پیام عید رهبر طالبان: به جنگ ادامه میدهیم

ملا هبتالله آخوندزاده، رهبر گروه طالبان در پیامی به مناسبت عید فطر گفته است که این گروه تا دست یافتن به اهدافش به جنگ ادامه خواهد داد.
این پیام چندین صفحهای که امروز (۱۱ جوزا/خرداد) منتشر شد، امیدواریها برای برقراری آتشبس را در آینده نزدیک از بین برد.
پیام عید رهبر طالبان در پی پایان دور ششم مذاکرات صلح میان آمریکا و نمایندگان طالبان در قطر منتشر شده است.
محمد عمر داوودزی، رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح و نماینده رئیسجمهوری افغانستان در امور منطقهای برای اجماع صلح در واکنش به پیام رهبران طالبان گفت در این پیام “توقع مردم افغانستان که آتشبس است” برآورده نشده است.
او به بیبیسی گفت که مردم انتظار داشتند در صورتی که آتشبس طولانیمدت ممکن نباشد، حداقل در روزهای عید فطر آتشبس اعلام شود.
در بخشی از نسخه فارسی پیام طالبان آمده است:”امارت اسلامی به اساس موقف مسالمتآمیز خود طرف امریکایی را دعوت میدهد که موقف تعقل و تفاهم را اختیار نماید، در روند مذاکرات کنونی صادقانه سهیم باشد و برای تحرک این روند طرح معقول امارت اسلامی را بپذیرد.”
- غنی، خلیلزاد و رهبران جهادی روی ‘تشکیل تیم مذاکرهکننده صلح افغان’ گفتوگو کردند
- خلیلزاد در گفتگو با بیبیسی: خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان، حرف سالها بعد است
- دور ششم گفتوگوهای آمریکا و طالبان؛ زلمی خلیلزاد و ملابرادر دیدار کردند

زلمی خلیلزاد، نماینده آمریکا در امور صلح افغانستان در این مذاکرات تاکید داشته است که باید روی چهار مورد خروج آمریکاییها از افغانستان، استفاده نشدن خاک افغانستان علیه آمریکا، آتشبس و مذاکرات بین افغانها توافق شود.
گروه طالبان به پیشرفت مذاکرات در زمینه دو مورد اولی اشاراتی داشته ولی تاکنون برای گفتوگوی مستقیم با دولت افغانستان و همچنین آتشبس ابراز آمادگی نکرده است.
طالبان دولت افغانستان را به رسمیت نمیشناسند و حکومت وحدت ملی افغانستان را “اداره کابل” و حضور خارجیها در افغانستان را “اشغال” میخوانند.
پیام رهبر طالبان همچنین دو روز پس از پایان یافتن دومین نشست مسکو با حضور چهرههای سیاسی افغانستان و هیأتی از گروه طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون این گروه، منتشر شده است.
نشست مسکو که سه روز ادامه داشت با ارایه اعلامیه نهایی و بدون رسیدن به توافق مشخصی در ۹ جوزا/خرداد پایان یافت.
در پیام رهبر طالبان به این نشست اشاره شده است:”در پهلوی مذاکرات با امریکاییها، در بخش تفاهم بینالافغانی نیز پیشرفت زیادی داشتهایم.”
“اداره کابل با مطرح ساختن خود تلاش دارد، جلو تفاهم امارت اسلامی و سیاستمداران افغان را بگیرد، اما امارت اسلامی به این تلاشهای بیفایده و مزاحمت سیاسی در برابر تفاهم بین الافغانی، هیچ اعتنای نمینماید.”

