بزرگترین انجمن کشتیرانی دنیا نسبت به افزایش تنشها در تنگه هرمز هشدار داد

شورای بین المللی دریانوردی بالتیک (بیمکو)، بزرگترین انجمن کشتیرانی در دنیا نسبت به وخیمتر شدن اوضاع در تنگه هرمز و خلیح فارس هشدار داده است.
هشدار بیمکو پس از حملات اخیر به دو تانکر نفتی صورت گرفته است.
دو کشتی روز پنجشنبه در نزدیکی ساحل جنوبی ایران هدف قرار گرفتند. آمریکا، ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرده، اتهامی که ایران آن را رد کرده است.
جیکوب لارسن، رئیس بخش امنیت دریایی بیمکو گفه است بدون جریان داشتن یک درگیری نظامی، تنشها به بالاترین حد رسیده است.
- آمریکا میخواهد درباره ایران ‘اجماع جهانی’ بسازد
- آلمان: ویدئوی آمریکا کافی نیست
- آبهای ناآرام خلیج فارس؛ چهار دهه رویارویی
پاتریک شاناهان، کفیل وزارت دفاع آمریکا گفته است تمرکز او، مایک پومپئو، وزیر امور خارجه و جان بولتون، مشاور امنیت ملی، ایجاد “اجماع جهانی” علیه ایران است.
دولت آمریکا ویدیویی منتشر کرده و ادعا میکند این ویدیو، نیروهای سپاه پاسداران را در حال تلاش برای جدا کردن یک مین عمل نکرده از نفتکش ژاپنی نشان میدهد.
در واکنش، دولت آلمان گفته است این ویدیو برای نتیجهگیری درباره نقش ایران در حمله به نفتکشها کافی نیست.
دولت روسیه هم خواهان تحقیقات بینالمللی در این باره شده و در باره “نتیجهگیری شتابزده” در این باره هشدار داده است.
ایران با انکار دخالت در این حملات میگوید کسانی در پی بیثبات کردن رابطه این کشور با جامعه جهانی هستند.
اما دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا انکار ایران در دست داشتن به این حملات را رد کرده و گفته است ویدیویی که کشورش منتشر کرده نشان میدهد نیروهای ایرانی در این حملات دست داشتهاند.
این ویدیو را سنتکام، ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا منتشر کرده است. در این ویدیو یک قایق گشتی دیده میشود که به نزدیکی نفتکش ژاپنی کوکوکا رفته و تلاش میکند یک مین عمل نکرده را از بدنه آن جدا کند.
آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد گفته است شواهد مرتبط با این حملات باید به طور مستقل بررسی شوند. آقای گوترش نمیتواند به طور مستقل دستور تشکیل کمیته تحقیق در این باره را صادر کند و شورای امنیت سازمان ملل متحد باید خواهان این مساله شود.
جرمی کوربین ارزیابی دولت بریتانیا از حمله به نفتکشها را زیر سئوال بر

جرمی کوربین، رهبر حزب مخالف دولت بریتانیا گفته است دولت این کشور باید برای کاستن از تنشها در خاورمیانه تلاش کند.
آقای کوربین، رهبر حزب کارگر به تصمیم دولت بریتانیا برای حمایت از آمریکا در مورد اتهامات وارده به ایران مبنی بر دست داشتن به دو تانکر نفتی واکنش نشان داده و با زیر سئوال بردن ارزیابی دولت، سئوال کرده آیا دولت بریتانیا “مدرک معتبری” دال بر دخالت ایران دارد یا نه.
وزارت امور خارجه بریتانیا روز گذشته با انتشار بیانیهای گفت طبق برآوردهایش “تقریبا مطمئن” است که سپاه پاسداران در حمله به دو نفتکش در نزدیکی آبهای ایران نقش داشته است.
- بریتانیا سپاه را به حمله به نفتکشها متهم کرد
- وزیر خارجه آمریکا، ایران را مسئول حملات به نفتکشها دانست
وزارت خارجه بریتانیا مسئولیت انفجار چهار نفتکش اماراتی را هم به ایران مرتبط دانسته است.
ایران دخالت در هر دو مورد را تکذیب کرده است.
جرمی کوربین گفته است دولت بریتانیا باید برای کاستن از تنشها تلاش کند و به تنشها دامن نزند.
دو نفتکش روز پنجشنبه در نزدیکی ساحل جنوبی ایران هدف قرار گرفتند. آمریکا، ایران را به دست داشتن در این حملات متهم کرده، اتهامی که ایران آن را رد کرده است.
دولت آمریکا ویدیویی منتشر کرده و ادعا میکند این ویدیو، نیروهای سپاه پاسداران را در حال تلاش برای جدا کردن یک مین عمل نکرده از نفتکش ژاپنی نشان میدهد.
آلمان، روسیه و دبیرکل سازمان ملل متحد خواهان تحقیق در این باره شدهاند.
جرمی هانت، وزیر امور خارجه بریتانیا به دنبال طرح اتهامات آمریکا علیه ایران گفت “دلیلی وجود ندارد که در ارزیابی آمریکا در مورد دست داشتن جمهوری اسلامی ایران در این حملات تردید کنیم.”
آقای هانت از ایران خواسته است تا فعالیتهای به گفته او “بیثباتکننده” را متوقف کند.
جرمی کوربین پیشتر هم خواهان پرهیز از “قضاوتهای شتابزده” در سیاست خارجی بریتانیا شده بود. مواضع رهبر حزب کارگر با انتقادهایی هم مواجه بوده است.
‘تلاش قایقهای ایرانی برای از بین بردن شواهد انفجار ضبط شده است’

سنتکام ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا ویدیویی را منتشر کرده است و میگوید این ویدیو یک قایق گشتی ایرانی را نشان میدهد که تلاش میکند مینی عمل نکرده را از بدنه نفتکش کوکوکا جدا کند. این نفتکش پیشتردر دریای عمان ابتدا منفجر و بعد دچار آتش سوزی شد. آمریکا ایران را عامل این انفجار خوانده و ایران اتهامات را رد کرده است.
پیشتر رسانههای آمریکایی از قول مقامهای این کشور گزارش داده بودند فیلمی از یک قایق تندروی ایرانی وجود دارد که در حال حرکت در کنار نفتکش منفجر شده کوکوکا و جدا کردن یکی از مینهای منفجر نشده از بدنه آن است.
به گفته مقامهای آمریکایی که نامشان در این رسانهها عنوان نشده بعد از انفجار یک مین بر بدنه نفتکش کوکوکا، خدمه کشتی هنگام بازرسی کشتی یک مین هشت اینچی منفجر نشده را بر بدنه شناسایی کردهاند. خدمه کشتی بین بریج و هواپیمای شناسایی آمریکایی نیز وجود این مین را تایید کردهاند. براساس این گزارشها کمی بعد همین هواپیمای شناسایی متوجه میشود خدمه چند قایق کوچک ایرانی تلاش میکنند این مین منفجر نشده را از بدنه کشتی جدا کنند تا به ادعای آنها مدرکی برای ارتباط مستقیم ایران به این حملات وجود نداشته باشد.
به گفته مقامهای آمریکایی هواپیمای شناسایی نیروی دریایی آمریکا فیلم کاملی از تحرکات این قایق ایرانی ضبط کرده است.
رسانههای آمریکایی گفتهاند این تصاویر در اختیار آنها قرار داده نشده است.
شبکه خبری سیانان به نقل از یک مقام دیگر آمریکایی گفته است چندین قایق کوچک ایرانی حتی بعد از حضور کشتی برینبیج آمریکا در صحنه انفجار به تردد در نزدیکی این محل مشغولند تا جایی که ستاد فرماندهی مرکزی آمریکا هشدار داد هیچ دخالتی را در حوزه ماموریت و فرماندهی این کشتی تحمل نخواهد کرد.

