان کار میکرده و همسرش امروز، دوشنبه ۲۰ ژانویه، ۳۰ دی ماه در شهر کوبلنتس، در غرب آلمان برگزار میشود. این دو با اتهام همکاری و جاسوسی برای سازمان اطلاعات ایران رو به رو هستند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه و به نقل از دادگاه عالی کوبلنتس این فرد که ۵۱ ساله است به “یک مورد جدی خیانت” و “انتقال اطلاعات محرمانه دولتی آلمان به ایران” در دستکم ۱۸ مورد متهم شده است.
این فرد که از او به عنوان عبدالحمید. س یاد میشود، ژانویه سال گذشته و پس از بازگشت از یک سفر خارجی که گفته شده برای انتقال اطلاعات بوده، بازداشت شده است. همسر ۴۰ ساله او، آسیه، نیز با اتهامات مشابهی رو به روست.
مقامات دادگاه کوبلنتس میگویند که آسیه. س هم متهم است که از ابتدا از فعالیتهای جاسوسی شوهرش آگاه بوده و با سرویس اطلاعات و امنیت ایران همکاری داشته است.
- آلمان یک شهروند دو تابعیتی افغان را به ظن جاسوسی برای ایران بازداشت کرد
- جستجوی محل کار و سکونت ده نفر در آلمان به ظن جاسوسی برای ایران
- دو ایرانی در آلمان به ‘جاسوسی علیه مجاهدین خلق متهم شدند’
- یک ایرانی در آلمان به جرم جاسوسی به زندان محکوم شد
سال گذشته، بهرام قاسمی، سخنگوی وقت وزارت خارجه ایران در واکنش به خبر دستگیری یک تبعه آلمانی – افغان به اتهام جاسوسی برای ایران، هرگونه ارتباط این فرد با ایران را رد کرده بود و این مساله را تلاش کسانی برای “تخریب رابطه ایران و اروپا” برشمرده بود.
او گفته بود که از شنیدن این خبر تعجب نمیکند و افزود: “بارها گفتهایم روابط کهن و دیرینه ایران و بسیاری از کشورهای اروپایی بویژه اعضای اروپایی برجام، دشمنان و معاندینی دارد که از هر کوشش، اتهام و ادعایی برای تیرهکردن این روابط فروگذار نمیکنند.”
پیشتر سایت اشپیگل آلمان گزارش داده است که فرد مظنون که سالها جاسوسی میکرده به اطلاعات حساس و طبقهبندی شده از جمله اسناد مربوط به ماموریت نظامی آلمان در افغانستان دسترسی داشته است.
این شخص سالها به عنوان مترجم و مشاور فرهنگی در یک پادگان ارتش آلمان در شهر دیئون، در نزدیکی شهر کوبلنتس کار میکرده است.
اطلاعات زیادی از طرف مقامات آلمانی منتشر نشده است و وزارت دفاع آلمان گفته بود که از رسیدگی به یک پرونده جاسوسی در ارتباط با ارتش آگاه است اما اطلاعات بیشتری به رسانهها نداده است.
انتظار میرود که بخش زیادی از جلسه دادگاه این فرد و همسرش به شکل غیرعلنی برگزار شود.
در صورت گناهکار شناخته شدن عبدالحمید با حکم زندان دستکم ۱۵ سال رو به رو خواهد شد. همسر او با حکم ۱۱ سال زندان رو به روست.
نشریه آلمانی اشپیگل درگزارشی نوشته است که در سال ۲۰۱۷، سرویس ضد جاسوسی ارتش آلمان (MAD) دریافته بود که یک جاسوس در ارتش آلمان وجود دارد.
پس از آن مسئولان سرویس ضد جاسوسی آلمان به عبدالحمید. س. مشکوک میشوند و متوجه میشوند که سفرهای او به برخی از کشورهای خاص اتحادیه اروپا همزمان با سفرهای ماموران ارشد اطلاعاتی ایران بوده است.
بر اساس این گزارش، سرویس ضد جاسوسی آلمان در اختیار عبدالحمید اطلاعات غلط قرار میدهد تا درباره جاسوسی او اطمینان حاصل کند و پس از لو رفتن این اطلاعات درباره همکاری او با ایران مطمئن میشود.
سرویس ضد جاسوسی ارتش آلمان یافته های خود را در بهار سال ۲۰۱۸ به عنوان پرونده امنیت ملی در اختیار دادستانی فدرال آلمان قرار میدهد.
به گزارش اشپیگل عبدالحمید به مکالمات رادیویی و پیامهای طالبان دسترسی داشته است. اما این نشریه “تردید دارد” که عبدالحمید به اطلاعات طبقه بندی شده درباره عملیات نظامی و اعزام نیروهای ارتش آلمان به افغنستان دسترسی داشته است.
سازمان اطلاعات داخلی اداره فدرال پاسداری از قانون اساسی آلمان (BfV) میگوید که ایران و چین و روسیه سه کشوری هستند که بیش از همه در آلمان فعالیتهای جاسوسی دارند.