واکنش دولت افغانستان
در عید فطر سال گذشته طالبان و دولت افغانستان در سهروز عید آتشبس کردند و هزاران جنگجوی طالبان از شهرها و حتی دفاتر مقامهای دولتی دیدار کردند.
رئیس دبیرخانه شورای عالی صلح گفت که “با تمام نکات منفی که این پیام داشت”، دولت افغانستان از اینکه طالبان به افرادش دستور داده که در مناطق تحت کنترل خود به مردم خدمت کند و از تلفات غیر نظامی خودداری کند استقبال می کند.
آقای داوودزی درباره این قسمت از پیام رهبر طالبان که گفته بود دولت مانع روند صلح میشود، گفت که دولت افغانستان باعث اخلال در روند صلح و همچنین انجام سفر مقام های طالبان نشده است.
همچنین عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی، افغانستان صبح امروز در یک سخنرانی بدون اشاره به پیام رهبر طالبان گفت که “از آینده کشور و صلح” خبر خوشی در دست نیست و آنهایی که سالها باعث “قتل و کشتار” مردم شده به جنگ و خونریزی اصرار دارند.
رهبر طالبان از جنگجویان این گروه خواسته که در جریان جنگ به “محافظت و پیشرفت پروژههای عام المنفعه توجه خاص داشته باشند”.
کمیسیون مستقل حقوق بشر افغانستان در تازهترین گزارش خود گفته که در سال ۱۳۹۷ خورشیدی در این کشور بیشتر از سه هزار غیرنظامی کشته و بیشتر از هشت هزار نفر زخمی شدند که نسبت به سال قبل آن ۱۹ درصد افزایش را نشان میدهد.
بنابر این گزارش، عامل ۵۳ درصد تلفات غیرنظامیان طالبان، ۱۲ درصد آن نیروهای امنیتی افغانستان و نیروهای بینالمللی و ۱۲ درصد دیگر داعش بوده است. مشخص نیست که عامل ۲۲ درصد باقی مانده این تلفات کدام گروه است.
سپاه پاسداران برای مراسم سالگرد درگذشت آیتالله خمینی ‘موشک هاگ مستقر میکند’

یک فرمانده ارشد سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در ایران گفته است که برای سیامین سالگرد درگذشت آیتالله روحالله خمینی، سپاه موشکهای هاگ در اطراف آرامگاه او مستقر میکند.
سرتیپ دوم پاسدار محمدرضا یزدی، فرمانده سپاه محمد رسولالله از استقرار این نوع موشک های ضدهوایی خبر داده و گفته “در پوشش ۱۰ کیلومتری اطراف آرامگاه آقای خمینی امنیت فشردهتر میشود و هر رفت و آمدی تحت نظر خواهد بود”.
موشکهای هاگ از نوع برد متوسط است و گفته میشود در زمان محمدرضا شاه پهلوی، از آمریکا خریداری شده بود. ایران پیش از این گفته بود که این نوع موشک های زمین به هوا را “بهینه سازی” کرده است.
فرمانده سپاه محمد رسولالله در یک کنفرانس خبری در تهران گفته “علت حضور قرارگاه پدافند هوایی و سیستمهای جنگ الکترونیک، مبارزه با ریز پرندهها به دلیل احتمالاتی بوده که پیشبینی شده است”.
سپاه محمد رسولالله مسئول تامین امنیت شهر تهران است.
- بیماری آیت الله خمینی چه بود و چگونه درگذشت
- تصاویری از جلسه انتخاب آیتالله خامنهای به رهبری که به تازگی منتشر شده
- تلویزیون ایران سخنرانی نوه آیتالله خمینی را زنده پخش نکرد
قرار است در سیامین سالگرد درگذشت آیتالله خمینی که همزمان با آغاز سیامین سالگرد رهبری آیتالله علی خامنهای هم است، او همچون سال های گذشته، در آرامگاه آقای خمینی سخنرانی کند. در این مراسم اکثر مقامهای جمهوری اسلامی ایران شرکت می کنند.
فرمانده سپاه مسئول تامین امنیت تهران گفته است “تا امروز هیچ اتفاق امنیتی نیفتاده و گزارشی از سوی نهادهای امنیتی مسئول ارائه نشده است، اما دستگاههای امنیتی، نظامی و انتظامی آماده برخورد با هرگونه تهدید احتمالی هستند”.
آقای یزدی گفته “به کسانی که ممکن است تصور کنند میتوانند اخلالی در نظم و امنیت مراسم امسال داشته باشند توصیه میکنم که وقت خود را هدر ندهند؛ چرا که نیروهای امنیتی با اقتدار با هر موردی برخوردی جدی خواهند داشت”.
در آرامگاه آیتالله خمینی یک بار به اکبر هاشمی رفسنجانی در زمان ریاست جمهوریاش سو قصد شد که ناکام ماند. اعضای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) هم حدود دو سال پیش دست به حملاتی در این محل زدند و مهاجمان در دادگاه به اعدام محکوم شدند.
کمیسیون انتخابات افغانستان: به دلیل ناامنی بیش از دو هزار مرکز رایگیری باز نخواهد شد

کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان میگوید در انتخابات ریاست جمهوری که قرار است در ششم میزان/مهر سال جاری برگزار شود، بیش از دوهزار مرکز رایگیری به دلیل ناامنی بسته خواهد بود.
حوا علم نورستانی، رئیس کمیسیون انتخابات افغانستان امروز (شنبه، ۱۰ جوزا/خرداد) در یک نشست خبری در کابل گفت که موقعیت بیش از هفت هزار و ۳۰۰ مرکز رایگیری در سراسر افغانستان مشخص شده ولی این کمیسیون تنها قادر به فعال کردن کردن اندکی بیشتر از پنجهزار مرکز خواهد بود.
او گفت که نهادهای امنیتی به تامین امنیت این پنجهزار مرکز اطمینان دادهاند.
تعداد مراکز رایگیری با توجه به وضعیت جغرافیایی و جمعیت ولایتهای مختلف افغانستان، حدود یک و نیم دهه قبل تعیین شده بود.
در انتخابات پارلمانی سال گذشته نیز بیش از دو هزار و ۵۰۰ مرکز رایگیری به دلایل امنیتی باز نشد و انتخابات تنها در بیش از پنجهزار مرکز که شامل ۲۱ هزار محل رایگیری میشد، برگزار شد.

مسئولان امنیتی افغانستان میگویند که تلاش برای تامین امنیت شمار بیشتری از مراکز رایدهی جریان دارد.
برای تامین امنیت انتخابات پارلمانی سال گذشته بیش از پنجاه هزارنیروهای امنیتی گماشته شده بودند.
- آینده افغانستان و انتخابات ریاست جمهوری
- رهبران افغانستان با نامزدان دبیری کمیسیون انتخابات مصاحبه کردند
وزارت داخله/کشور، وزارت دفاع و ریاست امنیت ملی سه نهاد امنیتی افغانستان هستند که در تامین امنیت انتخابات پارلمانی فعال بودند. نیروهای بینالمللی مستقر در افغانستان نیز به این نهادهای امنیتی کمک کردند.
در روز برگزاری انتخابات، نیروهای امنیتی برای حفظ امنیت و جلوگیری از حمله به رایدهندگان در محلهای رایگیری مستقر خواهند شد.

اجلاس سران کشورهای عرب جمهوری اسلامی ایران را محکوم کرد

اجلاس فوقالعاده سران کشورهای عضو اتحادیه عرب و نشست اضطراری رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس با صدور بیانیههایی سیاست خارجی و منطقهای جمهوری اسلامی ایران را محکوم کردند. وزارت خارجه ایران متقابلا موضعگیری این کشورها را مردود دانسته است.
سحرگاه جمعه، ١٠ خرداد (٣١ مه)، اجلاس فوقالعاده سران کشورهای عضو اتحادیه عرب در مکه با صدور بیانیهای به کار خود پایان داد. این اجلاس به دعوت ملک سلمان، پادشاه عربستان سعودی و به منظور بررسی تحولات اخیر در منطقه به خصوص بحران در منطقه خلیج فارس در پی تحریم نفتی جمهوری اسلامی تشکیل شده بود. پادشاه سعودی انفجارهای ١٢ مه در چهار نفتکش در آبهای امارات متحده عربی و موشکپرانی به تاسیسات خط نفتی عربستان را عامل تشدید بیثباتی در منطقه و به مخاطره انداختن آزادی کشتیرانی و امنیت اقتصاد جهانی توصیف کرده و خواستار بررسی آن شده بود.
این اجلاس با سخنرانی ملک سلمان آغاز شد که در آن به شدت ایران را مورد انتقاد قرار داد.
بیانیه اجلاس مکه، ضمن ابراز همبستگی با عربستان سعودی، به انتقاد شدید از ایران پرداخته و جمهوری اسلامی را به اخلال در امنیت منطقه از جمله از طریق حمایت از شورشیان حوثی در یمن و دخالت در امور کشورهای دیگر متهم کرده است.
بیانیه رهبران کشورهای عرب “حملات تروریستی شبهنظامیان حوثی تابع ایران و رفتارهای رژیم ایران در منطقه” را مورد انتقاد شدید قرار داده و حمله پهبادی به تلمبهخانه نفتی عربستان و “حملات انجام شده به کشتیهای تجاری در آبهای منطقهای امارات متحده عربی” را به شدت محکوم کرده است. رهبران عرب ادامه موشکپرانی حوثیهای یمن به سوی خاک عربستان را نیز محکوم دانسته و خواستار توقف آن شدهاند.
- ملک سلمان: ایران خطری برای امنیت جهانی است
- پمپئو: ایران برای افزایش بهای نفت به نفتکش ها حمله کرد
- بولتون ‘مینهای به احتمال زیاد متعلق به ایران’ را عامل انفجار نفتکشها در خلیج فارس دانست
- عربستان: حملات اخیر امنیت اقتصاد و عرضه جهانی نفت را هدف گرفته است

