تاسیس بانک مشترک ایران و هند
یک عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس شورای اسلامی معتقد است با تاسیس بانک مشترک میان ایران، چین، هندوستان، پاکستان، روسیه و ترکیه میتوان بخش اعظمی از مبادلات ارزی را صورت داد.
ایوانکا ترامپ، گزینه ریاست بانک جهانی
دختر رئیس جمهور آمریکا بعنوان یکی از گزینه های ریاست بانک جهانی معرفی شد.
به گزارش اسپوتنیک، روزنامه فایننشال تایمز نوشت؛ پس از این اینکه “جیم یونگ کیم” رئیس بانک جهانی اعلام کرد که قصد کناره گیری از این سمت را دارد، ایوانکا ترامپ، دختر و مشاور رئیسجمهور آمریکا، یکی از مهمترین گزینههای ریاست بانک جهانی است.
این در حالی است که چندی پیش، یک گروه دیدبان طی درخواستی از وزارت دادگستری آمریکا، خواستار بررسی نقش ایوانکا ترامپ، در تخطی احتمالی از قوانین مالیاتی شد.
این گروه از مقامات قضائی آمریکا خواستند نقش مهم ایوانکا را در نقض احتمالی «قانون تعارض منافع» به واسطه تبلیغ و ترویج یک برنامه معافیت مالیاتی در «منطقه ویژه موسوم به Opportunity Zone» بررسی کنند که میتواند منافع زیادی برای وی داشته باشد.
این نشریه انگلیسی همچنین از نیکی هیلی، سفیر سابق آمریکا، در سازمان ملل به عنوان دیگر گزینه این پست نام برده است. از دیوید مالپس، معاون وزیر خزانهداری آمریکا در امور بین الملل، و مارک گرین، رئیس آژانس توسعه بین المللی آمریکا نیز به عنوان دیگر گزینه ها نام برده می شوند.
شایان ذکر است که پیش از این گزارش شده بود، ایوانکا ترامپ از ایمیل شخصی خود برای مکاتبات رسمی با مقامات آمریکایی استفاده کرده است، که این کار خلاف قوانین کاخ سفید به شمار می رود.
بر اثر انفجار شدید در مرکز پاریس 36 نفر مصدوم شدند
صبح امروز انفجار شدیدی در یکی از محلات مرکزی پایتخت فرانسه رخ داده و یک نانوایی در آنجا آتش گرفت.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از شبکه تلویزیونی BFMTV، پلیس فرانسه اعلام کرده است که 36 نفر آسیب دیده اند.
سرویس های امداد رسانی وارد محل حادثه شده اند.
طبق آخرین خبر رسیده، انفجار و آتش سوزی در نانوایی در اثر نشت گاز بوده است.
خاطرنشان می شود که این حادثه هیچ ارتباطی با حرکات اعتراضی “جلیقه زردها” ندارد.
براساس آخرین گزارشات بر اثر این حادثه 36 نفر مصدوم شدند که حال 12 تن از آنها وخیم گزارش شده است.
اعزام کشتی های نظامی آمریکا به قطب شمال
ریچارد اسپنسر، فرمانده نیروی دریایی آمریکا اعلام کرد واشنگتن در تابستان کشتی های نظامی به منطقه قطب شمال اعزام خواهد کرد تا کار آنها را در عرض های جغرافیایی بالا را مورد مطالعه قرار دهد.
اعزام ناوچه آبخاکی آمریکا به سواحل سوریه
نیروی دریایی امریکا یک ناوچه آبخاکی حامل تفنگداران دریایی، بالگردها و دیگر پرنده ها برای حمایت از خروج نیروهای مسلح خود از سوریه را به سواحل این کشور اعزام کرد.
مقام ارشد امنیتی افغانستان: حدود ۲۰ فرد با نفوذ از ۱۵۰۰ مجرم در کابل حمایت میکنند

یک مقام ارشد امنیتی که خواست نامی از او برده نشود به بیبیسی و شماری دیگر از رسانههای افغانستان گفت که در شهر کابل ۱۵۰۰ فرد متهم به جرایم جنایی شناسایی شدهاند.
به گفته این مقام “از این ۱۵۰۰ مجرم، حدود ۲۰ نفر از افراد معزز حمایت میکنند.” به گفته این مقام امنیتی شماری از این افراد “معزز” افراد با نفوذ دولتی و غیر دولتی هستند.
او گفت براساس بررسی نهادهای امنیتی این مجرمان ۲۸ هزار قبضه اسلحه غیرقانونی دارند و در شهر کابل به آدمربایی، قتل، سرقت و سایر جرمهای سازمان یافته میپردازند.
این مقام ارشد امنیتی گفت که میزان درآمد این افراد ماهانه به دو بخش تقسیم میشود. یک بخش آنان ماهانه حدود ۱۵۰۰ دلار درآمد دارند و درآمد بخش دیگر ماهانه از ۲۰ هزار تا حدود صدهزار دلار میرسد.
به گفته این نهاد امنیتی وزارت داخله/کشور بازداشت و جمعآوری اسلحه این افراد را آغاز کرده و این روند ادامه خواهد یافت.
- فعالیت کارمندان وزارت داخله افغانستان در شبکههای اجتماعی محدود شد
- کارمندان وزارت داخله و پلیس افغانستان از رفتن به سفارت خانهها منع شدند
- وزارت داخله افغانستان: نامهای ‘مافیای’ مخل امنیت را منتشر میکنیم
این مقام امنیتی گفت که وزارت داخله افغانستان در صدد بازداشت فردی مشهور به خراسانی است. “فرد زورمندی” که حتی از نماینده مجلس افغانستان نیز باج میگرفته است.
وزارت کشور افغانستان در روزهای گذشته دوبار فهرست افرادی را اعلام کرد که به گفته این وزارت به “قتل، دزدی، آدمربایی و مختل کردن نظم شهرکابل متهم هستند.”
در فهرست اول نام ۲۲۲ نفر را با مشخصاتی که در آن از جمله نام پدر، محل اصلی سکونت و نوع فعالیت آنان آمده بود، منتشر کرد. محل فعالیت آنان نیز کابل، پایتخت افغانستان ذکر شده بود.
در فهرست دوم که توسط وزارت داخله افغانستان اعلام شد، فهرست ۱۶ نفر اعلام شد که وزارت داخله گفته بود این “افراد زورمند، صدها قبضه اسلحه غیر قانونی” دارند.
در خبرنامه وزارت داخله افغانستان از این افراد خواسته شده بود که به خاطر روشن شدن و تصفیه بعضی موارد که در فهرست شرح داده شده، هرچه عاجل خود را به نزدیک ترین حوزه پلیس، فرماندهی پلیس کابل و یا ریاست عمومی مبارزه با جرایم معرفی کنند.

به پلیس حق شلیک داده شد
این وزارت همچنین اعلام کرده که برای بازداشت مجرمین به نیروهای پلیس در صورت ضرورت حق شیلیک داده شده است.