این سازمان در گزارشی میگوید که سازمانهای اطلاعاتی ایران “به طور مداوم به دنبال منابعی هستند که بتوانند نیازهای اطلاعاتی رژیم ایران را تامین کنند.”
تیر ماه سال ۱۳۹۷، مقامهای قضایی و اطلاعاتی بلژیک اعلام کردند که یک دیپلمات سفارت ایران در وین در ارتباط با پرونده طراحی بمبگذاری در گردهمآیی مجاهدین خلق در پاریس در آلمان بازداشت شد.
- آلبانی دو دیپلمات ایرانی را ‘عنصر نامطلوب’ خواند و اخراج کرد
- آمریکا: دو ایرانی اتهام جمعآوری اطلاعات علیه سازمان مجاهدین در خاک آمریکا را پذیرفتند
- دستگیری یک دیپلمات ایرانی در ارتباط با ‘طرح بمبگذاری’ در گردهمآیی مجاهدین
دو سال پیش پلیس آلمان در عملیاتی خانهها و دفاتر ده نفر را که میگفت به جاسوسی برای ایران مظنون هستند جستجو کرد.
در سال ۲۰۱۶ هم دادستانی آلمان دو ایرانی را به جاسوسی علیه سازمان مجاهدین خلق، از سازمانهای مخالف جمهوری اسلامی ایران، متهم کرد. یکی از این افراد دادگاهی در برلین به دو سال و چهار ماه زندان محکوم شد.
پرونده استیضاح ترامپ برای انجام محاکمه تحویل سنا شد

مجلس نمایندگان آمریکا با تصویب قطعنامهای مفاد اتهامی برای استیضاح رئیس جمهوری را به سنای این کشورفرستاده تا روند محاکمه و استیضاح رییس جمهوری آمریکا رسما آغاز شود.
مجلس نمایندگان آمریکا روز ۱۹ دسامبر دو ماده استیضاح رئیس جمهور را تصویب کرد و به این ترتیب آقای ترامپ سومین رئیس جمهور در تاریخ آمریکا شد که استیضاح می شود.
طرح استیضاح که دمکرات ها تهیه و تصویب کردند شامل دو ماده سوءاستفاده از قدرت برای مقاصد شخصی و جلوگیری از انجام وظیفه کنگره بود.
او متهم است که رییس جمهوری اوکراین را با تعلیق کمک نظامی به این کشور تحت فشار گذاشته تا با تحقیق درباره رقیب انتخاباتی احتمالی اش جو بایدن او را بی اعتبار کند.
نانسی پلوسی رییس مجلس نمایندگان روز چهارشنبه قطعنامه ای را امضا کرد که به گفته او، زمانی که مدیران منتخب مجلس، آن را پیاده به مجلس سنا ببرند تاریخ رقم خواهد خورد. او گفت روز تلخی برای کشور است اما اقدامات رییس جمهوری آمریکا با سوءاستفاده از قدرت و به خطر انداختن امنیت ملی کشور عامل این اتفاق بوده است.
خانم پلوسی تیمی منتخب از اعضای مجلس را برگزیده تا به نمایندگی از این نهاد قانونگذاری پرونده اتهامات آقای ترامپ را در سنا ارائه و پیگیری کنند.
مجلس نمایندگان که دموکرات ها در آن اکثریت دارند طی ماه های گذشته جلسات بررسی برای استیضاح رئیس جمهوری را برگزار کرد و حالا سنای آمریکا که جمهوری خواهان در آن اکثریت دارند مسئول آن است که با برگزاری محاکمه درباره صلاحیت رئیس جمهوری برای ادامه کار تصمیم بگیرد.
رییس جمهوری آمریکا می گوید قربانی انتقام جویی سیاسی دموکرات ها شده و اتهامات خود را رد می کند.
دونالد ترامپ گفته ترجیح میدهد جمهوری خواهان سنا صرفا اتهامات او را ناوارد اعلام کنند تا اینکه با برگزاری استیضاح به یک پرونده به گفته او جعلی مشروعیت ببخشند.
- مجلس نمایندگان آمریکا دونالد ترامپ را استیضاح کرد
- ترامپ تحقیقات استیضاح را ‘لینچکردن’ خواند
- استیضاح ترامپ؛ جان بولتون آماده شهادت در کنگره است
- انتقاد شدید رهبر جمهوریخواه سنای آمریکا از مصوبه استیضاح ترامپ
- دموکراتها لایحه استیضاح ترامپ را علنی کردند
اما مشخص نیست که چنین کاری ممکن باشد. سنا مرکب از ۵۳ جمهوری خواه و۴۷ دموکرات است اما برخی از جمهوری خواهان مثل سناتور میت رامنی و سوزان کالینز ممکن است سنگینی کفه ترازو را تغییر دهند.
نحوه تاثیر این استیضاح بر شانس انتخاب مجدد آقای ترامپ در دور بعدی نیز چندان مشخص نیست.
قرار است امروز سنای آمریکا رسما دریافت مفاد اتهامی رئیس جمهوری را تایید کند.