در این بیانیه آمده است که رهبران کشورهای عرب میکوشند “با احترام جمعی به مبانی حسن همجواری و خودداری از دخالت در امور دیگران” امنیت و ثبات منطقه را حفظ کنند در حالیکه “رفتارهای رژیم جمهوری اسلامی ایران در منطقه، در تعارض با این اصول، امنیت و ثبات منطقه را تهدید میکند.” این بیانیه بر “همبستگی و وحدت کشورهای عرب در مقابل دخالتهای ایران در امور داخلی کشورهای منطقه” تاکید گذاشته است.
رهبران عرب “ادامه پشتیبانی رژیم ایران از شبهنظامیان کودتاچی حوثی در مقابل دولت قانونی یمن و دخالتهای این رژیم در امور داخلی مملکت بحرین” را هم محکوم دانستهاند.
اعضای اتحادیه عرب تاکید داشتهاند که “تلاشها و تماسهای دیپلماتیک کشورهای منطقه با سایر کشورها و سازمانهای بینالمللی برای روشنگری در مورد جنایات رژیم ایران و ایستادگی قاطعانه در مقابل تهدید های آن علیه امنیت انرژی جهانی و مسیرهای دریایی منطقه” ادامه خواهد یافت.

سران عرب از حضور نظامی جمهوری اسلامی ایران در سوریه انتقاد کرده و در مورد “دخالت رژیم ایران در بحران سوریه و پیآمد های خطرناک آن برای آینده و وحدت و استقلال” آن کشور هشدار دادهاند.
کشورهای عرب همچنین از موضعگیری امارات متحده عربی علیه حاکمیت ایران بر سه جزیره ابوموسی، تنب بزرگ و تنب کوچک و “از تلاشهای دیپلماتیک دولت امارات برای بازپس گیری این جزایر حمایت کردهاند.”
در نشست مکه، رهبران اکثر کشورهای شرکتکننده در سخنرانیهای خود از مواضع عربستان سعودی علیه سیاست منطقهای جمهوری اسلامی ایران حمایت کردند اما رئیس جمهوری عراق خواستار تلاش برای حل اختلافات ایران و عربستان شد. رسانههای خبری ایران در گزارشهای روز جمعه موضعگیری رئیس جمهوری عراق را مورد تاکید قرار دادهاند.
هنگام ورود رهبران کشورهای عرب به عربستان، قطعاتی از موشکها و پهبادهای پرتاب شده توسط حوثیهای یمن به عربستان در محوطه فرودگاه به نمایش گذاشته شده بود.

نشست شورای همکاری خلیج فارس
پیش از اجلاس عالی کشورهای عضو اتحادیه عرب، نشست اضطراری سران و رهبران کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس در مکه با صدور بیانیهای به کار خود پایان داد. این نشست، با شرکت پادشاه و ولیعهد عربستان سعودی، پادشاه بحرین، امیر کویت، ولیعهد ابوظبی، نخست وزیر قطر و مشاور عالی سلطان عمان تشکیل شده بود و دستور کار آن را بررسی بحران در خلیج فارس تشکیل میداد.
در پایان این نشست، بیانیهای منتشر شد که در آن “حملات تروریستی” حوثیهای یمن به تاسیسات خط لوله نفتی عربستان سعودی که با استفاده از پهباد حامل مواد منفجره صورت گرفت “تهدیدی جدی برای امنیت منطقه و اقتصاد” جهانی توصیف شده و از اقدامات عربستان برای حفاظت از امنیت خود حمایت به عمل آمده است.
این بیانیه یادآور شده که حوثیهای یمن بیش از ٢٢٥ فروند موشک به داخل خاک عربستان شلیک کرده که از جمله شامل “هدفگیری شهر مکه” بوده است. علاوه بر این، این گروه ١٥٥ پهباد را نیز به داخل خاک عربستان فرستاده است.

