تیسنکروپ توضیحی درباره سهم فعلی ایران در این شرکت نداده است
انتشار گزارشهایی درباره سهام ایران در شرکت آلمانی تیسنکروپ که در حال فروش زیردریایی به اسرائیل است، خبرساز شده و واکنشهایی به دنبال داشته است.
این معامله پیش از این هم به دلایل دیگر با اتهامات مربوط به مدیریت نامناسب روبرو بود و دادستانی دستور تحقیق درباره آن را صادر کرده بود.
در روزهای گذشته رسانهها گزارش دادهاند که با وجود تحریمها علیه ایران، “شرکت سرمایهگذاریهای خارجی ایران” وابسته به وزارت اقتصاد، کماکان حدود پنج درصد از سهام تیسنکروپ را در اختیار دارد.
انتشار این خبر باعث شده است که مذاکرات اسرائیل با تیسنکروپ برای خرید سه زیردریایی به ارزش یک میلیارد و ۲۰۰ میلیون یورو بار دیگر در مرکز توجه قرار گیرد.
این گزارش در رسانههای اسرائیلی بازتاب داشته و روزنامه یدیعوت آحرونوت در شماره امروز یکشنبه ۴ دسامبر مطلبی درباره این موضوع با تیتر “پول اسرائیلی، سود ایرانی” منتشر کرده است.
تیسنکروپ به خبرگزاری فرانسه گفته است که “شرکت سرمایهگذاریهای خارجی ایران” تا سال ۲۰۰۳ هفت درصد از سهام این شرکت آلمانی را در اختیار داشته، اما این سهم در آن زمان به زیر پنج درصد کاهش یافته است. شرکت تیسنکروپ درباره میزان سهام فعلی ایران در این شرکت بزرگ توضیحی نداده است.
در سال ۲۰۰۳ گزارش شد که آمریکا به تیسنکروپ فشار آورده تا سهم ایران را به زیر پنج درصد برساند. بر اساس این گزارش در آن زمان نماینده دولتی ایران هم از هیئت مدیره این شرکت حذف شده است.
به گزارش روزنامه معاریو، اسرائیل پیش از این هم پنج زیردریایی مدرن از شرکت تیسنکروپ خریده و یک زیردریایی دیگر هم قرار است در سال آینده میلادی تحویل اسرائیل شود.
اپل اتومبیل خود-ران میسازد
شرکت اپل چندین دامنه اینترنتی مرتبط با اتومبیل را هم ثبت کرده است
شرکت اپل برای اولین بار تایید کرده است که بر روی ساخت اتومبیلهای خود-ران سرمایهگذاری میکند.
این شرکت در نامهای به یکی از ادارات زیرمجموعه وزارت ترابری آمریکا گفته است پتانسیل موجود سیستمهای خودکار در همه زمینهها از جمله حمل و نقل برایش جذاب است.
اپل افزوده است که ایده اتومبیلهای خود-ران در صورتی که محقق شود منافع اجتماعی قابل توجهی خواهد داشت.
مدتها شایعاتی درباره برنامه اپل برای ساخت اتومبیلهای خود-ران بر سر زبانها بود اما این شرکت حاضر نبود رسما این شایعات را تایید کند.
شرکت اتومبیلسازی فورد هم که خودش برای تولید اتومبیلهای خود-ران در سال ۲۰۱۲ برنامهریزی کرده گفته است در این زمینه با اپل همکاری میکند.
شرکت اپل چندین دامنه اینترنتی مرتبط با اتومبیل از جمله apple.car و apple.auto را هم ثبت کرده است.
مبادله اطلاعات
سخنگوی شرکت اپل گفته است که نامهاش به سازمان ملی امنیت حمل و نقل بزرگراهها حاصل “سرمایهگذاری سنگین بر روی موضوع یادگیری ماشین و سامانههای خود-ران” بوده است و این شرکت مایل است کمک کند تا شیوههای بهتری در این صنعت به کار گرفته شود.
استیو کنر مدیر کیفیت محصولات اپل در نامه خود گفته است که سازمان مسئول در تنظیم مقررات، قواعد چندانی برای آزمایش اتومبیلهای خود-ران تدوین نکرده و “شرکتهای موجود و شرکتهای تازهوارد در این صنعت باید به طور برابر مورد توجه قرار بگیرند.”