روز پنجشنبه دو نفتکش در نزدیکی آبهای ایران در دریای عمان هدف حمله قرار گرفتند. منابع ژاپنی گفتند این کشتیها حامل “محمولههای مرتبط با ژاپن” بودهاند. سخنگویان دولتی ایران این حادثه را “مشکوک” توصیف کردند و آمریکا ایران را عامل این حملات خواند.
براساس این گزارشها، کشتیها پس از وقوع انفجار، آتش گرفتند.
این دومین بار ظرفش یک ماه گذشته است که نفتکشها در این منطقه با مشکلاتی روبهرو میشوند. در جریان آتشسوزیهای روز ۱۲ می که در نزدیکی بندر فجیره (متعلق به امارات) رخ دادند نیز آمریکا، ایران را مسئول “خرابکاری” نامید. ایران آن اتهام را نیز رد کرده بود.
حملات روز پنجشنبه، واکنشهای گسترده بینالمللی نیز به دنبال داشت و از جمله آنتونیو گوترش، دبیر کل سازمان ملل آن را محکوم کرد. آقای گوترش گفت که منطقه تاب یک درگیری بزرگ را ندارد.
در پی اتفاقات روز پنجشنبه در خلیج فارس و دریای عمان، قیمت نفت دو و دو دهم درصد در بازارهای جهانی افزایش یافت.
‘یک ملا در فراه یازده نفر را با گلوله کشت’

غلام فاروق بارکزی، سخنگوی والی فراه به بیبیسی گفت که یک ملا در ولسوالی خاک سفید ولایت فراه در غرب افغانستان یازده نفر از بستگان و همسایگان خود را که شامل زنان و کودکان هستند، “تیرباران” کرده است. او افزود که در این حادثه دستکم چهار نفر نیز زخمی شدهاند.
به گفته سخنگوی والی فراه این حادثه به دلیل خصومتهای خانوادگی رخداده است.
شاه محمود نعیمی، سرپرست شورای ولایتی فراه، نیز گفته که این فرد ساکن ولسوالی خاک سفید بود و روز گذشته، یکشنبه (۱۹جوزا/خرداد) این زنان و کودکان را در ولسوالی خاک سفید “تیرباران کرده” و وقتی همسایهها دخالت کردند، آنان را نیز به گلوله بست.
- درگیری شب گذشته در ولایت فراه افغانستان از سرگرفته شد
- قطر فرودگاه ولایت فراه درغرب افغانستان را توسعه میدهد
- وزیر دفاع افغانستان: جنگ فراه، جنگ مدیریت آب است
او نیز تایید کرده که در این حادثه ۱۱ نفر کشته شده و فقط دو عضو خانواده که در خانه حضور نداشتند، زنده ماندهاند و افراد طالبان قاتل را دستگیر کردهاند.
منطقهای که این حادثه در آن رخ داده، تحت کنترل طالبان است. فراه از ولایت های نا امن افغانستان است و چند بار طالبان توانسته به مرکز این ولایت رخنه کند.
یک منبع محلی نیز که نخواست از او نام برده شود، گفت این روحانی حدود شصت سال سن دارد و اخیرا زن جدید گرفته بود و دختر خود را نیز به عقد یک عضو خانواده پدر زن جدیدش درآورده بود.
او گفت که به خاطر همین موضوع با خانواده قبلیاش مدام جنجال داشت و قبلا هشدار داده بود که همه را خواهد کشت.
این ساکن محل گفت که این روحانی دختر دوازده سالهاش را “داده” و در بدل او زن جدید گرفته بود.
آمریکا به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران واکنش نشان داد

آمریکا نسبت به سفر نخست وزیر ژاپن به ایران واکنش نشان داده است.
مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در پاسخی در مورد احتمال بروز “اشتباه محاسبه” منجر به درگیری در منطقه گفت که اخیرا رئیس جمهوری آمریکا با نخست وزیر ژاپن در توکیو ملاقات کرده و در جریان نشست سران و رهبران گروه ۲۰ نیز، که کمتر از سه هفته دیگر در ژاپن برگزار میشود، دیدارهایی بین آنان صورت خواهد گرفت. خانم اورتاگوس همچنین از ارتباط مقامات آمریکایی با مقامات کشورهای دیگر در مورد ایران در هفتههای اخیر خبر داد و از جمله به ملاقات وزیر امور خارجه آمریکا با هایکو ماس، همتای آلمانی اواشاره کرد. آقای ماس اخیرا به منظور تاکید بر حفظ برجام و تلاش برای جلوگیری از برخورد نظامی در خلیج فارس به تهران سفر کرد.
روز گذشته شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن که به ایران سفر کرده، در یک نشست خبری با حسن روحانی، رئیس جمهوری، گفت که کشورش برای جلوگیری از بروز درگیری نظامی در منطقه تلاش میکند و هدف اصلی از سفر خود را کاهش تنش عنوان کرد. حسن روحانی نیز گفت که ایران آغازگر جنگ نخواهد بود اما در صورتی که هدف حمله قرار گیرد، “پاسخ قاطعی” به آن خواهد داد.
سفر آقای آبه در حالی صورت گرفته که تشدید تحریم ایران از سوی آمریکا باعث وخامت بیشتر روابط بین دو کشور شده و همچنین برخی از تحولات هفتههای اخیر، از جمله تقویت حضور نظامی ایالات متحده در منطقه عمومی خلیج فارس و دریای عمان، انفجار در چند نفتکش و افزایش حملات پهپادی و موشکی حوثیهای یمن به عربستان اوضاع منطقه را بحرانیتر کرده است.
خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام بیبیسی فارسی دنبال کنید
- نخست وزیر ژاپن در تهران: ایران باید برای پیشگیری از درگیری تصادفی نقشی سازنده ایفا کند
- ایران اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون پیششرط را ‘بازی با کلمات’ خواند
- وزیر خارجه آلمان در ایران: برای حفظ برجام تلاش میکنیم، اما معجزه هم نمیتوانیم بکنیم

سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با یادآوری اینکه در برخی از دیدارهای مایک پومپئو، وزیر خارجه، با مقامات خارجی حضور داشته گفت: “من به طور دست اول آگاهم که متحدان ما با ما همنظر هستند که اقدامات نابهنجار ایران در منطقه باید متوقف شود.” خانم اورتاگوس گفت که “در مورد هر گونه ابتکار نخست وزیر ژاپن در این مورد، ما همیشه و حتی چند هفته پیش در اوج تنش در منطقه هم گفتهایم که هر آنچه که جامعه بینالمللی بتواند انجام دهد تا رژیم ایران را از تشدید بحران منصرف کند و به آنان این پیام را برساند که رویارویی نظامی از سوی آنان تحمل نخواهد شد از حمایت ما برخوردار است.”
خانم اورتاگوس گفت که ایالات متحده از طریق متحدان خود “به ارسال این پیام ادامه میدهد” و افزود: “ما صد در صد مطمئن هستیم که وزیر خارجه آلمان این پیام را رساند و اطمینان داریم که نخست وزیر ژاپن هم همین کار را خواهد کرد.”