سران و رهبران کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همچنین انفجار روز ١٢ مه در چهار نفتکش در آبهای امارات را یادآوری کرده و بر تعهد خود در حفظ امنیت جمعی تاکید نهاده است.
در این بیانیه آمده است که رهبران کشورهای عضو شورای همکاری “بر تصمیم سران این شورا و عزم راسخ آنان در رویکرد مشترک نسبت به جمهوری اسلامی ایران تاکید کرده و از ایران میخواهند از اصول مبتنی بر منشور سازمان ملل متحد و حقوق بینالملل، اصل حسن همجواری، احترام به حق حاکمیت کشورهای دیگر، اصل عدم مداخله و خودداری از به کار گیری زور و تهدید تبعیت کند.”
این بیانیه از ایران خواسته است “از حمایت و تامین مالی و تجهیز تسلیحاتی شبهنظامیان و سازمانهای تروریستی و برانگیختن اختلافات فرقهای” خودداری ورزد و افزوده است: “ما از رژیم ایران میخواهم درایت به خرج دهد و از ایجاد درگیری و بیثباتی در منطقه خودداری ورزد.” از ایران همچنین خواسته شده “با تبعیت از قوانین و معاهدات بینالمللی و خودداری از حمایت از تروریسم و تهدید مسیرهای دریانوردی تجاری مانع از خطر بروز جنگ در منطقه شود.”
کشورهای عرب حوزه خلیج فارس همچنین از هماهنگی و مشورت و همکاری با ایالات متحده ستایش به عمل آورده و افزودهاند که “شورا با حمایت از استراتژی ایالات متحده آمریکا در قبال ایران، از جمله در زمینه برنامه هستهای و موشکی بالستیکی، مقابله با اقدامات بیثبات ساز در منطقه، حمایت از تروریسم و برخورد آمریکا با فعالیتهای خصمانه حزبالله لبنان، سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، حوثیها و سایر سازمانهای تروریستی، موضع ایالات متحده در برابر رژیم ایران را مورد ستایش قرار میدهد.”
علاوه بر اجلاس سران و رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب و عضو شورای همکاری خلیج فارس، عربستان سعودی همچنین میزبان اجلاس سران کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی – کنفرانس اسلامی سابق – است.
روز جمعه، عباس موسوی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران، از “سوء استفاده عربستان سعودی” از میزبانی این نشست برای موضعگیری علیه حکومت ایران انتقاد کرد و همچنین بیانیههای سران و رهبران کشورهای عضو اتحادیه عرب و شورای همکاری خلیج فارس را محکوم دانست.
وی این بیانهها را منعکس کننده سیاست واقعی امضاکنندگان آن ندانست و گفت که “جمهوری اسلامی ایران اطمینان دارد که اینگونه بیانیهها، نظر واقعی و دیدگاه همه اعضا نیست و عربستان سعودی از فرصت ماه مبارک رمضان و مکان مقدس مکه استفاده سیاسی و ابزاری کرده تا اتهاماتی را از زبان برخی شرکتکنندگان در این اجلاس متوجه ایران اسلامی کند.”
آقای موسوی گفت که اجلاس کشورهای اسلامی و عرب باید به جای انتقاد از جمهوری اسلامی به “طرح و پیگیری حقوق مردم فلسطین و مساله قدس شریف” بپردازد. وی افزوده است که تلاش عربستان “برای بسیج آراء کشورهای همسایه و عربی، فرآیند بیسرانجامی است که آمریکا و رژیم صهیونیستی علیه جمهوری اسلامی طی میکند.”
وی اسرائیل را عامل ایجاد اختلاف و شکاف بین کشورهای عرب و مسلمان دانست تا، به گفته او، مسلمانان “از دشمن اصلی غافل و به خود مشغول شوند.”
نیروهای امنیتی افغان ‘۲۸ زندانی را از بند طالبان آزاد کردند’