میچ مک کانل رهبر جمهوری خواه سنا گفته ظهر روز جمعه سنا تشکیل جلسه خواهد داد و در این جلسه نمایندگان و مدیران معرفی شده مجلس، بندهای استیضاح را در سنا قرائت خواهند کرد.
پس از آن جان رابرتس قاضی دیوان عالی آمریکا برای اجرای جلسه محاکمه سوگند خواهد خورد و به نوبه خود مراسم ادای سوگند ۱۰۰ سناتور را که در این پرونده سوگند اجرای عدالت بی طرفانه خواهند خورد را اجرا خواهد کرد.
روز چهارشنبه قواعد و مقررات حاکم بر جلسات نیز مشخص شد. از جمله سناتورها حق گفتگو و صحبت با یکدیگر را در جلسه ندارند، باید پیشاپیش پرسش های خود را به قاضی رابرتس ارائه کنند و نمی توانند از تلفن و یا وسایل الکترونیک دیگر استفاده کنند.
حمله به ادلب علیرغم شروع آتشبس ۱۸ کشته به جا گذاشت

گزارش می شود که در حمله ای هوایی به یک بازار و ناحیه صنعتی در شهر ادلب سوریه که در کنترل شورشیان است حداقل ۱۸ غیرنظامی کشته شده اند.
دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا قرار دارد گفت که این حملات را هواپیماهای روسیه و سوریه انجام داده اند.
حملات علیرغم آتش بسی که پیشتر در ماه جاری با میانجیگری روسیه و ترکیه به دست آمد انجام می شود.
ادلب مرکز استانی در شمال غربی سوریه به همین نام و آخرین پایگاه گروه های شورشی است.
دولت سوریه و متحد آن روسیه تاکنون در مورد این حملات تازه اظهار نظر نکرده اند.
سازمان دیدبان حقوق بشر سوریه که در بریتانیا قرار دارد گفت که بمباران ها به بازار شلوغ الحال و ناحیه ای صنعتی در ادلب اصابت کرده است.
خبرنگاران خبرگزاری فرانسه گفتند که چندین اتومبیل در ناحیه صنعتی طعمه آتش شدند و رانندگان آن جان باختند.
مصطفی، صاحب یک تعمیرگاه، به این خبرگزاری گفت که او تازه مغازه اش را ترک کرده بود که حمله اتفاق افتاد. او گفت وقتی برگشت تعمیرگاهش ویران شده بود و چهار کارمندش زیر آوار گرفتار شده بودند.
دیدبان حقوق بشر سوریه گفت که کودکان و امدادگران در میان کشته ها و زخمی ها هستند. خبرگزاری “گام” نزدیک به مخالفان گفت که سایر نواحی استان ادلب هم هدف گرفته شد.
آتش بسی که با میانجیگری ترکیه و روسیه به دست آمده بود قرار بود از یکشنبه اجرا شود.
دولت سوریه گفته است که برای بازپس گرفتن استان ادلب مصمم است، استانی که گروه های جهادی که زمانی با القاعده ارتباط داشتند در آن قدرت دارند.
- حمله موشکی آمریکا به مقر القاعده در ادلب سوریه
- ۲۴ غیرنظامی در حملات ادلب سوریه کشته شدند
- ۲۰ نفر از نیروهای حامی دولت سوریه در ادلب کشته شدند
- ‘بیش از ۲۰۰ هزار نفر’ از ادلب گریختهاند
- شورشیان در سوریه ‘یک جنگنده دولتی را سرنگون کردند’
- شدت گرفتن درگیریها در ادلب؛ فرار دهها غیرنظامی به مناطق مرزی
- دولت سوریه ‘تحت شرایطی’ با آتشبس در ادلب موافق است
پوتین خواهان افزایش جمعیت روسیه شد

ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه طرحهایی را برای تشویق مردم این کشور برای بچهدار شدن اعلام کرده است.
میانگین نرخ زاد و ولد برای زنان روس در حاضر کمتر از ۱.۵ بچه برای زن است و قرار است تا چهار سال آینده به ۱.۷ برسد.
آقای پوتین سال پیش به همین منظور معافیتهای مالیاتی برای خانوادههای پرجمعیت درنظر گرفت.
رئیسجمهوری روسیه امروز پانزده ژانویه در مجلس این کشور گفت: “نرخ زاد و ولد دوباره در حال کاهش است.”
آقای بودجه از اختصاص بودجه برای مادران جدید خبر داده است.
تا کنون کمک هزینه فقط در اختیار خانوادههایی قرار میگرفت که حداقل دو فرزند داشته باشند.
کمک هزینهها از این پس به خانواده کودکان سه تا ۷ ساله در خانوادههای کم درآمد هم پرداخت میشود و غذای مجانی هم در چهار سال اول مدرسه تامین میشود.

نرخ پایین زاد و ولد فقط در روسیه مشکلساز نیست
شماری از کشورهای اروپای شرقی با نرخ پایین زاد و ولد مواجه هستند و این برای حکومتها معضل شده.