قبل از این وزارت داخله افغانستان اعلام کرده که بهزودی فهرست نامهای “زورمندان نیمهدولتی و سیاسی” را که با استفاده از امکانات دولتی به گونه مستقیم و یا غیر مستقیم در اخلال امنیت و نظم عمومی دخالت دارند، منتشر خواهد کرد.
با نشر اولین فهرست، این وزارت اعلام کرد که نشر فهرست را از “قعر هرم جنایی” کشور آغاز کرده و با نشر فهرست دوم نیز گفت که این روند به سمت راس هرم ادامه خواهد یافت.
بعد از نشر این فهرستها وزارت داخله افغانستان اعلام کرد: “آنهایکه برای رهایی جنایت پیشگان از بند پلیس تلفن میکنند، واسطه میشوند و یا بخاطر ایجاد سپر حفاظتی با بهره گیری و تحریک احساسات قومی، سمتی و غیره مردم را تحریک مینمایند، بدانند که وزارت امور داخله متوجه آنها است و با این کار خویش دانسته و یا نادانسته خود را شامل هرم جرم میسازند.”
- اسدالله خالد و امرالله صالح سرپرست وزارت دفاع و کشور افغانستان شدند
- صالح و خالد چرا آمدند و چه خواهند کرد؟
- وزیران جدید دفاع و داخله/کشور افغانستان چه کسانی هستند؟
این وزارت افزوده که آنچه را دریافته این است که منابع پولی و سرمایهای که ریشه در شبکههای جرمی دارد در خطر افتاده است.
وزارت داخله افغانستان هشدار داده بود؛ “اگر میخواهید در فهرست زیر پیگرد داخل نشوید، خودتان را از هرم جرم دور نگهدارید.”
این نخستین بار است که وزارت داخله افغانستان نامهای افراد تحت پیگرد را منتشر میکند.
پس از تعیین شدن امرالله صالح به عنوان سرپرست وزارت داخله افغانستان، او چندین دستور صادر کرده است.

ابهامهای معافیت از تحریمهای آمریکا ‘مانع از افزایش صادرات نفت ایران است’

شفاف نبودن شرایط استفاده از معافیت از تحریم نفتی آمریکا مانع از استفاده کامل خریداران نفت ایران از این معافیت ایران شده است.
به گزارش خبرگزاری رویترز، با وجود تلاش ایران برای یافتن مشتریان جدید، انتظار نمیرود صادرات نفت ایران در ماه ژانویه افزایش قابل توجهی داشته باشد و امکان دارد در این ماه هم روند نزولی فروش نفت ایران ادامه پیدا کند.
به گفته آگاهان بازار نفت و صنعت حمل و نقل دریایی، صادرات نفت ایران که پیش از تصمیم آمریکا به بازگرداندن تحریمهای هستهای در ماه مه سال گذشته میلادی (اردیبهشت ماه امسال) به بالای دو و نیم میلیون بشکه در روز رسیده بود، در ماه نوامبر به زیر یک میلیون بشکه تنزل کرد که تقریبا معادل صادرات این کشور پیش از دور قبلی تحریمها و اجرایی شدن برجام بود. این مقدار در ماه دسامبر افزایشی نداشت.
آمریکا هنگام اجرایی کردن تحریمهای نفتی و بانکی علیه جمهوری اسلامی ایران در اوایل ماه نوامبر، هشت کشور خریدار عمده نفت ایران را به مدت شش ماه از تحریم نفتی معاف کرد و به آنها امکان داد تا بدون مواجهه با تحریمهای ثانویه، مقدار مشخصی نفت از ایران وارد کنند. انتظار میرفت این تصمیم باعث افزایش نسبی فروش نفت ایران شود اما در ماه دسامبر، روند نزولی صادرات نفتی ایران ادامه داشت.
کره جنوبی خرید نفت از ایران را از سر میگیرد
معاون وزارت نفت ایران: مشتریان ما حاضر نیستند یک بشکه نفت بیشتر بخرند
نماینده آمریکا بر قطع ‘مرحلهبندی شده’ صادرات نفت ایران تاکید کرد
اسامی و شرایط معافیت هشت کشور از واردات نفت ایران اعلام شد
ایران بخشی از عواید نفتی خود را ‘در هند سرمایهگذاری میکند’

با وجود اعطای معافیت، میزان خرید نفت از ایران در ماه دسامبر به زیر یک میلیون بشکه رسید و بعید است در ماه جاری افزایش قابل توجهی نسبت به این میزان داشته باشد. به گزارش رویترز، احتمالا صادرات ایران در ماه ژانویه حدود ٩٠٠ هزار بشکه در روز خواهد بود هر چند برخی دیگر از منابع معتقدند صادرات ایران در این ماه اندکی بیش از این خواهد بود. چند روز پیش، یک شرکت کره جنوبی گفت که در نظر دارد با استفاده از معافیت دریافتی از آمریکا، واردات نفت خود از ایران را در اواخر ژانویه یا اوایل فوریه از سر بگیرد.
برخی از شرکتهای نفتی در کشورهای معاف از تحریم دلیل عدم استفاده از این معافیت را روشن نبودن جزئیات این معافیت دانستهاند. به عنوان مثال، تایوان گفته است که از خرید نفت از ایران به این دلیل خودداری کرده که مکانیزم پرداخت مشخص نبوده است. اعطای معافیت از سوی آمریکا شامل معافیت بانکی نمیشود و در نتیجه، نحوه نقل و انتقال پول حاصل از فروش نفت خریداری شده از ایران معلوم نیست.

برخی مقامات نفتی ایران همواره تاکید داشتهاند که با وجود تحریمهای آمریکا همچنان به فروش نفت در سطح مورد نظر ادامه میدهند و گفتهاند که به خاطر وجود تحریمها، از افشای جزئیات فروش نفتی خودداری میورزند. کارشناسان بازار نفت و حمل و نقل نفت قادر به تایید این گزارشها نبودهاند هر چند فروش مقادیری نفت از طریق انتقال کشتی به کشتی در دریا را منتفی ندانستهاند.
اگرچه ایران برای جلب مشتری، تخفیف و تسهیلات ویژهای در نظر گرفته، اما معمولا شرکتهای عمده مایل نیستند برای استفاده از این تسهیلات، ریسک معامله با ایران و ابهامات همراه با آن را بپذیرند و عرضهکنندگانی را ترجیح میدهند که نسبت به ادامه معامله بدون خطر با آنان اطمینان دارند. به همین دلیل هم برخی کارشناسان هشدار دادهاند که شرایط ایران از لحاظ سیاست خارجی، تکرار تحریم و عدم اطمینان به شرایط آتی این کشور ممکن است موقعیت بلندمدت آن در بازار جهانی را متزلزل کند.