در بخش دیگری از این مصاحبه، یکی از خبرنگاران یادآور شد که نماینده ایالات متحده در آژانس بینالمللی انرژی اتمی اخیرا ایران را به نقض تعهداتش در این توافقنامه متهم کرده و از طرفهای دیگر برجام خواسته است به این تخلف واکنش نشان دهند. این خبرنگار پرسید که آیا استناد به این توافقنامه به معنی آن نیست که آمریکا همچنان وجود آن را قبول دارد و آن را بهتر از هیچ می داند؟
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت که “موضع ما در مورد برجام هیچ تغییری نکرده است” و افزود که ایالات متحده آگاه است که متحدان اروپایی این کشور از برجام حمایت میکنند “اما همه ما خواستار جلوگیری از اتمی شدن ایران هستیم.” وی در عین حال گفت که ایالات متحده خواستهای دیگری هم از ایران دارد.
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با متهم کردن حکومت جمهوری اسلامی ایران به حمایت از “تروریسم” گفت که “ما از ایران انتظار دارم فعالیتهای نابهنجار خود را متوقف کند.” خانم اورتاگوس از جمله به موشکپرانی حوثیهای یمن به فرودگاه ابها در عربستان اشاره کرد و ایران را به خاطر حمایت از این گروه، در مورد حمله نظامی به عربستان مسئول دانست.
مقامات آمریکایی جمهوری اسلامی را متهم میکنند که به طور مستقیم یا از طریق گروههای تحت حمایت خود از جمله حزبالله لبنان موشک و پهپاد در اختیار شبهنظامیان حوثی در یمن قرار داده تا علیه عربستان سعودی و امارات متحده عربی به کار ببرند. مقامات جمهوری اسلامی این اتهام را رد کرده و گفتهاند که حوثیها به طور مستقل به فناوری ساخت و پرتاب موشکهای بالستیک و پهپاد دست یافته و این تجهیزات را در مناطق تحت تسلط خود تولید میکنند.
مورگان اورتاگوس در بخش دیگری از نشست خبری خود، به تحریمهای اخیر ایالات متحده در ا رتباط با ایران هم اشاره کرد و گفت که در جدیدترین مورد، وزارت خزانهداری آمریکا دو لبنانی را به خاطر انتقال نفت ایران به حکومت سوریه، و چند شرکت و شهروند عراقی را به اتهام ارتباط مالی با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی تحریم کرده است. وی هشدار داد که وضع چنین تحریمهایی ادامه خواهد یافت.
خشونت در جریان اعتراضات علیه لایحه استرداد هنگکنگ را تکان داد

در پی بدترین خشونت های چند دهه اخیر در هنگ کنگ مقام ها بعضی از ساختمان های دولتی در ناحیه مالی را بسته اند.
صبح دوشنبه جمعیت معترضان در اطراف مراکز دولتی عمدتا متفرق شده بود، جایی که پلیس و معترضان در طول روز چهارشنبه درگیر شدند.
معترضان از طرحی برای استرداد مظنونان به خاک اصلی چین که در دست بررسی است خشمگین هستند.
علیرغم مخالفت های گسترده دولت از موضع خود عقب نشینی نکرده است.
با این حال شورای قانونگذاری هنگ کنگ جلسه بررسی تازه لایحه جنجالی (قرائت دوم لایحه) را عقب انداخته است. این بحث ها قرار بود روز چهارشنبه انجام شود و معلوم نیست چه زمانی انجام خواهد شد.
به گزارش بعضی رسانه ها رایزنی تازه در مورد لایحه ممکن است صبح پنجشنبه شروع شود.
پلیس روز چهارشنبه با استفاده از گلوله های لاستیکی، گاز اشک آور و اسپری فلفل به مقابله با ده ها هزار معترضی پرداخت که در طول خیابان های اصلی در نزدیکی پارلمان محلی جمع شده بودند.
هفتاد و دو نفر – ۱۵ تا ۶۶ ساله – در این خشونت ها مجروح شدند که حال دو مرد مجروح بسیار وخیم گزارش می شود.
+ خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام بیبیسی فارسی دنبال کنید

تظاهرات چهارشنبه با تجمع آرام در برابر ساختمان پارلمان محلی هنگکنگ آغاز شد اما زمانی که گروهی از معترضان در صدد برآمدند داخل ساختمان شوند، بین آنان و پلیس درگیری روی داد.
بعضی از معترضان توانستند با عبور از صف پلیس وارد ساختمان پارلمان شوند که به درگیری با ماموران حفاظت منجر شد.
پلیس گفته است که بعضی از تظاهرکنندگان به سوی ماموران سنگ پرتاب میکردند یا با چتر به آنان هجوم میبردند. پلیس در ابتدا گاز اشک آور به کار برد اما با ادامه ناآرامی به شلیک گلوله لاستیکی مبادرت کرد.
رئیس پلیس هنگکنگ گفته است که با توجه به هجوم تظاهرکنندگان و بروز اغتشاش، ماموران چارهای جز استفاده از اسلحه و شلیک گلوله لاستیکی نداشتند.
- صدها هزار هنگکنگی در اعتراض به لایحه استرداد مظنونان به چین به خیابان آمدند
- رئیس اجرایی سابق هنگکنگ به جرم فساد مالی محاکمه میشود
- دعوا و کتککاری یک نماینده مجلس هنگکنگ را به بیمارستان فرستاد
- دهها هزار نفر در مراسم سالگرد میدان تیانانمن شرکت کردند