هفته پیش ویکتور اوربان، نخستوزیر ملیگرای دست راستی مجارستان گفت زوجهایی که نمیتوانند بچهدار شوند، به طور مجانی از امکان درمان برخوردار خواهند شد. همچنین معافیتهای مالیاتی برای مادرانی که سه یا بیش از سه فرزند دارند، درنظر گرفته خواهد شد.
در روسیه مادرانی که ۴ فرزند دارد، از معافیتهای مالیاتی بهرهمند هستند. میانگین نرخ زاد و ولد برای زنان روس در حاضر ۱.۴۸ بچه است. این رقم برای کشورهای اتحادیه اروپا ۱.۵۹ است. این میانگین در شماری از کشورهای این اتحادیه از جمله اسپانیا، ایتالیا، یونان و مالت پایینتر از روسیه است.
جمعیت روسیه پس از سالهای دهه نود میلادی با کاهش رشد روبهرو بوده است. این مساله باعث نگرانی مقامهای این کشور شده و آقای پوتین سالهاست که میخواهد بر این روند منفی غلبه کند.
جمعیت این کشور در حال حاضر ۱۴۷ میلیون نفر است.
دولت روسیه استعفا کرد

دمیتری مدودف، نخستوزیر روسیه از استعفا و کنارهگیری دولت خبر داده است.
آقای مدودف در سخنانی که از تلویزیون روسیه پخش شد گفت استعفای دولت به این منظور صورت میگیرد تا به ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه این امکان داده شود تا تغییرات مد نظرش برای اصلاح قانون اساسی را انجام دهد.
ولادیمیر پوتین، میخائیل میشوستین، رئیس اداره مالیات را به عنوان نخستوزیر جدید معرفی کرده است.
طبق تغییرات مد نظر آقای پوتین، اختیارات ریاستجمهوری به پارلمان منتقل میشود. دوره ریاستجمهوری او در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و گمان زده میشود که او نقش جدیدی به عهده بگیرد یا قدرت را از پشت صحنه در دست بگیرد.
آقای پوتین در حین این سخنرانی در کنار آقای مدودف نشسته بود و از او تقدیر کرد.
قرار است آقای مدودف به عنوان معاون رئیس شورای امنیت روسیه انتخاب شود.
منابع دولت روسیه به بیبیسی گفتهاند که وزیران دولت تا پیش از اعلام استعفای دولت از این تصمیم باخبر نبودند.
آقای مدودف یک دوره از سال ۲۰۰۸ تا ۲۰۱۲ رئیسجمهوری روسیه بود که در این مدت ولادیمیر پوتین، نخستوزیری را به عهده داشت.
او سومین رئیس جمهور روسیه از زمان فروپاشی شوروی سابق در سال ۱۹۹۱ بود.
آقای پوتین در سخنرانی سالانه خود در مجلس، پیشنهاداتی مبنی بر تغییر قانون اساسی داد.
این پیشنهادات میتواند به تداوم حضور او در قدرت منجر شود.
آقای پوتین در سخنانش گفت دوره ریاستجمهوری در آینده باید محدود به دو دوره باشد. چهارمین دوره ریاست جمهوی آقای پوتین در سال ۲۰۲۴ به پایان میرسد و طبق قوانین فعلی او نمیتواند دو باره برای این سمت انتخاب شود.
رئیسجمهوری روسیه خواهان افزایش اختیارات شورای دولتی شده که ریاستش با اوست و طرحی را پیشنهاد داده که به موجب آن مجلس، وزیران دولت را منصوب مبکند. البته رئیسجمهوری اختیار اخراج آنها را خواهد داشت.
آقای مدودف گفته است پیشنهادهای آقای پوتین میتواند موازنه قدرت در روسیه را به طرز چشمگیری تغییر دهد.
هواپیمای مسافربری به دلیل نقص فنی سوخت خود را روی چند مدرسه خالی کرد

یک هواپیمای مسافربری سوخت خود را هنگام فرود اضطراری در فرودگاه بینالمللی لسآنجلس روی چند مدرسه خالی کرد.
حداقل ۶۰ نفر که بیشترشان کودک بودند به خاطر مشکلات تنفسی و ناراحتیهای پوستی تحت درمان قرار گرفتند.
طبق قوانین حمل و نقل هوایی، هواپیماها میتوانند در مواقع فرود اضطراری سوخت خود را تخلیه کنند اما چنین کاری تنها در مناطق مشخص و در ارتفاع بالا باید صورت گیرد.
هواپیمای شرکت هوایی دلتا به دلیل نقص موتور به فرودگاه برگشت.
- کاهش پنجاه درصدی سوانح هوایی مرگبار در سال ۲۰۱۹
- افزایش شدید آمار قربانیان حوادث هوایی در سال ۲۰۱۸
- چگونه حریف ترس از پرواز شویم
این شرکت هواپیمایی تائید کرده که این هواپیمای مسافربری سوخت خود را برای کاستن از وزنش در هنگام فرود تخلیه کرده بود.