وزارت داخله/کشور افغانستان اعلام کرده که نیروهای امنیتی این کشور در نتیجه یک عملیات ویژه ۲۸ نفر را از زندان گروه طالبان در ولسوالی نوبهار ولایت زابل در جنوب افغانستان آزاد کردهاند.
در خبرنامه این وزارت که امروز پنجشنبه (۹ جوزا/خرداد) منتشر شد، آمده است که این افراد شامل ۱۶ غیرنظامى و ١٢ نفر از قوای امنیتى و دفاعى هستند.
وزارت کشور افغانستان افزوده است که در نتیجه این عملیات ۲ طالب نیز کشته شدهاند.
در این خبرنامه همچنین آمده است که این آزاد شدگان تحت معاینات پزشکی قرار دارند.
نشست چهرههای سیاسی افغان و طالبان در مسکو بدون توافق مشخصی پایان یافت

نشست سهروزه مسکو که میان برخی از چهرههای سیاسی افغانستان و هیأتی از گروه طالبان از جمله ملا عبدالغنی برادر، معاون این گروه برگزار شده بود، با ارایه اعلامیه نهایی و بدون رسیدن به توافق مشخصی پایان یافت.
این نشست از هفتم تا نهم جوزا/خرداد در پایتخت روسیه و به مناسبت صدمین سالگرد روابط دیپلماتیک افغانستان و روسیه برگزار شد.
در اعلامیه کوتاه مشترک دو طرف نتیجه مشخص و ملموسی از این نشست ارایه نشد اما گفته شد که در این نشست هیأتها با اراده مشترک مبنی بر رسیدن به صلح پایدار و فراگیر در افغانستان تاکید کردند.
- آنچه در روز نخست نشست سیاسیون افغان و طالبان گذشت
- نشست مسکو؛ ملابرادر برای اولینبار با چهرههای سیاسی افغانستان دیدار کرد
- سخنگوی طالبان: در روز دوم نشست مسکو نمایندگان حکومت حضور ندارند
براساس این اعلامیه طرفین بر ادامه مذاکرات بینالافغانی، برقراری آتشبس، رهایی زندانیان، خروج نیروهای خارجی از افغانستان، قطع مداخلات خارجی، تحکیم نظام اسلامی، حفظ تمامیت ارضی، وحدت ملی با رعایت حقوق زنان و مسائل دیگر به “گفتگوهای موثر و سازنده” پرداختند.
در این اعلامیه تصریح شده که “پیشرفتهایی صورت گرفته” و طرفین به توافقاتی نیز رسیدهاند اما “بعضی از مسائل” نیاز به بحث بیشتر دارد و طرفین در آینده به گفتوگوهایشان ادامه خواهند داد.
شیرمحمد عباس استانکزی از اعضای هیأت طالبان در این نشست گفت: “میخواهیم که در افغانستان به صلح معقول برسیم، جنگ بس است. اشغال باید حل شود. ما انحصار قدرت نمیخواهیم و قدرتی را میخواهیم که همه افغانها شامل آن باشند.”

این دومین دیدار چهرههای سیاسی افغانستان و طالبان در مسکو بود. دیدار قبلی موسوم به گفتگوهای بینالافغانی در ١٦ دلو (بهمن) سال گذشته در همین شهر برگزار شده بود.
در این نشست ٢٤ تن از چهرههای سیاسی افغانستان هیأت ١٢ نفری به ریاست ملا عبدالغنی برادر، دیدار کردند.
حضور ملا برادر مذاکره کننده ارشد گروه طالبان و رئیس دفتر سیاسی طالبان در قطر محور توجه نشست سه روزه مسکو بود. او پیش از این، کمتر در رسانهها ظاهر شده بود.