هنگام وضع تحریمهای نفتی، مقامات آمریکایی گفتند که اگرچه در نظر دارند صادرات نفت ایران را سرانجام “به صفر” کاهش دهند، اما مایل نیستند کشورهای دوست و متحد خود را با مشکلات نفتی مواجه سازند. البته کارشناسان، انگیزه اصلی آمریکا در دادن “معافیتهای سخاوتمندانه، را نگرانی از سرعت گرفتن روند افزایش بهای نفت خام در صورت توقف صادرات ایران دانستند. کشورهای برخوردار از معافیت نفتی عبارتند از چین، هند، کره جنوبی، ژاپن، تایوان، ایتالیا، یونان و ایتالیا.
در زمان از سرگیری تحریم نفتی ایران در ماه نوامبر، بهای نفت خام در بازار جهانی روندی صعودی داشت تا جاییکه برخی مقامات جمهوری اسلامی ابراز اطمینان میکردند که با وجود کاهش احتمالی صادرات، کل عواید نفتی دولت کاهش نخواهد یافت. رئیس جمهوری آمریکا هم که رونق اقتصادی کشورش را مهمترین دستاورد خود میداند، مایل نبود نفت گرانقیمت باعث کاهش رشد اقتصادی و ناخرسندی مصرف کننده آمریکایی شود.
با توجه به افزایش سریع بهای نفت خام، کشورهای اوپک و برخی تولیدکنندگان غیر اوپک تصمیم گرفتند تولید خود را افزایش دهند اما کوتاه مدتی پس از این تصمیم، بهای نفت خام رو به کاهش گذاشت تا حدی که تولیدکنندگان ناگزیر شدند تولید نفت خود را کاهش دهند. با توجه به ضعف تقاضا در بازار نفت، برخی از تولیدکنندگان امیدوارند در انقضای معافیت نفتی آمریکا، کمبود ناشی از قطع یا کاهش شدید صادرات نفتی ایران به تثبیت بهای نفت کمک کند.
نشریه تریبون: حضور آمریکا عامل تقویت طالبان شد
نشریه آمریکایی ‘تریبون’ نوشت: سیاست های جنگ طلبانه آمریکا در طول 18 سال گذشته در افغانستان موجب افزایش نیروهای ‘طالبان’ و در نتیجه تشدید جنگ، کشته و آواره شدن غیرنظامیان در این کشور شده که در صورت متوقف نشدن این فعالیت ها، وضعیت مردم افغانستان بیش از پیش دچار بحران خواهد شد.
به گزارش ایرنا، این نشریه در گزارشی مبنی بر چگونگی هدایت واحدهای پیشرو در عملیات ولایت های ‘ننگرهار’ و ‘خوست’ توسط ‘سیا’ (سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا) منتشر کرد؛ عملیاتی که بدون محدودیت قوانین در میدان جنگ که برای حفاظت از غیرنظامیان، انجام حملات هوایی شبانه، کشتن و شکنجه های بسیار شدید در عملیات، مخفیانه انجام می شود.
به نوشته این روزنامه، در واقع انجام یک چنین عملیاتی، منجر به افزایش نیروهای طالبان در افغانستان و بروز فاجعه ای شده که هر روز شاهد کشته شدن نظامیان و غیرنظامیان بی گناه در این کشور شده است به نوشته نشریه تریبون، چنین عملیات نظامی بی رحمانه ای در افغانستان بسیار متداول شده، زنان و کودکان به صورت خشونت آمیزی درگیر چنین حملات ناگهانی هستند، خانه هایشان آتش می گیرد، اعضای خانوادشان شکنجه و قتل عام می شوند و هراسی که همواره در ذهن و قلبشان باقی خواهند ماند. بمب گذاری های بی وقفه و عملیات کشت و کشتار در افغانستان در این سال ها تنها باعث ایجاد تنفر در قالب انتقام در این ملت شده است.
این نشریه افزود: طبق گزارش منتشر شده در سال 2015 میلادی درباره میزان مرگ و میر غیرنظامیان، آمار مرگ و میر غیرنظامیان در افغانستان 10 برابر بیشتر از آمار منتشر شده مرگ غیرنظامیان در سایر نقاط دنیا است. آنهایی که زنده می مانند نیز به دلیل حملات و جنایتی که در این کشور رخ می دهد، دچار مشکلات روحی شده یا اعضای خانواده خود را از دست داده اند.
سال 2017 میلادی گزارشگر ویژه سازمان ملل متحد در امر شکنجه های صورت گرفته در افغانستان، از آمریکا خواست تا سیاست های فراگیر شکنجه ها و جنایاتی که توسط مقامات ایالات متحده انجام می شود را پایان بخشد. کسانی که متحمل شکنجه و سوء استفاده های شدید می شوند، به دلیل تجربه ناخوشایندی که دارند، مرگ را به زندگی با ناامیدی و عذاب های روحی ترجیح می دهند.
به نوشته تریبون، این یکی از دلایلی است که نیروهای طالبان، پیوسته در حال افزایش هستند. به طوری که این گروه، نیروهای امنیتی افغانستان را به قتل می رساند و آمریکا نیز طالبان را مورد حمله قرار می دهد. اگرچه آمریکا آمار کشته شده های نیروی امنیتی افغانستان را مرتب اعلام می کند، اما مقامات افغانستان از کشته شدن 30 تا 40 نیروی امنیتی در روز خبر می دهند؛ این مسئله برای قوی ترین و مجهزترین ارتش دنیا یعنی آمریکا، شرم آور است. حقیقت این است که نحوه انجام جنگ آمریکا علیه طالبان دقیقا راهی به سوی باخت است. اما ‘پنتاگون’ همچنان تاکید دارد که بهترین راه برای پیروزی، اعمال فشار بیشتر بر طالبان است.
تریبون نوشت: روابط نزدیک ‘دونالد ترامپ’ رئیس جمهوری آمریکا با ‘اریک پرینس’ یک بازرگان آمریکایی و مامور سابق نیروی دریایی ایالات متحده باعث ایجاد نگرانی هایی شده است. اریک به دو دلیل خواهان امضای قرارداد مبارزه شدید و رو در رو با طالبان است: میل شدید به کشتن و پول. تصور کنید در صورت امضای چنین قراردادی چه تعداد نیرو به طالبان افزوده می شود و چه تعداد انسان بی گناه در این راه در افغانستان کشته خواهند شد.
نشریه آمریکایی افزود: راه حل نظامی و اعمال فشار مانعی را از پیش رو برنخواهد داشت. دمکراسی حق همه است و افغان ها نیز همانند دیگر مردم دنیا این حق را دارند که برای کشورشان تصمیم بگیرند و انتخاب خود را انجام دهند. هیچ کس حق ندارد بگوید که ملت افغانستان آمادگی کنترل زندگی، کشورشان و منابع خود را ندارند.
در پی حمله شبکه ‘القاعده’ به سرکردگی ‘اسامه بن لادن’ به نیویورک و واشنگتن در 11 سپتامبر 2001 جنگ افغانستان آغاز شد. در پی آن ‘جورج دبلیو بوش’ رئیس جمهوری وقت ایالات متحده به گروه طالبان هشدار داد که گروه تروریستی القاعده را ازافغانستان تحویل آمریکا دهد.