تظاهرات در اعتراض به این لایحه روز یکشنبه با اجتماع صدها هزار نفر در هنگکنگ آغاز شد.
سازمان دهندگان این تظاهرات شمار شرکت کنندگان را بیش از یک میلیون نفر اعلام کرده و گفتهاند که این بزرگترین تظاهرات در تاریخ این سرزمین بوده است.
معترضان معتقدند که تصویب این لایحه به معنی حرکت تدریجی نظام حقوقی مستقل هنگکنگ در جهتی است که تسلط دولت مرکزی چین بر تشکیلات قضایی این سرزمین را در پی خواهد داشت.
به گفته آنان، قوه قضاییه جمهوری خلق چین فاقد استقلال واقعی است و تشکیلات دولتی و حزب کمونیست در روندهای قضایی اعمال نفوذ میکنند و شهروندان را به خاطر انتقاد سیاسی یا اعتقاد دینی تحت پگیرد قرار میدهند. در مقابل، ساختار قضایی هنگ کنگ که در زمان حضور بریتانیایی ها در این سرزمین ایجاد شده، دارای استقلال است.
لایحه جدید اجازه آن را میدهد که مظنونین به ارتکاب جرایم جدی در سرزمین اصلی چین در صورتی که به هنگکنگ گریخته باشند برای محاکمه به سرزمین اصلی بازگردانده شوند. دولت محلی هنگکنگ گفته است که هدف از این لایحه، مسدود کردن راه فرار مجرمین از مجازات است.
دولت چین در سالهای پایانی قرن نوزدهم سرزمین هنگکنگ را به مدت ۹۹ سال به بریتانیا اجاره داد و مدت اجاره در سال ۱۹۹۷ به سر آمد. طبق توافقنامه بازگشت هنگکنگ به جمهوری خلق چین، قرار شد هنگ کنگ از شرایط اقتصادی، سیاسی و قضایی متفاوتی برخوردار باشد.
در حال حاضر، هنگکنگ با عنوان “منطقه ویژه اداری چین” نسبت به سایر مناطق جمهوری خلق چین از استقلال قابل توجهی در اداره امور خود برخوردار است. با این همه، برخی از ساکنان این سرزمین دولت مرکزی را متهم کردهاند که از راههای گوناگون در صدد سلب استقلال هنگکنگ و ادغام آن در ساختار سیاسی و اقتصادی سرزمین اصلی است.
آنان لایحه استرداد مظنونین به جرایم جدی به چین را بخشی از این روند میدانند و همچنین نگران آن هستند که دولت مرکزی با استفاده از این قانون، بتواند کسانی را که به خاطر عقاید سیاسی یا مذهبی از سرزمین اصلی گریختهاند، تعقیب و مجازات کند.
در سه روز گذشته ۴۹۰ زندانی طالبان افغان این قاتلان مردم بومی ما براساس فرمان غیر قانونی به اصطلاح رئیس جمهوراشرف غنی احمدزی افغان آزاد شدهاند

مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت افغانستان اعلام کرده که براساس فرمان شماره ۲۷ ریاست جمهوری که به تاریخ سیزدهم جوزا/خرداد امسال صادر شده تاکنون ۴۹۰ زندانی طالب رها شدهاند.
در متنی که این مرکز به رسانهها فرستاده آمده که بر بنیاد این فرمان قرار است ۸۸۷ زندانی طالبان رها شوند. این نهاد افزوده که شماری ازاین زندانیان که رها میشوند، بیماری غیرقابل درمان دارند، شماری سالخورده و بقیه زندانیانی هستند که کمتر از یک سال از میعاد حبس شان باقی مانده است.
- ‘حصول توافق بر سر رهایی هزاران زندانی طالبان نزدیک است’
- عفو ‘برادران’ یا ‘تروریستان’؛ چند دیدگاه درباره رهایی زندانیان طالبان
در این فرمان رئیس جمهوری افغانستان آمده که “به منظور ارجگذاری مفاد فیصله (تصویب) لویه جرگه مشورتی صلح و به تاسی از حکم فقره ۱۸ ماده ۶۴ قانون اساسی افغانستان و به مناسبت گرامیداشت از ماه مبارک رمضان و حلول پرمیمنت عید سعید فطر و به خاطر ابراز حسن نیت دولت جمهوری اسلامی افغانستان در امر گشایش فصل جدید، غرض آغاز گفتوگوهای صلح، جهت تامین صلح سراسری در کشور، مجازات باقیمانده حبس محکومین مندرج جداول منضمه این فرمان عفو و از حبس رها گردند.”

در این متن آمده که رئیس جمهوری افغانستان در ماه مبارک رمضان در برنامه افطاری که با زندانیان داشت، نیز نوید آزادی برخی از طالبان زندانی را از زندانهای کشور داده بود.
مرکز اطلاعات و رسانههای حکومت افزوده که اجرای این فرمان از مسئولیتهای دادستانی کل و وزارت کشور/داخله افغانستان است و کمیته فنی براساس این فرمان تاکنون ۴۹۰ نفر را رها کرده و کار برای رهایی بقیه ادامه دارد.
دراین متن آمده که ۴۹۰ زندانی رها شده در زندانهای پلچرخی و بگرام در کابل و زندانهای ولایتهای ننگرهار، پکتیکا، قندهار، هرات، جوزجان، کنر، فراه، بلخ، قندوز، بغلان، کاپیسا، لغمان، فاریاب، بادغیس، لوگر، خوست و غزنی نگهداری میشدند.
اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان یک هفته قبل اعلام کرد که به مناسبت عید فطر ۸۸۷ زندانی طالبان آزاد خواهند شد. روز دوشنبه منابعی به بیبیسی از آزادی زندانیان طالبان خبر داد و روند آزادی این زندانیان در چند روز گذشته بدور از دید رسانهها جریان داشته است.
آزادی این افراد واکنشهای زیادی را تاکنون در میان مردم و شخصیتهای سیاسی این کشور به همراه داشته است.
نخست وزیر ژاپن: میخواهم مذاکرات صریحی با رئیسجمهور و رهبر ایران داشته باشم

شیزو آبه، نخست وزیر ژاپن، امروز در سفری تاریخی وارد تهران میشود. آقای آبه اولین نخست وزیر ژاپن است که در تاریخ جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر می کند.
آقای آبه که به تازگی با دونالد ترامپ رییس جمهوری آمریکا و محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران دیدار کرده با آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی و حسن روحانی رییس جمهوری ایران دیدار خواهد کرد.
بسیاری این سفر را با تنش روزافزون ایران و آمریکا مربوط میدانند و میگویند نخست وزیر ژاپن قصد دارد در نقش میانجی ظاهر شود، اما مقامهای ژاپنی این موضوع را تایید نکردهاند.
نخست وزیر ژاپن پیش از ترک توکیو به خبرنگاران گفت: “نگرانیهایی از تنش فزاینده در خاور میانه وجود دارد. در حالی که این وضعیت توجه جامعه بینالملل را به لزوم برقراری صلح و ثبات در منطقه جلب کرده، ژاپن هم تلاش میکند تا آن جا که میتواند نقشی ایفا کند.”
او گفت به همین منظور انتظار دارد مذاکرات صریحی با رئیس جمهور و رهبر ایران داشته باشد.
همزمان خبرگزاری رویترز گزارش داده است که “یک مقام ارشد” ایرانی که نامش را نبرده، گفته است که آقای آبه میتواند میانجی بسیار خوبی بین ایران و آمریکا باشد.
- نخست وزیر ژاپن هفته آینده به ایران میرود
- ایران اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکره بدون پیششرط را ‘بازی با کلمات’ خواند
- وزیر نفت ایران: آمریکا در تحریم هوشمند به بلوغ شیطانی رسیده
- آیتالله خامنهای: هدف رسیدن به نقطه بازدارندگی است
- شروط روحانی برای مذاکره با آمریکا