انفجار انتحاری در ورودی یک دانشگاه نظامی در کابل شش کشته برجا گذاشت

در نتیجه یک انفجار انتحاری در وردی دانشگاه نظامی “مارشال فهیم” در حوزه پنجم کابل دستکم شش نفر کشته و ۱۶ نفر دیگر زخمی شدند.
در آمارهای اولیه تعداد زخمیان این انفجار ۶ نفر گفته شده بود.
فردوس فرامرز، سخنگوی پلیس کابل میگوید بیشتر زخمیان این رویداد دانشجویان این دانشگاه نظامی هستند.
آقای فرامرز به بیبیسی گفت که “مهاجم میخواست وارد این دانشگاه نظامی شود که از سوی یک سرباز شناسایی شد و مواد همراهش را منفجر کرد.”
به گفته مقامات امنیتی کابل، حوالی ساعت ۱۲ ظهر امروز به وقت محلی انفجاری در در منطقه چهارراهی قنبر شهر کابل رخ داده است.
گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است.
- یک روحانی در انفجاری در کابل کشته شد
- انفجار در کابل گردهمایی یادبود کشته شدن عبدالعلی مزاری را برهم زد

شاهدان عینی گفتهاند، انفجار زمانی رخ داد که دانشجویان این دانشگاه در حال خارج شدن از آن بودند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با نشر اعلامیهای ضمن محکوم کردن این رویداد گفته که “تروریستان” که در ماه رمضان هم از از کشتار دست نمیکشند، به اهداف خود نخواهند رسید و با انجام ‘اعمال جنایت کارانهشان’ انزجار مردم را نسبت به خودشان زیاد خواهند ساخت.
این حمله در حالی رخ داده که تلاشها برای توافق صلح با گروه شبه نظامی طالبان جریان از سوی آمریکا و چهرههای سیاسی افغان جریان دارد.
“دانشگاه ملی دفاعی مارشال فهیم” در سال ۲۰۰۵ گشایش یافت و یکی از دانشگاههای نظامی مهم در افغانستان است.
این دانشگاه در سال گذشته و همچنین در سال ۲۰۱۷ هدف حمله مهاجمان قرار گرفته بود. طالبان مسئولیت این رویدادها را به عهده گرفته بودند.