به دنبال خودداری طالبان از پذیرش این درخواست، رییس جمهوری ایالات متحده فرمان حمله به افغانستان در 7 اکتبر 2001 میلادی را صادر کرد و این جنگ تاکنون به طول انجامیده است.
روسیه: انتخابات در افغانستان بهدلیل فشارهای امریکا بهتاخیر افتاد
وزارت خارجه روسیه میگوید که تصمیم بهتاخیر انداختن انتخابات ریاست جمهوری در افغانستان بهدلیل فشار واشنگتن که تلاش دارد تا انتخابات را به میل خودش برگزار کند، گرفته شده است.
به گزارش اسپوتنیک، وزارت امور خارجهٔ روسیه با نشر یک اعلامیه نوشته است: “تصمیم بهتاخیر انداختن انتخابات، زیر فشار ایالات متحده امریکا، که نیاز به وقت اضافه برای آمادگی جهت برگزاری انتخابات آینده بر اساس شیوههای خود شان و مهندسی پروسهٔ صلح در افغانستان براساس سناریوی خود شان، گرفته شده است”.
در اعلامیه آمده است که “این تصمیم باوجود اعلامیههای متعدد اشرف غنی، رئیس جمهور افغانستان و کمیسیون انتخابات مبنی بر نیاز برای برگزاری انتخابات در وقت از قبل تعیینشده، اتخاذ شده است”.
وزارت خارجه روسیه افزوده است: “مبتکران این اقدام اصلاً نگران نارضایتی اکثریت شهروندان کشور که در شرایط افغانستان میتواند منجر به تشدید وضعیت سیاسی داخلی با عواقب ناگوار شوند، نمیباشند. چنانکه دیده میشود، هنگامیکه علایق واشنگتن در میان باشد، نظر جامعهٔ افغانی برای رهبری افغانستان در جایگاه دوم قرار دارد”.
در اعلامیه همچنان آمده است که “با چنین وضعیت، اینکه رهبری افغانستان از فرستادن نمایندگان رسمی به نشست مسکو درمورد افغانستان که در ماه نومبر سال گذشته برگزار شد، تعجبآور نیست. در حالیکه این نخستین فرصت در طول جنگ افغانستان بود تا نمایندگان حکومت با نمایندگان جنبش طالبان بهطور مستقیم مذاکره کنند”.
قابل ذکر است که چندی قبل کمیسیون مستقل انتخابات افغانستان اعلام کرد که این کمیسیون نمیتواند انتخابات ریاست جمهوری افغانستان را در زمان تعیینشده (۳۱ حمل) برگزار کند، و این انتخابات با تاخیر سه ماه به تاریخ ۲۹ سرطان سال أینده برگزار خواهد شد.
یافتن معاون؛ سدی مقابل نامزدان ریاست جمهوری افغانستان
تقویم جدید انتخابات ریاست جمهوری افغانستان برای سال 1398 اعلام شده و بر اساس آن ثبت نام نامزدان از 13 دی ماه جاری آغاز شده است اما تاکنون فقط دو تن ثبت نام کرده اند و افراد مطرح دیگر به دلیل قطعی نشدن معاونین خود موفق به ثبت نام و گذر از این سد نشده اند.
به گزارش ایرنا، طبق قوانین ناظر بر انتخابات ریاست جمهوری افغانستان ، هر نامزد ریاست جمهوری در این کشور باید هنگام ثبت نام خود دو معاون اول و دوم خویش را که در قانون اساسی برای این پست پیش بینی شده به مراجع ذیربط معرفی نماید.
ثبت نام نامزد ریاست جمهوری همراه با معاونینش به این مفهوم است که اگر با آرای مردم، نامزدی موفق به پیروزی در انتخابات شود دو معاون او خود به خود انتخاب می شوند و البته نامزد پیروز دیگر حق ندارد در طول دوره ریاست جمهوری این دو معاون را تغییر دهد.
بر اساس قانون اساسی افغانستان ، انتخابات ریاست جمهوری باید در فروردین ماه سال پنجم از ریاست جمهوری دور قبل برگزار شود و بر همین اساس کمیسیون مستقل انتخابات این کشور پیش از این 31 فروردین ماه سال 1398 را برای برگزاری این دوره از انتخابات تعیین کرده بود ولی به علت عدم آمادگی برای برگزاری این زمان به تاخیر افتاد.
اما پس از گذشت چند روز از اعلام تقویم کاری اولیه که مبتنی بر قانون بود، مسئولان کمیسیون انتخابات در یک کنفرانس مطبوعاتی اعلام کردند که به دلیل موانع فنی ، مشکلات برآمده از فصل زمستان و کاستی های دیگر، زمان کافی به منظور آمادگی برای برگزاری مناسب انتخابات ریاست جمهوری نیست و به این علت انتخابات به 29 تیر ماه سال 1398 موکول شد.
هر چند آمریکا، سازمان ملل متحد و نهاد ریاست جمهوری افغانستان از این تأخیر استقبال کردند اما احزاب سیاسی و نامزدان انتخابات آن را مطلوب ندانستند و نهاد نظارت بر تطبیق قانون اساسی افغانستان هم این تأخیر را نقض صریح قانون اساسی کشور خواند.
احزاب سیاسی افغانستان اعلام کردند که هر چند هرگونه تأخیر نقض قانون و تلاش دولت برای مهندسی انتخابات ریاست جمهوری است اما حال که این تعویق اعلام شده است ، مقامات کمیسیون انتخابات به دلیل بی کفایتی باید تغییر کنند.
آنها هشدار داده اند که با مقامات کنونی به هیچ وجه حاضر نیستند به طرف انتخابات ریاست جمهوری بروند زیرا کمیسیون فعلی قادر به برگزاری انتخابات و مدیریت سالم آن نخواهد بود.
علاوه بر این چالش کمیسیون، احزاب سیاسی و نامزدان مطرح با وجود گذشتن پنج روز از زمان آغاز ثبت نام تاکنون گزینه های خود را بطور رسمی برای ثبت نام و شرکت در انتخابات ریاست جمهوری سال آینده معرفی نکرده اند.
اغلب کارشناسان که نظرشان در رسانه های افغانستان بازتاب یافته، دلیل اصلی عدم ثبت نام نامزدان را تکمیل نشدن تیم های انتخاباتی و نیافتن معاونین دلخواه برای نامزدان عنوان کرده اند و در این حال نامزدان احتمالی بشدت سرگرم رایزنی با احزاب و رهبران آنها برای پر کردن این خلاء هستند.
«محمد حنیف اتمر» رئیس سابق شورای امنیت ملی افغانستان که به عنوان یکی از نامزدان ریاست جمهوری افغانستان مطرح است، در تلاش است «محمد محقق» رئیس حزب وحدت اسلامی مردم افغانستان و «محمد یونس قانونی» رئیس سابق مجلس و از اعضای رهبری حزب جمعیت اسلامی را به عنوان معاونین خود معرفی کند که البته هنوز قطعی نیست.