نخست وزیر ژاپن درحالی وارد تهران میشود که در آستانه این سفر دو روزه با رییس جمهوری آمریکا تلفنی گفتوگو کرد.
هفته گذشته سخنگوی دولت ژاپن اعلام کرد آقای آبه به دنبال نقشی فعال برای رسیدن به یک راه حل مسالمتآمیز است، نقشی که در سفر آقای ترامپ به توکیو نیز بر آن تاکید شد.
آقای ترامپ در سفر خود به ژاپن ابراز امیدواری کرد که شینزو آبه به دلیل رابطه خوبی که با دولت ایران دارد بتواند کار را پیش ببرد.
این اولین سفر آقای آبه به عنوان نخست وزیر ژاپن به ایران است اما اولین دیدارش با آیت الله علی خامنهای نیست. او در ۲۹ سالگی زمانی که پدرش وزیر خارجه ژاپن بود به عنوان دستیار اجرایی همراه پدرش به تهران رفته بود.
شینتارو شینزو آبه در آن زمان در تلاشی برای پایان دادن به جنگ ایران و عراق به تهران رفته بود در دیدار با آقای خامنهای، رئیس جمهوری وقت ایران، حضور داشت.

دعوت به اجلاس گروه بیست؟
ایران صریحا گفته در شرایط فعلی حاضر به مذاکره با آمریکا نیست و از آمریکا خواسته به توافق هستهای (برجام) برگردد. وزیر خارجه ایران روز گذشته گفت تنها راه کاهش تنش توقف جنگ اقتصادی علیه ایران است.
برخی ناظران یکی از راههای پیش روی آقای آبه را دعوت از حسن روحانی به اجلاس گروه ۲۰ در اوزاکا دانستهاند که در اواخر ماه جاری میلادی برگزار میشود، تا شاید دیداری در حاشیه آن با رئیس جمهوری آمریکا سر بگیرد.
عدهای هم از طرح دیدار این دو رهبر در حاشیه اجلاس سازمان ملل متحد در شهریور امسال صحبت کردهاند.
شاید همین ایدههای بلندپروزانه و البته تایید نشده است که دیپلماتهای ژاپنی را واداشته در آستانه این سفر به مدیریت انتظارات و توقعات از دستاوردهای آن بپردازند.
یکی از دیپلمات های ژاپنی به رسانههای این کشور گفته “ما هیچ برنامه یا راه حل سریعی برای پایان این بحران نداریم و تنها هدف ما جلوگیری از وخیمتر شدن وضع است.”
با این همه برخی تحلیلگران می گویند این سیاست دولت ژاپن برای این است که در صورت ناموفق بودن سفرش، او در بازگشت به توکیو رهبری شکستخورده معرفی نشود.
ترامپ: میخواهم به حل مشکلات زیاد ایران کمک کنم

دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا ضمن تمجید از تاثیر تحریم هایی که به گفته او باعث ایجاد مشکلات زیادی برای ایران شده بار دیگر به گفت و گو با این کشور ابراز علاقه کرده است.
او روز سه شنبه گفت: “امیدوارم همه چی درباره ایران به خوبی بگذرد. ایران امروز، به دلیل تحریم و مسائل دیگر، با زمانی که من سرکار آمدم تفاوت زیادی کرده. آن موقع در گوشه گوشه دنیا دردسر و ترور ایجاد می کردند. الان دیگر این کارها را نمی کنند و فکر می کنم احترامشان برای آمریکا در بیشترین حد است.”
رئیس جمهور آمریکا در اشاره به مشکلات اقتصادی ایران گفت: “ایران مشکلات زیادی دارد و من می خواهم برای این مشکلات به آنها کمک کنم. خواهیم دید. اما نرخ تورم خیلی بالا رفته. پول شان بی ارزش شده. نمی شود حتی یک تکه نان خرید.”
محمد جواد ظریف وزیر خارجه ایران روز یکشنبه در واکنش به پیشنهادهای قبلی آمریکا برای مذاکره گفت: “… سیاست ایالات متحده کماکان سیاست فشار حداکثری است و ظاهرسازیهای دولت آمریکا هم مبنی بر اعلام آمادگی برای مذاکره است که در جهت اعلام به افکار عمومی است.”
سانتریفوژهای پیشرفته
همزمان به گزارش خبرگزاری رویترز نماینده آمریکا در آژانس بین المللی انرژی اتمی در وین گفته است که استفاده ایران از سانتریفوژهای پیشرفته ناقض توافق اتمی، برجام، است. آمریکا سال گذشته از برجام خارج شده بود.
جکی وولکات نماینده آمریکا در بیانیه ای که در نشست فصلی شورای حکام آژانس قرائت شد، گفت که شتاب دادن ایران به غنی سازی اورانیوم به عقب نشینی واشنگتن از تلاش ها برای منزوی کردن ایران منجر نخواهد شد.
به گزارش رویترز آژانس بین المللی انرژی اتمی در گزارش فصلی خود در ماه گذشته گفته بود که ایران حداکثر ۳۳ سانتریفوژ پیشرفته آی آر-۶ نصب کرده درحالی که فقط ده دستگاه از آنها تاکنون با تغذیه اورانیوم هگزافلورید تست شده است.
این توافق به ایران اجازه می هد تا ۳۰ عدد از این دستگاه ها را با گذشت هشت سال و نیم از توافق اتمی “آزمایش” کند.
دیپلمات های غربی به این خبرگزاری گفتند این سوال که ایران می تواند در مقطع فعلی چه تعدادی از این دستگاه ها را آزمایش کند “مبهم” است. اما به گفته آنها اگر ایران شروع به تغذیه همه این دستگاه ها با اورانیوم کند از خط قرمز برجام گذشته است.
بنابه به این گزارش خانم وولکات گفت “ایران ادعا کرده که همچنان به برجام پایبند است، اما حالا گزارش شده که این کشور صریحا توافق را نقض کرده. این باید مایه نگرانی همه باشد” و از کشورهای باقی مانده در برجام خواست واکنش نشان دهند.
با این حال او تاکید کرد که واشنگتن همچنان برای رسیدن به یک “توافق جامع” و پایان دادن به “رفتارهای بی ثبات کننده” ایران در منطقه مایل به گفت و گو با این کشور است. ایران این پیشنهادها را رد کرده است.
- قطر ایران و آمریکا را به مذاکره برای کاهش تنش ترغیب کرد
- وزیر خارجه آلمان در ایران: برای حفظ برجام تلاش میکنیم، اما معجزه هم نمیتوانیم بکنیم
- نگرانی آژانس بینالمللی انرژی اتمی از افزایش تنش بر سر پرونده ایران
- آمریکا به سازوکار مالی اروپا برای ‘مبادلات غیرتحریمی’ با ایران اعتراضی ندارد
سرخوردگی اروپایی ها
در تحولی دیگر در روز سه شنبه وزرای خارجه آلمان و سوئد نسبت به فرسایش هرچه بیشتر توافق اتمی ایران ابراز سرخوردگی کرده اند.
آنها ضمن انتقاد از آمریکا برای صدمه زدن به این توافق که محصول سال ها تلاش دیپلماتیک بود، به تهران هشدار داده اند که خروج از آن باعث “انزوای بین المللی” می شود.
به گزارش آسوشیتدپرس مارگوت والستروم وزیر خارجه سوئد در یک نشست خلع سلاح اتمی در استکهلم گفت که خروج آمریکا از توافق سال ۲۰۱۵ “شدیدا غیرسازنده” بوده و نه فقط برجام، بلکه اعتبار قدرت های جهانی در مذاکره با کره شمالی را خدشه دار کرده است.
اروپایی ها برای نجات برجام در تلاش بوده اند.
ایران ۱۸ اردیبهشت اعلام کرد که دیگر به محدودیت ذخیره سازی اورانیوم و آب سنگین پایبند نیست و تهدید کرد ظرف ۶۰ روز وارد مرحله دوم کاهش تعهداتش خواهد شد.
هایکو ماس، وزیر خارجه آلمان، که روز دوشنبه در تهران با رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران دیدار کرد هم اخطار داد که فروپاشی برجام نه به نفع اروپاست، نه ایران.
او گفت بدون برجام “دیگر کسی نمی تواند با اطمینان فرض کند که ایران توسعه سلاح های اتمی را از سر نخواهد گرفت.”
بنابر این گزارش او افزود: “اگر ایران از توافق خارج شود، وارد انزوای بین المللی خواهد شد؛ به جایی خواهد برگشت که قبل از توافق بود، از جمله همه تحریم ها احیا خواهد شد. این نمی تواند به نفع ایران باشد.”
آمریکا به سازوکار مالی اروپا برای ‘مبادلات غیرتحریمی’ با ایران اعتراضی ندارد