تظاهرات در اسرائیل علیه نتانیاهو
هزاران اسرائیلی با برگزاری تجمعی به تلاش بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر، برای کسب مصونیت قضایی اعتراض کردند. بنی گانتس، رهبر مخالفان، در جمع معترضان گفت نباید اجازه داد که اسرائیل ملک خصوصی یک سلطان یا خانواده سلطنتی شود.
رمضان کرمعلی گزارش میدهد.
حق نشر عکسGETTY IMAGESImage captionمعترضان با کلاههای قرمز عثمانی تلاشهای آقای نتانیاهو را به سلطهجوییهایی رجب طیب اردوغان در ترکیه تشبیه کردند
هزاران نفر در تلآویو با برگزاری تجمعی اعتراضی به تلاش بنیامین نتانیاهو برای کسب مصونیت قضایی اعتراض کردند.
آقای نتانیاهو با دو پرونده فساد و دریافت رشوه روبروست اما با رد همه اتهامها اصلاحاتی را پیشنهاد کرده که در صورت تصویب اختیارات دیوان قضایی برای عزل نخستوزیر تا زمانی که در قدرت است را محدود میکند.
تظاهراتکنندگان که در مقابل موزه تلآویو تجمع کرده بودند از سوی احزاب مخالف دولت و با عنوان “حامیان دموکراسی” به خیابان آمده بودند.
آنها بنیامین نتانیاهو را متهم کردند که با طرح چنین لایحهای قصد مصون کردن خود در برابر پروندههای فساد که علیه او در جریان است را دارد.
آقای نتانیاهو ماه گذشته با اختلاف کمی بنی گانتس را شکست داد و برای پنجمین بار نخستوزیر کشورش شد. با وجود این، او هنوز نتوانسته کابینه ائتلافی را تشکیل و نهایی کند.
بنی گانتس که روز شنبه به میان تجمعکنندگان رفته بود گفت نباید اجازه داد که اسراییل همچون ملک خصوصی یک سلطان شود و یا در چمبره یک خانواده سلطنتی قرار گیرد.
او گفت: “اینها کسانی هستند که به دنبال آنند تا حق حکومت را از مردم گرفته و در اختیار یک فرد قرار دهند و بنا دارند تمام منافع یک ملت را در گرو منافع یک نفر قرار دهند”.
اخبار مرتبط
- کشتی نتانیاهو سوراخ شده؛ آیا غرق میشود یا قایق نجات دارد؟
- بازجویی پلیس اسرائیل از نتانیاهو درباره پرونده ‘فساد مالی‘
آقای نتانیاهو که تنها چند روز پیش از انتخابات ماه گذشته از سوی دادستان کل اسراییل رسما به فساد و ارتشاء متهم شد ممکن است ظرف چند ماه آینده به دادگاه احضار شود.
تظاهرات روز شنبه نخستین تجمع مخالفان دولت پس از پیروزی آقای نتانیاهو در انتخابات ماه گذشته بود.
حق نشر عکسGETTY IMAGESImage captionمعترضان آقای نتانیاهو را به تلاش برای فرار از پروندههای جاری درباره اتهام فساد و رشوه متهم میکنند
برگزارکنندگان این تجمع میگویند دهها هزار نفر روز شنبه به خیابان آمدند اما آمار رسمی در مورد تعداد شرکتکنندگان اعلام نشده است.
پلیس اسرائیل در ماه فوریه (زمستان گذشته) هم توصیه کرده بود که در دو مورد دیگر تحقیقات مربوط به فساد هم علیه آقای نتایناهو کیفرخواست صادر شود.
او تمام این موارد را انکار کرده و “بیاساس” خوانده است.
رسانههای اسرائیلی میگویند آقای نتانیاهو تا کنون چند بار از سوی بازپرسها سوال و جواب شده است.
جامعه فارسی زبانان پارسیوانان قندهار
قندهار در جنوب افغانستان ولایتیست با ساکنان عمدتا پشتون. در کنار آن دهها هزار فارسیزبان بومی که به فارسیوانها معروفاند زندگی میکنند. فارسیزبانهای قندهار بیشتر شیعهمذهب و از معدود ساکنان کشور هستند که به جای هویت قومی؛ با هویت زبانیشان شناخته میشوند.
ارشاد هنریار گزارش میدهد.
ترامپ: چند سلاح کوچک کره شمالی مرا نگران نمیکند
حق نشر عکسEPAImage captionدونالد ترامپ و شینزو آبه در زمین گلف در موبارا در استان چیبا
دونالد ترامپ، رئیسجمهوری آمریکا نگرانیها در باره آزمایشهای تسلیحاتی اخیر کره شمالی را رد کرده و ابراز اطمینان کرده که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی به وعدهای که به او داده عمل خواهد کرد.
آقای ترامپ در حال حاضر برای یک سفر رسمی به ژاپن سفر کرده و موضوع کره شمالی و برنامه هسته و موشکی آن یکی از محورهای مذاکره با شینزو آبه، نخستوزیر ژاپن بوده است.
آقای ترامپ در توییتی گفته است آزمایش “چند سلاح کوچک” او را نگران نمیکند.
- کره شمالی ‘دو موشک کوتاه برد’ آزمایش کرد
- کره شمالی معاون باراک اوباما را هدف حملات شدید لفظی قرار داد
- کره شمالی: کیم جونگ اون ‘شخصا بر آزمایش موشکی اخیر نظارت داشته‘
این در حالی است که جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا روز شنبه گفته بود که آزمایشهای کره شمالی “قطعا” ناقض قطعنامههای شورای امنیت بوده است.
کره شمالی اوائل ماه مه چند موشک کوتاه برد را آزمایش کرد و رهبر کره شمالی شخصا بر این آزمایشها نظارت کرد.
آقای ترامپ پیشتر هم گفته بود به گمان او کیم جونگ اون نمیخواهد مسیر منتهی به روابط بهتر (با آمریکا) را به مخاطره بیندازد.
رهبران آمریکا و کره شمالی سال پیش برای اولین بار در سنگاپور دیدار کردند. ملاقات این دو در ماه فوریه امسال در هانوی ویتنام به دنبال اختلاف نظر بر سر خلع سلاح اتمی نتیجهای به همراه نداشت.
آقای ترامپ گفته بود مقامهای کره شمالی خواهان برداشته شدن کلیه تحریمهای اقتصادی در ازای تعطیلی یک سایت مهم هستهای بودند که او با این خواسته موافق نبود.