به علت غلبه ساختار قومی بر جامعه افغانستان ، انتخاب معاون برای هر نامزد ریاست جمهوری به معنای همراه کردن آرای اقوام منتسب به آن معاون است و بر اساس رسمی نانوشته در افغانستان، پشتون ها در قواره ریاست جمهوری و دیگر اقوام به عنوان معاونین نقش ایفا کرده اند.
«عبدالله عبدالله» رئیس اجرایی دولت وحدت ملی که خود یکی از نامزدان تاجیک پیشتاز در دور گذشته انتخابات ریاست جمهوری افغانستان بود و از نامزدی وی در این دوره جدید یاد می شود ، تاکنون موفق به ساخت یک تیم نتخاباتی مورد نظر خود نشده و هنوز معاونان او تعیین نشده اند.
«گلبدین حکمتیار» رهبر حزب اسلامی که در گذشته نامزد شدن خود را برای پست ریاست جمهوری رد می کرد ، اکنون بسته معلوماتی برای ثبت نام را از کمیسیون انتخابات دریافت کرده و برای رایزنی به منظور انتخاب معاون به منازل ژنرال «عبدالرشید دوستم» معاون اول رئیس جمهوری فعلی و محمد محقق رفت و آمد کرده است .
«محمد اشرف غنی» رئیس جمهوری افغانستان که خود را برای موفقیت در پیروزی برای دور دوم ریاستش آمده می کند، اعلام کرده که برای تکمیل برنامه های مانده خود دوباره نامزد می شود.
وی پیش از این اعلام کرده بود که «محمد سرور دانش» را که اکنون به عنوان معاون دوم در تیم خوددارد در دوره بعدی نیز خواهد داشت اما به رسانه های خارجی گفته بود که ژنرال دوستم در دور بعدی معاون وی نخواهد بود.
«صلاح الدین ربانی» وزیر خارجه افغانستان و رهبر حزب جمعیت نیز یکی از نامزدان احتمالی پست ریاست جمهوری خواهد بود و وی هم تاکنون موفق نشده است که معاونان خود را انتخاب کند.
در کنار افراد مطرحی که تاکنون از نامزد شدن احتمالی آنها خبر منتشر شده ، افراد دیگری هم هستند و تاکنون 73 نفر برای ثبت نام در انتخابات ریاست جمهوری بسته معلوماتی گرفته اند که تعدادی هم زن هستند اما تاکنون به طور رسمی تنها دو تن ثبت نام کرده اند.
با گذشت پنج روز از شروع دور تازه زمان بندی ثبت نام «عبدالطیف پدرام» نماینده سابق استان بدخشان و رهبر حزب «کنگره ملی» با معاونین خود به عنوان اولین نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کرد.
پدرام که خود تاجیک است ، «احسانالله حیدری»را از میان اقوام هزاره و« محمد صادق وردک » را از قوم پشتون به ترتیب به عنوان معاونان اول و دوم خود برای انتخابات معرفی کرده است.
پدرام که از طرفداران نظام فدرالی در افغانستان است پس از ثبت نام به خبرنگاران گفت که در سیاست خارجی روابط نزدیک و خوب با همسایگان از جمله پاکستان خواهد داشت و هیچ ادعای مالکیت بر مرز «دیورند» نیز نخواهد داشت.
خط دیورند از ایجاد دولت پاکستان در سال 1947 همواره به عنوان یک معضل بزرگ و چالش برانگیز بین افغانستان و پاکستان باقی مانده است که هر دو کشور بر موقعیت آن اختلاف نظر دارند.
«محمد حکیم تورسن» یکی دیگر از اقوام ازبک افغانستان است که در 13 دی ماه جاری به عنوان نامزد ریاست جمهوری ثبت نام کرد و « محمد نادر شاه احمدزی» را به عنوان معاون اول و «محمد شفیع قیصاری» را به عنوان معاون دوم خود معرفی کرده است .
در حال حاضر بساط دید و بازدید و دعوت از افرادی که احتمال دارد از نفوذ بهتری در بین مردم افغانستان برخوردار باشند، گرم است و منازل آنها هر روز شاهد حضور نامزدان احتمالی برای جلب حمایت آنها و شرکت در تیم انتخاباتی است .
چون تعداد نامزدان احتمالی هم زیاد است، متنفذین سیاسی هم بدنبال حدس این نکته هستند که چه کسی در انتخابات بعدی ریاست جمهوری از احتمال قوی تری برای پیروزی برخوردار است .
همین دلایل باعث شده است که تاکنون نامزدان مطرح قادر به یافتن معاونان خود نشوند و از طرف دیگر معاونان که فکر می شود از پشتوانه خوب قومی برخودار هستند، امتیازهایی را می خواهند که تاکنون مانع تکمیل تیم های پرقدرت انتخاباتی شده است.
گرم شدن بازار گفت و گوی صلح افغانستان با تحرکات بیشتر کشورهای همسایه، منطقه و قدرت های بزرگ جهانی نیز یکی از دلایلی است که تاکنون برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را با تزلزل مواجه کرده است زیرا پیشتر «زلمی خلیل زاد» نماینده ویژه آمریکا در امور صلح افغانستان با طالبان، گفته بود که تلاش می کند تا شش ماه آینده صلح افغانستان با طالبان را به نتیجه برساند و به همین دلیل خواستار تعویق انتخابات ریاست جمهوری شده بود که با مخالفت افغانستان مواجه شد.
تاکنون کشورهای روسیه، ایران، پاکستان، آمریکا، چین، امارات و عربستان بطور عملی وارد روند گفت و گوی صلح افغانستان شده اند و بتازگی ترکیه نیز اعلام کرده است که میزبان گفت و گوی کابل و اسلام آباد در باره صلح افغانستان خواهد بود که با این میزبانی ، ترکیه هم بطور عملی برای سهم گرفتن در صلح افغانستان ورود خواهد کرد.
اما در این میان مردم افغانستان که صلح را سال هاست به انتظار نشسته اند ؛ اغلب بر این باورند که تنها باید جنگ ، خشونت و ناامنی در کشور پایان یابد و هر کشوری که این آرزوی گم شده ای افغان ها را محقق کند، از سوی آنها مورد استقبال قرار خواهد گرفت.
باید دید با داغ شدن گفت و گوهای صلح و فعال شدن کشورهای منطقه ، افغان ها برگزاری انتخابات ریاست جمهوری را با حضور یا بدون حضور طالبان در زمان تعیین شده پشت سر خواهند گذاشت؟
افشای سند توافقنامهٔ احتمالی صلح میان کابل، طالبان و امریکا
سند افشاشده بر ایجاد حکومت انتقالی، آوردن تغییرات در قانون اساسی و بازنگری در شیوههای حکومتداری، تاکید شده است.