به دنبال این کار، کودکان و بزرگسالان در حداقل ۶ مدرسه تحت درمان قرار گرفتند. جراحات وارده جدی نبوده است.
در مدرسه ابتدایی پارک اونیو در کوداهی در لسآنجلس در ۲۶ کیلومتری شرق فرودگاه، دانشآموزان دو کلاس در حیاط بودند که سوخت هواپیما تخلیه شد.
یک سخنگوی سازمان هواپیمایی فدرال آمریکا به خبرگزاری رویترز گفته است که این نهاد در حال تحقیق در باره این موضوع است.
طبق قوانین موجود، هواپیماها در صورت بروز شرایطی برای فرود اضطراری باید سوخت خود را در مناطق غیر مسکونی و از ارتفاع بالا تخلیه کنند.
تحولات ایران؛ بوریس جانسون: سرنگونی هواپیمای مسافربری اشتباهی وحشتناک بود
مقام های ایرانی گفته اند “پیکر 61 تن از جان باختگان سرنگونی هواپیمای اوکراینی آماده تحویل به بازماندگان است”. یک گروه هشت نفره کانادایی برای شروع تحقیق در خصوص حادثه هواپیمای اوکراینی وارد تهران شدهاند. جاستین ترودو نخست وزیر این کشور گفته اگر تنشها در خاورمیانه بالا نمیگرفت قربانیان هواپیمای اوکراینی اکنون در کنار خانوادههای خود بودند.
هفت تن از قربانیان افغان حادثه هواپیمای اوکراینی شناسایی شدند
فائزه هاشمی: آیتالله خامنهای کنارهگیری کند
نخست وزیر بریتانیا: طرح ترامپ میتواند
جایگزین برجام شود
بوریس جانسون نخست وزیر بریتانیا گفته است که طرح دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا درباره برنامه اتمی ایران می تواند جایگزین توافق هسته ای برجام شود. او خواستار کاهش تنشها بین ایران و ایالات متحده شده و گفته بریتانیا خواهان درگیری در منطقه نیست.
بوریس جانسون که از مقر نخست وزیری بریتانیا با بی بی سی گفت و گو می کرد، اجرای طرح احتمالی ترامپ را” قدم بزرگی رو به جلو” خوانده است.
تاکنون جزئیاتی از طرح اتمی دونالد ترامپ رئیس جمهور ایالات متحده منتشر نشده است. پیش از این امانوئل مکرون رئیس جمهور فرانسه در چند گفت و گوی تلفنی با حسن روحانی همتای ایرانی خود درباره راه هایی برای باقی نگه داشتن توافق اتمی برجام گفتوگو کرده است.
در جریان مجمع عمومی سازمان ملل که مهرماه در نیویورک برگزار شد، حسن روحانی دیدار کوتاه مشترکی با امانوئل مکرون و بوریس جانسون داشت. در آن ملاقات طرف های اروپایی خواستار دیدار حسن روحانی با رئیس جمهور آمریکا شده بودند. آقای روحانی در بازگشت از نیویورک اعلام کرد که می توانسته تصمیم بگیرد تحریم های آمریکا علیه ایران برداشته شود اما دست به چنین تصمیمی نزده است.
همزمان گزارش شده سه کشور اروپایی شریک برجام امروز فعال شدن سازوکار رفع اختلاف برجام را به اطلاع اتحادیه اروپا می رسانند.
هواپیمای اوکراینی؛ روحانی خواستار تشکیل ‘دادگاه ویژه با قاضی عالیرتبه’ شد
اولین سخنان عمومی و رسمی حسن روحانی، رئیس جمهوری ایران درباره هواپیمای ساقط شده اوکراینی در “همایش تجلیل از نمونه های ملی بخش کشاورزی” در تهران مطرح شد
حسن روحانی، رئیس جمهور ایران ساقط شدن هواپیمای اوکراینی با موشک سپاه در نزدیکی فرودگاه تهران را ‘خطایی بسیار دردناک و نابخشودنی’ خواند و از قوه قضائیه خواست “دادگاهی ویژه با قاضی عالیرتبه با دهها کارشناس” برای بررسی این مساله تشکیل شود و افزود: “تمام دنیا به دادگاه ما نگاه خواهند کرد.”
رئیس جمهور ایران روز سهشنبه ۲۴ دی ماه، در سخنرانی در تهران همچنین افزود: “به دلیل آشنایی که با پدافند هوایی دارم میدانم که فقط یک نفر مقصر نیست. دیگرانی هم هستند. میخواهم این مساله با صداقت برای مردم بیان شود. اینکه چه کسانی دخیل بودند که این سهو انجام گرفت باید برای مردم روشن شود.”
آقای روحانی تاکید کرد که این حادثه پرونده ای “عادی و معمولی” نیست و افزود که مسئولان باید تمام روندی که از لحظه سرنگونی در روز چهارشنبه پیش آمد تا زمان برگزاری جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی در جمعه را توضیح دهند.
نزدیک به یک هفته پس از سقوط این هواپیمای مسافربری، این اولین اظهارنظر رسمی و عمومی آقای روحانی درارتباط مستقیم با این مساله است.