آمریکا ضمن تاکید بر ادامه تحریم ایران، از کانال مالی اروپا برای ادامه مبادلات محدود با ایران حمایت کرده است. همزمان یک خبرگزاری آمریکایی از بررسی تحریم “نهاد ایرانی متناظر با اینستکس اروپایی” توسط مقامات آمریکایی خبر داده است.
مورگان اورتاگوس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، نسبت به اظهارات هایکو مانس، وزیر امور خارجه آلمان در مورد ترتیبات مورد نظر اروپائیان برای ارتباط تجاری و مالی با جمهوری اسلامی ایران – اینستکس واکنش نشان داده است. وزیر خارجه آلمان که به تهران سفر کرده روز گذشته در واکنش به خواسته مقامات جمهوری اسلامی برای برخورداری کامل از منافع اقتصادی برجام گفت: “در حال تلاش برای اجرایی کردن سازوکار مالی اتحادیه اروپا با ایران هستیم”.
خانم اورتاگوس در پاسخ به سئوالی در مورد این سازوکار گفته است که وزیر خارجه آمریکا “پیشتر این موضع را تصریح کرده است که هرگونه نظام پرداخت مالی مرتبط با مبادلات کالا و خدماتی که تحت تحریم دولت ایالات متحده نیست، مشکلی ندارد اما ما هر سازوکار پرداختی که به شرکتها یا نهادها یا کشورهای دیگر امکان مبادله کالاهای تحریمی و ارتباط با موسسات تحریمشده را بدهد مجاز نمیدانیم.”
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا به همکاری موسسات اروپایی در پیروی از تحریمهای ایالات متحده علیه ایران اشاره کرد و گفت: “ما از شرکتها و بانکهای متعدد اروپایی که این تحریمها را به شدت جدی گرفته و از آنها تبعیت میکنند سپاسگزاریم.”
- وزیر خارجه آلمان در ایران: برای حفظ برجام تلاش میکنیم، اما معجزه هم نمیتوانیم بکنیم
- آیتالله خامنهای: کانال مالی اروپاییها شبیه شوخی است
- سازوکار مالی ویژه؛ استقبال ظریف و موگرینی از ثبت ‘ابزار حمایت از مبادلات تجاری’ اروپا و ایران
- وزیر نفت ایران: آمریکا در تحریم هوشمند به بلوغ شیطانی رسیده
- خبرهای بیشتر را در کانال تلگرام بیبیسی فارسی دنبال کنید

تحریم اقلام بشردوستانه مغایر موازین حقوق بینالملل است و قوانین تحریم ایالات متحده نیز رئیس جمهوری را از وضع تحریم تجاری و مالی علیه اقلام بشردوستانه شامل مواد غذایی و دارویی و برخی اقلام کشاورزی منع کرده است. با اینهمه، برخی منابع جمهوری اسلامی گفتهاند که نگرانی موسسات خارجی از برقراری ارتباط مالی با ایران در مورد مبادلات این قبیل اقلام نیز موانعی ایجاد کرده و نتیجه آن کمبود و گرانی اقلام غذایی و دارویی بوده است. مقامات جمهوری اسلامی در گذشته هر سازوکاری را که به منزله “غذا در برابر نفت باشد” غیرقابل قبول دانسته و اخیرا تاکید داشتهاند که برای حفظ برجام، لازم است کشورهای اروپایی برخورداری ایران از ارتباط تجاری و مالی عادی با سایر کشورهای جهان را تضمین کنند.
ایالات متحده با طرح درخواستهایی برای “تغییر رفتار” جمهوری اسلامی در زمینه برخی سیاستهای داخلی و خارجی، سال گذشته از برجام خارج شد و یک رشته تحریم تجاری و مالی را علیه ایران به اجرا گذاشت که از جمله شامل تحریم ارتباط بانکی و مالی، صنایع نفت، پتروشیمی و فلزی و همچنین تحریم شماری از نهادها و موسسات حکومتی و بازرگانی و مقامات مرتبط با حکومت جمهوری اسلامی بوده است. اگرچه این تحریمها یکجانبه بوده و قانونا تنها برای شهروندان و موسسات آمریکایی الزام آور است، اما بسیاری از موسسات تجاری و مالی کشورهای ثالث از بیم قرار گرفتن در معرض تحریم ثانویه ایالات متحده از آنها تبعیت میکنند.
به گفته مقامات نفتی جمهوری اسلامی، حتی چین، واردکننده اصلی نفت ایران و از حامیان جمهوری اسلامی در مناقشه با آمریکا، خرید نفت از ایران را متوقف کرده است. روسیه نیز برای جبران کمبود نفت ناشی از تحریم نفتی ایران به منظور حفظ ثبات در بازارهای نفتی جهان ابراز آمادگی کرده بود.
مقامات جمهوری اسلامی از کشورهای باقیمانده در برجام خواستهاند تا در اجرای تعهدات خود در قالب این توافق، امکان برخورداری آنان از منافع اقتصادی و تجاری برجام را به طور کامل فراهم آورند. اقدامات این کشورها تا کنون عمدتا شامل ارائه طرح ایجاد سازوکار مالی بوده که ظاهرا هنوز هم به طور کامل فعال نشده و مقامات جمهوری اسلامی نیز فعالیت آن تا به امروز را رضایتبخش ندانستهاند.