به گزارش اسپوتنیک به نقل از طلوع نیوز، نهاد پژوهشی امریکایی “رند”، این سند را برای واشنگتن تهیه کرده است و گفته میشود که مقامهای امریکایی هم آن را با کابل و کشورهای منطقه شریک ساخته اند.
در این سند ۵۰ صفحهیی، به چگونگی پیوستن طالبان به صلح، چگونگی نظام آیندۀ افغانستان و بیرون شدن تدریجی بخش بزرگی از نیروهای خارجی از افغانستان پرداخته شده است.
بربنیاد این سند، پس از برقراری یک آتشبس فراگیر در کشور، باید یک حکومت انتقالی ایجاد شود و روی مسایلی چون آوردن تغییرات در قانون اساسی و بازنگری در شیوههای حکومت داری، تمرکز گردد.
در این سند آمدهاست که پس از پیوستن طالبان به روند صلح و ایجاد یک حکومت انتقالی هژده ماههٔ دارای رییس، چند معاون و اعضا، در این مدت، روی چگونگی خروج نیروهای خارجی از افغانستان نیز تصیمم گرفته میشود؛ اما تأکید شده است که این مدت، با درنظرداشت نهایی شدن جزییات توافق نامۀ صلح میان واشنگتن، طالبان و کابل، قابل تمدید میتواند بود.
در سند افزوده شده است که جناحهای فعال در افغانستان، در فراخوانی، میتوانند جامعۀ جهانی را به تشکیل گروه کوچک و محدودی وا دارند که در پیکار با هراس افگنی، به ویژه جنگ با داعش، به افغانستان کمک کند.
ادامۀ کمکهای غیرنظامی امریکا و زمینهسازی برای کمکهای کشورهای دیگر به افغانستان هم، بخشهای دیگری از این سند را میسازند.
در ادامۀ این سند، به آوردن تغییرات در نظام ریاست جمهوری، از جمله کاهش اندک قدرت رییسجمهور و افزایش تعادل قدرت در مقایسه با نظام کنونی، نیز پرداخته میشود و از نیاز به ایجاد یک شورای عالی علما با نقش ارزیابی سازگاری قانون با اصل های دین اسلام یاد میگردد که مشوره دهی به حکومت را در کارهایش داشته باشد.
آوردن تغییرات در قانون اساسی، از دیگر بندهای این سند است که باید در دورۀ حکومت انتقالی پیشنهاد شده عملی گردد، اما گفته میشود که تا آن زمان، قانون اساسی کنونی افغانستان، قابل اجراء میتواند بود.
در بخش صلح، موضوعاتی چون عفو گسترده، برداشتن تمامی تحریمها وضع شده بر سران طالبان، رهایی زندانیان طرفهای درگیر بربنیاد فهرست داده شده از سوی دو طرف و برگشت پناهجویان و بیجاشدهگان به خانههای شان، از بندهای درج شده در این سند استند.
ایجاد یک گروه نظارتی بی طرف، برای بررسی چگونگی عملی شدن جزییات توافقات صلح، از مهم ترین بندهای این سند است که در آن بر نقش سازمان ملل متحد در این زمینه، تأکید شده است.
در بخش پایانی این سند، جاهایی برای امضای سران کشورهای افغانستان، پاکستان و چند کشور دیگر منطقه در نظر گرفته شده است و نیز پیشنهاد شده است که در این بخش، گزینه هایی برای امضاهای جناح های دخیل در اوضاع افغانستان هم اضافه گردد تا آنان تأیید کنند که حکومت افغانستان میتواند از آنان نمایندگی کند.
رند، یکی از نهادهای معتبر پژوهشی امریکاست که در حوزۀ سیاست گذاریها و تصمیم گیریهای کاخ سفید فعالیت دارد. این نهاد، پژوهشهای خود را به بخشهای امنیت ملی امریکا، سیاست خارجی، بررسی امور جهانی و بازرگانی آن کشور و پیوندهای واشنگتن در این بخشها با جهان، منحصر ساخته است.
صلح آمریکایی در افغانستان؛ اهداف و چالشها
آمریکا: ترکیه باید اطمینان بدهد که کردهای شمال سوریه در خطر نیستند
جان بولتون، مشاور امنیت ملی آمریکا از شرط جدیدی برای خروج نیروهای این کشور از سوریه خبر داده است. به گفته آقای بولتون ترکیه باید موافقت کند از متحدان کرد آمریکا در شمال سوریه حمایت کند.
آقای بولتون که به اسرائیل سفر کرده به خبرنگاران گفت که آمریکا میخواهد مطمئن شود که بقایای گروه موسوم به دولت اسلامی (داعش) شکست خورده است.
او گفت: “ما فکر نمی کنیم که ترکیه دست کم بدون هماهنگی و توافق آمریکا به اقدام نظامیای دست بزند که جان نیروهای ما به خطر بیفتد. آنها همچنین درخواست رئیس جمهور را برای به خطر نینداختن جان نیروهای مخالف دولت سوریه که همراه ما جنگیدهاند در نظر میگیرند.”
او تاکید کرد که برای خروج نیروهای آمریکایی از سوریه هیچ جدول زمانی وجود ندارد اما تعهد نامحدود هم در کار نیست.
آقای بولتون امشب با بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل دیدار و فردا به ترکیه سفر میکند. آقای نتانیاهو گفته که در باره نقش ایران در سوریه با جان بولتون گفتگو خواهد کرد و آقای بولتون هم گفته قصد دارد در مذاکره با مقامات ترکیه از جمله رجب طیب اردوغان، رئیس جمهورترکیه بر ضرورت امنیت کردهای شمال سوریه تاکید کند.
سخنگوی رئیس جمهور ترکیه در واکنش به اظهارت آقای بولتون گفته است: “این ادعا که ترکیه، کردها را هدف قرار میدهد و گفتن این که اهداف آنکارا پیکارجویان داعش و گروههای کرد پکک و یپگ هستند، معقولانه نیست.”
اعلام غیرمنتظره خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه توسط دونالد ترامپ، ابهامات زیادی را در این مورد ایجاد کرده که آیا نیروهای کردی که در شمال سوریه در حال جنگ هستند، پس از خروج آمریکا، هدف حمله دشمن دیرینه خود یعنی ترکیه قرار خواهند گرفت یا خیر؟
نیورهای دموکراتیک سوریه که از افراد کرد و عرب تشکیل شده و با فرماندهی کردها و حمایت آمریکا در سوریه میجنگند، پس از اعلام این خبر از طرف آقای ترامپ، نگران حمله ترکیه شدند که یگانهای مدافع خلق (یپگ) را وابسته به حزب کارگران کردستان (پکک) و “تروریست” میداند، موضعی که آمریکا با آن موافق نیست.

Image captionجان بولتون قصد دارد فردا به ترکیه سفر کند
همزمان دونالد ترامپ بار دیگر با اشاره به این که نیروهای آمریکایی از سوریه خارج خواهند شد گفت که من “هرگز نگفتم که این خروج بسرعت انجام خواهد شد”.