سقوط هواپیما در تهران؛ کانادا خواستار تحقیقات شد، اوکراین گروه تحقیق میفرستد
درخواست اوکراین و کانادا برای همکاری کامل ایران و اجرای عدالت
تازه ترین تحولات درباره ساقط شدن هواپیمای اوکراینی به وسیله موشک سپاه
ترودو: شواهد حاکی از ساقط شدن هواپیما با پدافند هوایی ایران است
۱۸ دی ماه، ساعاتی پس از حمله موشکی ایران به پایگاههای آمریکا در عراق که به تلافی کشته شدن قاسم سلیمانی به دست آمریکا بود، یک هواپیمای مسافربری از نوع بوئینگ ۷۳۷ متعلق به خطوط هواپیمایی اوکراین دقایقی بعد از بلند شدن از فرودگاه امام خمینی تهران سقوط کرد.
منابع ایرانی علت سانحه را نقص فنی اعلام کردند اما سه روز بعد و پس از انتشار اطلاعاتی مبنی بر اصابت یک موشک به هواپیما بوسیله منابع غیر ایرانی، ایران رسما اعلام کرد که این هواپیما به اشتباه هدف پدافند سپاه پاسداران قرار گرفته است.
تکه ای از هواپیمای بوئینگ اوکراینی که در اثر پدافند سپاه پاسداران سقوط کرد
‘از سقوط هواپیما تا جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی چه گذشته؟’
تاخیر و پنهانکاری مسئولان ایرانی در ماجرای سقوط این هواپیما با انتقاد و خشم مردم و بستگان خانوادههای قربانیان رو به رو شده است.
حسن روحانی با اشاره به این مساله گفت که مردم “میخواهند بفهمند آیا مسئولان آنها، طبق قاعده و در چارچوب اصول اخلاقی به درستی رفتار کردهاند یا خیر” و افزود که به عنوان “نماینده مردم و رئیس جمهوری ایران این مساله را دنبال خواهد کرد، به هر نتیجهای که برسد به مردم اطلاع خواهد داد.”
آقای روحانی علت سه روز تاخیر در گفتن واقعیت به مردم را توضیح نداد اما گفت: “من از لحظهای که احتمال دادم که سقوط این هواپیما به صورت طبیعی و عادی نباشد تلاش فراوان کردم که دوران بررسی و تحقیق کوتاه شود.”
رئیس جمهور ایران گفت که بلافاصله پس از آنکه برای او مشخص شده که “یک خطای بسیار دردناک و نابخشودنی” انجام گرفته، در “همان لحظه” به مسئولان اعلام کرده که “به مردم اطلاع دهند.”
او گفت که این پرسش برای مردم مطرح شده که “آیا از زمان روشن شدن این حادثه تا اعلام زمان طولانی بوده یعنی یک یا دو روز طول کشیده یا فقط چند ساعت بوده است” و گفت که از مسئولین میخواهد که این مساله را هم برای مردم توضیح دهند: “از صبح چهارشنبهای که این حادثه پیش آمده تا این پروسهای که جمعه شب به جلسه اضطراری شورای عالی امنیت ملی رسیده. همه این پروسه را برای مردم توضیح بدهند.”
آقای روحانی همچنین گفت: “درست است که در این ایام ریشه همه غمها به آمریکا برمیگردد. آمریکا بود که جو را ملتهب و شرایط را غیرعادی کرد. آمریکا بود که تهدید کرد و عزیزان ما را از ما گرفت همه اینها درست است. اما این دلیل بر آن نمیشود که ما در این حادثه به همه ریشههای مساله نپردازیم.”
‘قول میدهم با تمام توان و امکان پیگیر باشم’
رییس جمهور ایران با اشاره به اینکه “حادثه سقوط هواپیما، حادثه کوچکی نیست و مساله امنیت فضای ایران” است گفت: “فقط بحث ۱۷۶ نفر نیست. آنها خیلی عزیز بودند که از دست ما رفتند. اما امنیت فضای ایران برای ملت ایران و برای دنیا بسیار اهمیت دارد.” و تاکید کرد که هرکسی که در حدی در این حادثه مقصر بوده باید معرفی و مجازات شود.
همزمان با سخنرانی آقای روحانی، غلامحسین اسماعیلی سخنگوی قوه قضائیه جمهوری اسلامی ایران به خبرنگاران گفت که چند نفر در ارتباط به شلیک موشک از سوی سپاه به هواپیمای مسافربری بازداشت شده اند و بازجویی از برخی از افراد ادامه دارد و پرونده ای در این رابطه تشکیل شده است.
آقای روحانی افزود: “مهمترین مساله برای مردم ما و برای افکار عمومی جهان، برای هوانوردی و امنیت آسمان ایران این است که این حادثه غیرقابل تکرار باشد و این به بازنگری در آیین نامهها، شیوه نامه ها، دستورالعمل ها مقررات نیاز دارد.”