سفرهای خارجی به ایران
در نشست خبری سخنگوی وزارت خارجه آمریکا از او در مورد سفر وزیر خارجه آلمان به تهران و همچنین برنامه سفر شینزو آبه، نخست وزیر ژاپن به ایران در اواخر هفته جاری سئوال شد.
خانم اورتاگوس با تاکید بر ادامه تحریم و یادآوری افزودن برخی شرکتهای پتروشیمی به فهرست تحریمها به خاطر ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، گفت که “مبارزه حداکثر فشار بر رژیم ایران ادامه دارد و ادامه خواهد داشت.”
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا در مورد مواضع کشورش و متحدان آن گفت که “بین ما و متحدان ما در مورد هدف محروم کردن ایران از دستیابی به تسلیحات اتمی و همچنین در مورد نگرانی و ناخرسندی از تهدیدات ناشی از برنامه موشکی بالستیکی، فعالیت تروریستی، و نقض حقوق بشر در ایران اختلافی وجود ندارد.”

مورگان اورتاگوس با ا شاره به تصمیم جمهوری اسلامی به “کاهش همکاری” با برجام و تهدید در مورد ادامه این روند، گفت: “ایران تهدید کرده است که بعضی از محدودیتهای برجام را نقض خواهد کرد و امروز [جواد] ظریف [وزیر خارجه ایران] ایالات متحده را تهدید کرد و گفت که به خاطر سیاست فشار حداکثر بر ایران، آمریکا نمیتواند انتظار داشته باشد که امن بماند.” خانم اورتاگوس گفت: “تهدید کردن، باجخواهی هستهای و تروریسم علیه کشورهای دیگر رفتار متعارف رژیم انقلابی در تهران بوده است.”
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا با اظهار اینکه تهدید مقامات جمهوری اسلامی ایران برای بستن تنگه هرمز “ما را تحت تاثیر قرار نداده” گفت که “ایران با یک انتخاب ساده روبروست: یا مثل یک دولت عادی رفتار میکند یا شاهد فروپاشی اقتصادش خواهد بود.” وی گفت که تصمیم ایران به توقف اجرای بخشی از تعهدات برجامی “گامی بلند در جهت غلط است و بار دیگر چالش ایران علیه صلح و امنیت جهانی را برجستهتر میکند.”
وی از جامعه جهانی خواست تا برای “حساب کشیدن از ایران در مورد تهدید به گسترش برنامه هستهای متحد بماند” و با تکرار خواسته رئیس جمهوری آمریکا برای یک توافق جدید هستهای و تغییر در رفتار حکومت ایران گفت که خواستههای دوازده گانهای که وزیر خارجه ایالات متحده از ایران مطرح کرده “مبنای مقابله با تهدیدهای ایران است.”
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا بار دیگر گفت که “همانطور که پرزیدنت ترامپ و وزیر خارجه گفتهاند، ما آماده مذاکره هستیم و رهبران ایران هم میدانند چه طور با ما تماس بگیرند.”
مقامات آمریکایی از جمله رئیس جمهوری آن کشور گفتهاند که فشار اقتصادی بر ایران نتیجه داشته و از جمله مشکلات مالی برخی گروههای تحت حمایت جمهوری اسلامی، از جمله حزبالله لبنان را به عنوان نمونه ذکر کردهاند.