این در حالی است که آقای ترامپ نخستین بار که در میانه ماه گذشته میلادی (دسامبر) خبر خروج نیروهای آمریکایی از سوریه را اعلام کرد گفت: “آنها (سربازان آمریکایی) همگی برمی گردند. آنها همین حالا برمیگردند.”
مقامات آمریکایی هم گفته بودند که به نیروهای این کشور سی روز فرصت داده می شود تا خاک سوریه را ترک کنند.
آقای ترامپ در زمان اعلام خبر خروج نیروهای آمریکایی همچنین گفته بود که داعش “شکست خورده است”.
تصمیم دونالد ترامپ برای خروج نیروهای آمریکا با انتقادات گستردهای در داخل و خارج این کشور روبرو شد.
- ترامپ: نیروهای آمریکا از سوریه خارج میشوند
- خروج آمریکا از سوریه؛ استقبال مسکو، نگرانی در واشنگتن
- چرا نیروهای آمریکایی سوریه را ترک میکنند؟
- خروج نیروهای آمریکایی از سوریه؛ ترامپ: آمریکا نمیخواهد پلیس خاورمیانه باشد

Image captionنیروهای زمینی آمریکا اولین بار در پاییز سال ۲۰۱۵ درگیر جنگ در سوریه شدند
چه تعداد نیروی آمریکایی در سوریه مستقر است؟
بر اساس گزارشها، حدود دو هزار نیروی آمریکایی در سوریه مستقر هستند اما شمار آنها احتمالا بیشتر است.
نیروهای زمینی آمریکا اولین بار در پاییز سال ۲۰۱۵ در سوریه درگیر جنگ شدند. در ابتدا باراک اوباما، رئیس جمهور وقت شمار اندکی نیروی ویژه را برای آموزش و مشاوره نیروهای محلی کرد که با داعش در جنگ بودند، به سوریه اعزام کرد.
آمریکا چندان تمایلی به این کار نداشت اما تلاشهایش برای مسلح کردن گروههایی که با داعش در جنگ بودند به هرج و مرج منتهی شده بود.
پس از آن بر شمار نیروهای آمریکایی در سوریه افزوده شد و شبکهای از پایگاهها و فرودگاهها در نواحی شمال شرق سوریه ایجاد کرد.
فرمانده کرد سوری: توافق با دمشق تنها راه حل است/ از جغرافیای کنونی سوریه حمایت میکنیم
یک فرمانده ارشد نظامی کردهای سوری اعلام کرده است که توافق با دمشق تنها راه حل برون رفت از وضعیت کنونی است.
به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری تسنیم، ریدور خلیل به خبرگزاری فرانسه گفته است که مناطق تحت کنترل کردها در شمال سوریه بخش جدایی ناپذیر این کشور است و تنها می توان از طریق توافق با دمشق به چاره یابی مشکلات کنونی امیدوار بود.
وی از تداوم گفتگوهای میان نیروهای دموکراتیک کُرد سوریه و ارتش این کشور در خصوص منبج خبر داد و گفت: در صورتیکه دو طرف در خصوص منبج به توافق مشترکی دست یابند می توان آن را مبنای توافق کلی در مناطق شرق فرات قرار دهند.
ریدور خلیل تصریح کرد: با توجه به مذاکرات صورت گرفته این احتمال وجود دارد که نیروهای ارتش سوریه به مناطق مرزی با ترکیه اعزام شوند، زیرا ما از جغرافیای کنونی سوریه دفاع خواهیم کرد و تنها در خصوص اداره محلی مناطق خود نیاز به تفاهم با دمشق داریم.
این فرمانده نظامی کرد سوری در عین حال به مواردی از اختلاف با دولت این کشور اشاره کرده است که به گفته وی در راستای زمینه سازی رسیدن به توافق مشترک نیازمند حمایت بین المللی است.
بیشتر بخوانید
خلیل گفت: نیروهای کردی از مناطق خود عقب نشینی نخواهند کرد، اما این احتمال وجود دارد به ارتش سوریه ملحق شوند، بنابراین در صورت الحاق به ارتش سوریه یا هر حالت دیگر لازم است حقوق کردها در قانون اساسی لحاظ شود.
وی با اشاره به نقش روسیه در تحولات سوریه گفت: از تلاش های مسکو با هدف میانجیگری میان کردها و دولت سوریه استقبال می کنیم.
انتهای پیام/.
شمخانی: پیغام آمریکا به ایران برای مذاکره درباره افغانستان/ مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با داعش و النصره نمیشود
دبیر شورای عالی امنیت ملی گفت: امروز آمریکاییها حرف از خروج از افغانستان میزنند و این در صورتی است که هیچیک از مؤلفههای امنیت در افغانستان را محقق نکردهاند.
به گزارش خبرنگار دفاعی خبرگزاری تسنیم، دریابان علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، صبح امروز در همایش دفاع و امنیت در غرب آسیا طی سخنانی اظهار داشت: در آغاز سال نوی میلادی در حالی که جریان قدرت جهانی به دو جبهه ثباتگرایان و بیثباتکنندگان تقسیم شده، ملتهای منطقه در شکلگیری جبهه مقاومت نقش بهسزایی داشتند و ما باید این موضوع را در چهلمین سال پیروزی انقلاب تبیین کنیم.
بیشتر بخوانید
وی افزود: جمهوری اسلامی ایران سه سیاست ثابت در جهت ثباتسازی دارد اما در این جا لازم است نکتهای را عرض کنم؛ دشمن نام اقدامات خود را اقدامات بشردوستانه میگذارد اما وقتی به ما و دیگران میرسند، بحث صدور انقلاب و هدررفت منابع ملی را مطرح میکنند. اگر ملت آزادهای مشابه همان اقدامات را انجام دهد، متهم میشود اما سیاست جمهوری اسلامی همیشه امنیت دستهجمعی بوده و مخالفت با تغییر مرزها رکن دوم و مخالفت شدید با حضور نیروهای فرامنطقهای رکن سوم این سیاست است.
دریابان شمخانی تصریح کرد: امروز جهان غرب دچار دشواریهایی است مانند ماجرای جلیقهزردها در فرانسه که بروز عینی پیدا کرده است. خروج آمریکا از سوریه و عراق خبر یک آینده تاریک برای آمریکا را دارد. امروز روندی ضد بیثباتسازان در منطقه ما آغاز شده است که بهنوعی یک خروج اجباری برای آمریکا است. امروز آمریکاییها حرف از خروج از افغانستان میزنند و این در صورتی است که هیچیک از مؤلفههای امنیت در افغانستان را محقق نکرده است.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه آمریکا نقشی در براندازی داعش در سوریه نداشته است گفت: آمریکا در راهبرد خود در سوریه شکست خورد و در منطقه شرق فرات با یک تناقض روبهرو است و این شرایط چارهای جز خروج را به آمریکا دیکته نمیکند.