آقای روحانی همچنین به “خانواده جان باختگان این حادثه در ایران و سایر کشورها” قول داد و گفت: “همانطور که با رهبران و مسئولان کشورهای دیگر تلفنی صحبت کردم قول میدهم دولت با همه توان و امکاناتش پیگیر این مساله باشد.”
فرمانده هوا فضای سپاه: همه مسئولیت سرنگونی هواپیمای اوکراینی را میپذیریم
فرمانده سپاه درباره هواپیمای مسافربری: اگر نمیگفتیم، هیچکس نمیفهمید
فوربس: خطای مرگبار شلیک به هواپیمای اوکراینی قابل پیشگیری بود
در سه روز نخست پس از این حادثه، در حالیکه اصابت موشک به این هواپیما به شدت از سوی مقامات ایران تکذیب میشد، شماری از رهبران جهان از جمله نخست وزیر کانادا، وزیر خارجه آمریکا گفتند که شواهد نشان میدهد که این هواپیما به دلیل شلیک پدافندی ساقط شده باشد.
سه کشور اروپایی سازوکار رفع اختلاف برجام را ‘امروز فعال می کنند’
اتحادیه اروپا همواره مدافع توافق اتمی برجام با ایران بوده است
دیپلمات های اروپایی به خبرگزاری رویترز گفته اند که سه کشور اروپایی فرانسه، بریتانیا و آلمان که از اعضای توافق هستهای با ایران هستند، امروز در نامه ای به اتحادیه اروپا، فعال شدن سازوکار رفع اختلاف در توافق برجام را اطلاع خواهند داد.
به گفته منابع رویترز، دلیل این اقدام “تخلف جدید ایران از برجام” در پی تصمیم دولت آن کشور به کاهش تعهداتش در این توافق است.
به گفته این دو دیپلمات، هدف از به جریان انداختن سازوکار ماشه مذاکره با ایران و تلاش برای قانع کردن آن کشور به تغییر تصمیم خود و بازگشت به اجرای برجام است و هدف این نیست که این توافق لغو و تحریمهای بینالمللی علیه ایران از سر گرفته شود.
در صورت شکایت هریک از کشورهای عضو برجام از تخلف عضو دیگر، روند رسیدگی به این شکایت در مراحل مختلف آغاز میشود. در مرحله نهایی، شکایت به شورای امنیت ارجاع خواهد شد.
ارجاع شکایت به شورای امنیت خطر بازگشت تحریمهای بین المللی سازمان ملل علیه ایران را در پی دارد.
جمهوری اسلامی ایران اعلام کرده که بازگشت تحریم های شورای امنیت “خط قرمز” این کشور است. عباس عراقچی معاون وزارت خارجه ایران پیش از این گفته بود در صورت بازگشتت تحریم های شورای امنیت، جمهوری اسلامی در دکترین اتمی خود بازنگری می کند.
برجام: ساز و کار حل اختلاف
دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا ممکن است بعضی تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران را برگرداند. این ممکن است نقض برجام تلقی شود. اگر یک کشور یا گروهی از کشورها عضو دیگری را متهم کنند که تعهداتش را اجرا نکرده، ساز و کاری در برجام برای حل اختلاف پیش بینی شده است. ببینید گزینه های ایران چیست.
هفت تن از قربانیان افغان حادثه هواپیمای اوکراینی شناسایی شدند
سفارت افغانستان تصاویر و هویت تایید شده هفت تن از قربانیان سانحه هواپیمایی اوکراین را منتشر کرده است
سفارت افغانستان در تهران اعلام کرده که طب عدلی (پزشک قانونی) ایران اطلاع داده که هویت هفت تن از اتباع افغانستان که در حادثه سقوط هواپیمای اوکراینی کشته شده بودند، شناسایی شدهاند.
در صفحه رسمی فیسبوک سفارت افغانستان در تهران آمده که براساس دستور رئیس جمهوری افغانستان برای رسیدگی سریع به خانوادهای قربانیان، این سفارت تلاش شبانه روزی برای کمک به بستگان انجام داده است.
سفارت افغانستان هویت این هفت نفر را سکینه احمدی، محسن احمدی، مطهره احمدی، رحیمه کاتبی، شهرام تاجیک، مهدی تاجیک و مهدی رضائی اعلام کرده است.
سفارت افغانستان در ایران: شماری از بستگان قربانیان هواپیمای اوکراینی را پیدا نکردیم
غنی: امیدواریم مقامات ایرانی جعبه سیاه هواپیمای اوکراینی را در اختیار تیم بررسیکننده قرار دهند
سرنشینان افغان هواپیمای اوکراینی؛ زوجها و دانشجویانی که به آرزوهایشان نرسیدند
این سفارت نوشته که به بستگان این قربانیان اطمینان داده شده که امروز، سه شنبه (۲۴ جدی/دی) میتوانند اجساد بستگانش را تحویل بگیرند.
به گفته سفارت افغانستان، اقدامات لازم در مورد سایر امور حقوقی و فنی این سانحه در سطح بینالمللی و با مشارکت وزارت امور خارجه افغانستان پیگیری میشود. پیشتر، وزیر خارجه اوکراین گفته بود که نمایندگان کشورهایی که شهروندانشان در سانحه هوایی هفته گذشته در ایران جان باختهاند روز پنجشنبه در لندن تشکیل جلسه میدهند.