بررسی تحریم نهاد متناظر
همزمان، خبرگزاری آمریکایی بلومبرگ از احتمال تحریم “سازوکار تجارت و تأمین مالی ایران و اروپا “که توسط جمهوری اسلامی به عنوان نهاد متناظر سازوکار مالی اروپایی – اینستکس- ایجاد شده خبر داد.
این تشکیلات در پایان اسفندماه سال گذشته توسط بانک مرکزی ایجاد و ثبت شد. در آن زمان رئیس بانک مرگزی گفت که “انتظار میرود این نهاد با همکاری همتای اروپایی خود بتواند در تسهیل تجارت میان ایران و اروپا ایفای نقش کرده و در رفع محدودیتهای ناشی از تحریمهای آمریکا مؤثر باشد.” قرار است این تشکیلات به عنوان رابط بین ساختارهای مالی و بانکی جمهوری اسلامی و اروپایی عمل کند.
بلومبرگ به نقل از منابع دولتی آمریکا، که از آنها نام نبرده، گفته است که دولت ایالات متحده این تشکیلات را به منزله بخشی از بانک مرکزی جمهوری اسلامی میداند که به حداقل الزامات جهانی مربوط به جلوگیری از پولشویی و تامین مالی تروریسم عمل نکرده و مشمول تحریم مالی آمریکاست.
این خبرگزاری گفته است که تحریم این تشکیلات ممکن است مشکلاتی را برای فعالیت سازوکار مالی اروپایی در شکل کنونی ایجاد کند.
هنوز مقامات آمریکایی در مورد گزارش بلومبرگ اظهار نظری نکردهاند.
یک مسئول در سازمان ملل:
اگر مداخله نکنیم دریای مدیترانه به دریای خون تبدیل میشود
سخنگوی کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل نسبت به شدت گرفتن درگیریها در پایتخت لیبی هشدار داد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از سومریه نیوز، «کارلوتا سامی» سخنگوی کمیساریای عالی امور آوارگان سازمان ملل تاکید کرد: درگیریها در اطراف پایتخت لیبی شدت گرفته است.
وی در ادامه افزود: این درگیریها باعث شده تا خطرات علیه کشتیهای سازمانهای امدادرسان در مدیترانه افزایش یابد.
سامی تصریح کرد: آوارگانی که امروزه از دریای مدیترانه برای پیدا کردن زندگی بهتر در اروپا عبور میکنند با شرایط بسیار خطرناکی رو به رو هستند.
وی افزود: اگر ما سریعاً مداخله نکنیم دریای مدیترانه به دریای خون تبدیل میشود.
سامی به کشته شدن تعداد زیادی از آوارگان در دریای مدیترانه و غرق شدن آنها اشاره کرد.
برخورد یک بالگرد به سقف یک ساختمان در منهتن نیویورک
برخورد یک بالگرد به سقف یک ساختمان در منهتن نیویورک
منابع محلی از برخورد یک بالگرد به سقف یک ساختمان در منهتن نیویورک خبر دادند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از راشاتودی، یک فروند بالگرد در منطقه منهتن در نیویورک به سقف یک ساختمان برخورد کرده و آتش گرفته است.
درون ساختمان تخلیه شده است.
هنوز آمار دقیقی از افراد حاضر در بالگرد در دسترس نیست.
نیروهای امدادی، آتش نشانی و پلیس در محل حاضر شده اند.
وزیر انرژی ترکیه:
ترکیه تاکنون تسلیم هیچ تهدیدی نشده و در آینده نیز نخواهد شد
ترکیه تاکنون تسلیم هیچ تهدیدی نشده و در آینده نیز نخواهد شد
وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه تأکید کرد: آنکار تاکنون تسلیم هیچ تهدیدی نشده و در آینده نیز نخواهد شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از آناتولی، برات آلبایراک وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه امروز دوشنبه اعلام کرد: علیرغم صدور حکم بازداشت برای کارکنان کشتی حفاری فاتح توسط بخش رومنشین قبرس فعالیت این شناور بدون وقفه ادامه دارد.
وزیر انرژی و منابع طبیعی ترکیه ادامه داد: ترکیه تاکنون تسلیم هیچ تهدیدی نشده و در آینده نیز نخواهد شد.
گفتنی است، خلوصی آکار وزیر دفاع ترکیه پیشتر در مصاحبه با آناتولی درباره تحولات اخیر در مدیترانه شرقی گفت: بود برای حفظ حقوق بین المللی خود در منطقه مدیترانه شرقی و اژه جهت دفاع حقوق مردم جمهوری ترک قبرس شمالی تلاش کرده؛ اما هیچ سخن زوری را نمیپذیریم. منابع انرژی دریای اژه و مدیترانه باید پلی برای برقراری صلح، مذاکره و توسعه مشترک باشد. داشتن آیندهای مملو از صلح مشروط به تعیین حدود اختیارات دریایی با توافق تمام کشورهای ساحلی است. از دیدگاه ترکیه، تمام مشکلات در چارچوب حقوق بینالملل، حسن همجواری، حسن نیت و احترام متقابل، مذاکره و راه مسالمتآمیز قابل حل است. ما در چارچوب اصول اقدام کرده و این توقع را از مخاطبان نیز داریم. ترکیه چشم به خاک هیچ کشوری ندوخته است. لازم است از اقداماتی که به امنیت متقابل، صلح و ثبات منطقه آسیب وارد میکند، اجتناب شود.
رئیسجمهوری یونان با انحلال پارلمان موافقت کرد
رئیسجمهوری یونان با انحلال پارلمان موافقت کرد
رئیس جمهوری یونان با درخواست نخست وزیر این کشور مبنی بر انحلال پارلمان موافقت کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، رئیس جمهوری یونان امروز دوشنبه با درخواست «الکسیس سیپراس» نخست وزیر این کشور برای انحلال پارلمان موافقت کرد.
با این موافقت، پارلمان یونان منحل و انتخابات زودهنگام در این کشور برگزار خواهد شد.
این در حالیست که نخست وزیر یونان پیشتر تاریخ ۷ جولای را برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی این کشور تعیین و اعلام کرده بود.
نخست وزیر یونان پیش از برگزاری انتخابات پارلمان اروپا خاطر نشان کرده بود که در صورت شکست حزبش در این انتخابات، تاریخی را برای برگزاری انتخابات زودهنگام اعلام می کند.
گفتنی است «حزب نوین» یونان در انتخابات پارلمان اروپا در جایگاه نخست قرار گرفت.
حزب حاکم «سیریزا» با کسب حدود ۲۷ درصد آراء در رده دوم جای گرفت. سیریزا مخفف یونانی «ائتلاف چپ رادیکال» است که رهبری آن را سیپراس به عهده دارد.
نخستوزیر یونان اعلام کرد، انتخابات پارلمان اروپایی در واقع رای اعتمادی به دولت اوست و اگر در این انتخابات شکست بخورد انتخابات زودهنگام اعلام میکند.
چین به دخالتهای آمریکا درباره هنگکنگ واکنش نشان داد
چین به دخالتهای آمریکا درباره هنگکنگ واکنش نشان داد
سخنگوی وزارت خارجه چین بیانیه دفتر نمایندگی وزارت خارجه این کشور در هنگ کنگ پیرامون دخالتهای آمریکا را رسانه ای کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از شینهوا، «جنگ شوانگ» سخنگوی وزارت خارجه چین امروز دوشنبه بیانیه دفتر نمایندگی وزارت خارجه این کشور در هنگ کنگ را قرائت کرد.
در بیانیه مذکور در این خصوص آمده است: از آمریکا می خواهیم تا انتشار اخبار جعلی درباره پیشنهاد هنگ کنگ در خصوص اصلاح احکام کیفری را متوقف کند.
بیانیه مذکور در این خصوص می افزاید: به شدت مخالف نادیده گرفتن قوانین بین المللی و اصول روابط بین الملل از سوی آمریکا و مداخله در امور داخلی هنگ کنگ هستیم؛ اموری که مسائل داخلی چین به شمار می روند.
این درحالیست که «کری لم» رئیس اجرایی هنگکنگ در جمع خبرنگاران در واکنش به اعتراضات گسترده مردم این کشور علیه لایحه استرداد مظنونان به چین گفته بود: علیرغم اعتراضات گسترده مردم هنگکنگ لایحه استرداد مظنونان به چین لغو نمیشود. اجرای این طرح ضروری است و برخلاف نگرانیها جوانب حقوق بشری در آن بررسی شده است.
طبق لایحه استرداد، مظنونان برای محاکمه باید به چین فرستاده شوند. این ترس وجود دارد که با این لایحه، چین مخالفان سیاسی خود را هدف قرار دهد.
گفتنی است، وزارت خارجه آمریکا پیشتر در اقدامی مداخله جویانه اعلام کرده بود که از نزدیک بر اصلاحات دولت هنگکنگ نظارت دارد.
تکرار ادعاهای مضحک نتانیاهو علیه ایران
تکرار ادعاهای مضحک نتانیاهو علیه ایران
نخست وزیر رژیم صهیونیستی بازهم ادعاهای مضحک خود علیه ایران را تکرار کرد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رسانه صهیونیستی جروزالم پُست، «بنیامین نتانیاهو» نخست وزیر رژیم صهیونیستی امروز دوشنبه در پیامی ویدئوئی با تکرار ادعاهای مضحک خود علیه ایران مدعی شد: ظریف (وزیر خارجه ایران) دوباره در حال دروغ گفتن است!
نخست وزیر رژیم صهیونیستی ادعا کرد که این رژیم نمی گذارد ایران به سلاح هسته ای دست پیدا کند.
ادعاهای تکراری وی در حالی بیان شد که آژانس بین المللی انرژی اتمی تا کنون ۱۴ بار بر پایبندی ایران به توافق بین المللی برجام تصریح کرده است.
۲ خودرو دیپلماتیک ترکیه در یونان به آتش کشیده شد
۲ خودرو دیپلماتیک ترکیه در یونان به آتش کشیده شد
رسانه ها از به آتش کشیده شدن ۲ خودرو دیپلماتیک ترکیه در یونان خبر می دهند.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از حریت، ۲ خودرو دارای پلاک سیاسی کشور ترکیه در شهر «ثسالونیک» (Thessaloniki) واقع در یونان به آتش کشیده شدند.
بر اساس اعلام این خبرگزاری، حوادث مذکور صبح امروز در خیابان های «چالکیس» و «کالیدوپولو» روی داده است.
سرویس امنیت ملی یونان تحقیقات در این زمینه را آغاز کرده است.