وی اظهار داشت: داعش حاکمیت خود بر عراق را ازدست داد و در این کشور یک حاکمیت یکپارچه شکل گرفت و یک هماهنگی بین اقوام مختلف عراقی دیده میشود. در این کشور یک ارتش و حشد الشعبی برای امنیت وجود دارد حتی فرماندهان عراقی از شرکت در جشن کریسمس در پادگان آمریکاییها خودداری کردند. امروز جنایات آمریکا در ذهن مردم منطقه ثبت شده و آنها چارهای جز خروج از منطقه ندارند.
دریابان شمخانی گفت: آنها دست از ایرانهراسی و آدمکشی برنخواهند داشت و درحال تجربه واقعیت تلخی در منطقه هستند. ملت ایران باید جشن مفصلی در آستانه چهلمین سالگرد انقلاب بگیرند بهخاطر این پیروزی. امروز ایران در توسعه نفوذ تبدیل به یک منطقه شده و ملت ایران رسالت تاریخی خود را بهدرستی اجرا کرد.
دبیر شورای عالی امنیت ملی با بیان اینکه امروز دشمنان قادر به اجرای اقدام سخت علیه ایران نیستند، تأکید کرد: آنها بیدلیل ما را تحریم میکنند و ایکاش در این باره هم راهبرد صحیحی اتخاذ میکردند. هدف آنها در زمان اوباما این بود که تمام پیچومهرههای صنعت هستهای ما را باز کنند. آنها بهدلیل ناکارآمد بودن تحریمها و عدم توانایی در اقدام نظامی با ما مذاکره کردند. البته آنها میدانند ایرانیهای اهل مذاکره با آدم بیمنطق نیستند و بعد از برجام هم بیاعتمادی به آنها بار دیگر ثابت شد. ترامپ از تعهدات آمریکا در برجام و توافقنامههای سازمان ملل عبور کرد.
وی گفت: در افغانستان آمریکاییها دوبار برای مذاکره به من پیام دادند و دروغ میگویند که ما برای مذاکره به آنها پیام میدهیم.
دریابان شمخانی اظهار داشت: امروز جان بولتون بر مبنای بولتنهای منافقین تصمیمگیری میکند، این برای یک حکومت که ادعا دارد زشت است که بولتنهایی را که برای جلوگیری از ریزش نیرو توسط منافقین تهیه میشود، مبنای تصمیمگیری راهبردی علیه ایران قرار دهد. در مورد اسراییل هم وضع به همین صورت است و آنها بر مبنای بولتنهای غلط تصمیمگیریهای راهبردی در مورد ایران انجام میدهند.
دبیر شورای عالی امنیت ملی خاطرنشان کرد: آقای بولتون، لااقل واژههای بولتن منافقین را عوض کنید و عین همان جملات را در سند امنیت ملی خود وارد نکنید. مردم ما در سال 2018 در سایه راهبرد سیاست ثباتسازی که رهبر انقلاب شکل داده است با اقتدار ایستاده است و امروز از سوریه تا دریای سرخ و مدیترانه محل حضور ملتهای آزاده منطقه شده است. سال جاری میلادی خروج اجباری آمریکا از منطقه ما کلید میخورد و در آینده آنها مجبور میشوند مسیر خروج خود از خلیج فارس را آغاز کنند.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با سایر گروهها هم میشود یا خیر، گفت: حتماً مذاکره با طالبان منجر به مذاکره با داعش و النصره نخواهد شد.
شمخانی در پاسخ به سؤال دیگری درباره احتمال اقدام نظامی علیه ایران، تأکید کرد: ما آنقدر قدرتمندیم که هیچ کس نمیتواند به ما حمله کند، یک اقدام ولو کوچک علیه ایران، کوچک نخواهد ماند.
انتهای پیام/*
دهها جوینده طلا در ولایت بدخشان افغانستان کشته شدند

Image captionدر کنارههای رودخانههای ولایتهای شمالی افغانستان صدها نفر مشغول “زرشویی” هستند (عکس از آرشیو)
منابع محلی ولایت بدخشان در شمال شرق افغانستان تایید کرده که به دلیل ریزش تونلهای که جویندگان طلا در کنار رود خانه در ولسوالی کوهستان این ولایت حفر و از آن استفاده میکردند، دست کم ۳۱ معدنکار کشته شدند.
رستم راغی، ولسوال کوهستان که حادثه در آنجا اتفاق افتاده به بیبیسی گفت که مردم این ولسوالی در کنار رودخانه تونلهایی را حفر میکنند تا در آنجا به “زرشویی” بپردازند.
او شمار این کارگران را حدود ۱۰ هزار نفر ذکر کرد که به زرشویی اشتغال دارند. به گفته او به دلیل برفباری تونلهای حفر شده توسط شماری از این کارگران نشست کرده و ۳۱ جوینده طلا را در کام خود فرو برده و ۱۳ نفر دیگر زخمی شدهاند.
به گفته این مقام محلی نیروهای پلیس برای کمک به محل حادثه رفته و مردم نیز برای کمک به آسیبدیدگان شتافتهاند و تمام اجساد از زیر خاک بیرون آورده شدهاند.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان از نهادهای مرتبط خواسته که با اتخاذ تدابیر از وقوع این نوع حوادث در آینده جلوگیری و برای رسیدگی به آسیب دیدگان خواستار اقدام فوری شده است.
عبدالله عبدالله، رئیس اجرایی حکومت وحدت ملی این حادثه را ناشی از رانش کوه دانسته و گفته که ۳۰ نفر در این حادثه کشته و ۱۵ نفر زخمی شدهاند. او خواستار رسیدگی فوری به آسیب دیدگان شده است.

استخراج طلا به این طریق شغل هوسانگیزی به نظر میرسد. صدهها کارگر ماسههای بستر رودخانه را جمعآوری و بعد از شستوشوی آن، طلاها را از آن جدا کرده و میفروشند. این شغل در افغانستان “زرشویی” نامیده میشود.
استخراج طلا به این روش سنتی شغلی طاقتفرسا و کم درآمد است.
امروز نیز به گفته مقامهای محلی هزاران کارگر در کناره رودخانه در ولسوالی کوهستان مشغول استخراج طلا بودند. آنان ریگهای جمع کرده از بستر رودخانه را به داخل تونلهای که حفر کرده برده و در آنجا با شستن ماسهها طلا را از آن جدا میکند.
این کارگران به صورت سنتی و با دست این کار را انجام میدهند. بیرون آوردن سنگ، ریگ و ماسه از بستر رودخانه و شستن آن روی پوست حیوانات در کنار رودخانه، شغلی است که از صدها سال پیش بدون تغییر ادامه یافته.
سر و کار این کارگران با آب، سنگ، ریگ و ماسه است. مقدار طلایی که آنها به دست میآورند اندک است. رفتن بین آب در روزهای سرد زمستان به هیچ صورت خوشایند نیست، ولی آنها مجبورند زنبیلهای خود را از ریگ (ماسه) بستر رودخانه پر کنند تا در کنار رودخانه بشویند.