هدف از این جلسه پیگیری حقوقی واقعه از جمله دریافت خسارت و غرامت است.
وزارت خارجه افغانستان اعلام کرده که از ۱۳ شهروند افغانستان که در هواپیمایی اوکراینی کشته شدهاند، ۶ شش نفر آنان تابعیت دوگانه افغانستان و سویدن/سوئد را داشتند، سه نفر شهروند افغانستان و آلمان بودند و چهار نفر دیگر نیز تنها شهروند افغانستان بودند.
سفارت افغانستان نام ده نفر را همرسانی کرده و گفته که وزارت خارجه ایران این فهرست را به آنان داده که شهروند افغانستان هستند.
این ده نفر عبارتند از حسین رضائی، مهدی رضایی، سکینه احمدی، محسن احمدی، مطهره احمدی، شهرام تاجیک، مهدی تاجیک، مهدی احمدی، رحیمه کاتبی و زین العابدین سعادت.
بارندگی شدید در افغانستان؛ افزایش تلفات به حداقل ۲۴کشته و ۴۰زخمی
ولسوالی شاولیکوت ولایت قندهار
وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث در افغانستان میگوید که تلفات ناشی از حوادث در نتیجه بارندگی شدید در ده روز گذشته در سراسر کشور به حد اقل ۲۴ نفر کشته و ۴۰ زخمی رسیده است.
احمد تمیم عظیمی، سخنگوی این نهاد امروز (دوشنبه، ۲۳ جدی/دی) به بیبیسی گفت بارندگی شدید در چندین ولایت خسارات مالی را نیز به همراه داشته است.
آقای عظیمی اضافه کرد که بارندگی شدید در ولسوالی اسپین بولدک، ولایت قندهار نیز ۶ نفر کشته و ۷ نفر دیگر زخمی برجا گذاشته است.
روز گذشته نیز گزارش شد که ۹ نفر در قندهار پس از فرو ریختن سقف خانه در اثر بارندگی جان خود را از دست دادند و در این ولایت همچنین در رویدادهای دیگری بیست نفر زخمی شدند.
آقای عظیمی گفت شب گذشته در نتیجه بارندگی شدید و فروریختن سقف منازل مسکونی در ولایت هلمند، سه نفر جان باختند و ۶ نفر دیگر زخمی شدند.
سخنگوی وزارت دولت در امور رسیدگی به حوادث تاکید کرد که برای متضررین از سوی کمیته اضطرار ولایات کمکهای نقدی و غیر نقدی صورت گرفته است.
ادامه بارندگی شدید در افغانستان؛ حداقل ۱۸ نفر جان دادند
سیلاب جان ۷۲ نفر را در افغانستان گرفت
Image caption
بارندگی در ولایت هرات
آقای عظیمی تصریح کرد که شب گذشته بارندگی شدید خساراتی در ولایات هلمند، ارزگان، هرات، بدخشان، بامیان و دایکندی وارد کرده است.
این نهاد میگوید در اثر بارندگیهای شدید در سراسر افغانستان ۱۰ منزل مسکونی به صورت کامل و ۱۲۱ خانه به صورت قسمی تخریب شدهاند.
همچنین براساس آمار این نهاد تنها حدود ۲۵ خانواده در ولایت لوگر در شرق افغانستان در اثر بارندگیها از مناطقشان بیجا شدهاند.
آخرین نقشهای که اداره هواشناسی افغانستان از وضعیت آب و هوای این کشور منتشر کرده است
در همین حال اداره ارگانهای مستقل ولایت هرات در غرب افغانستان نیز از جان باختن ۶ نفر در اثر بارندگی شدید در دو روز گذشته در این ولایت خبر داده است. زنان نیز مشمول کشته شدهها هستند.
این نهاد با نشر یک اعلامیه گفته که قربانیان از روستاهای کروچه، پوردار، خرچان، ده سبز و خشک آب این ولایت بودند.
سیلاب جان ۷۲ نفر را در افغانستان گرفت
بارندگی شدید در ولایت هرات خساراتی را به همراه داشته است
اداره حفظ و مراقبت سالنگها نیز اعلام کرده که این شاهراه از عصر دیروز تاکنون مسدود است و اجازه عبور و مرور به هیچگونه وسایط داده نمیشود.
این اداره با نشر یک اعلامیه در صفحه فیسبوکش از ادامه بارندگی شدید در این شاهراه خبر داده و گفته که قرار پیشبینی این اداره وضعیت روز آینده نیز ادامه خواهد یافت.
در ادامه این اعلامیه آمده است که هم اکنون ضخامت طبقه برف در شمال این شاهراه ۴۷ سانتی متر و در جنوب ۸۸ سانتی متر است.
کپیرایت تصویر ریاست حفظ و مراقبت سالنگهاریاست حفظ و مراقبت سالنگها