او همچنین پیشنهاد داده است که شرکتهای خودروساز اطلاعاتشان را درباره تصادفها و حوادث پیش آمده برای اتومبیلهای خود-ران با یکدیگر مبادله کنند تا همه شرکتها تصویر جامعتری از شرایط به دست آورند و بتوانند سیستم بهتری را طراحی کنند.
اپل در نامه خود تاکید کرده است که با مبادله این اطلاعات حریم خصوصی افراد نباید در معرض خطر قرار بگیرد.
پیش از اپل، گوگل، اتومبیلهای خود- رانش را در راهها آزمایش کرده است
پیش از شرکت اپل، گوگل، اتومبیلهای خود-رانش را در راهها آزمایش کرده است.
شرکت تسلا که اتومبیلهای برقی میسازد هم در ماه اکتبر اعلام کرد خودروهایی که تولید میکند حاوی سخت افزاری است که با وجود آن، اتومبیلهای ساخت این شرکت میتوانند خودشان بدون راننده، رانندگی کنند.
اشرف غنی خبر داد؛ توافق برای ایجاد مسیر هوایی میان کابل و دهلی
Formularende
در این کنفرانس بر اهمیت همکاری منطقهای تأکید شد
رییسجمهوری افغانستان در حاشیه ششمین ‘اجلاس قلب آسیا در مورد افغانستان ‘، از توافقی میان این کشور با هند برای ایجاد یک دهلیز حمل و نقل هوایی میان کابل و دهلی خبر داد.
محمداشرف غنی در این نشست گفت که هدف از این کار، استفاده مردم دو کشور از امکانات یکدیگر است.
به گفته آقای غنی ۲۰ هزار دانشجوی افغان در کشور هند مشغول تحصیل هستند که این موضوع میتواند نقش مهمی در آینده افغانستان و انتقال این کشور به سوی موفقیت و ثبات داشته باشد.
ششمین ‘کنفرانس قلب آسیا در مورد افغانستان’ امروز ۱۴قوس/ آذر با سخنرانی محمد اشرف غنی، رئیس جمهوری افغانستان و نارندرا مودی، نخست وزیر هند و با حضور نمایندگان ۴۰ کشور در شهر امریتسار هند برگزار شد.
شرکت کنندگان در این کنفرانس بر اهمیت همکاری منطقهای و تلاش برای ایجاد ثبات، صلح و کامیابی افغانستان تأکید کردند.
در این کنفرانس همچنین بر وصل شدن افغانستان به سایر کشورهایی که در قلب آسیا موقعیت دارند، اهمیت داده شد.
رئیس جمهوری افغانستان در این نشست گفت که آسیا اکنون در حال انتقال به سمت اقتصاد قارهای است و از طرف دیگر هزینه زیادی را به دلیل خشونتهای سیاسی می پردازد.
به گفته آقای غنی افغانستان اکنون قدرت انتقال حدود ۱۵ هزار مگا وات برق را از آسیایی مرکزی به آسیایی جنوبی دارد و در ۵ سال آینده افغانستان از مرکز واردات برق به مرکز انتقال برق تبدیل خواهد شد.
او گفت که افغانستان باید از وابستگی بیرون شود. ارزش پیش بینی شده مخازن سوخت فسیلی و معادن افغانستان به تریلیونها دلار میرسد و ظرفیت آبهای قابل مهار افغانستان نیز به ۲۶ میلیارد مترمکعب میرسد.
آقای غنی گفت که باید مشخص شود که از تولید، فراوری، قاچاق و استفاده از مواد مخدر چه کسانی نفع میبرند و این کار نیاز به تلاش جهانی دارد.
در این کنفرانس نمایندگان ۴۰ کشور حضور داشتند
به گفته رئیس جمهوری افغانستان برای مبارزه با بنیادگرایی نیاز به بودجه است. پاکستان برای بازسازی افغانستان ۵۰۰ میلیون دلار کمک کرده، ولی بدون امنیت هیج کمکی نمیتواند نیاز مردم افغانستان را بر آورده سازد.
شرکت کنندگان در قطعنامه پایانی تعهد کردند که اختلافهای خود را به شکل صلح آمیز حل و از هر نوع تهدید یا استفاده از قوه قهریه علیه همدیگر خوداری کنند.
در این نشست از نقش نیروهای امنیتی و دفاعی افغانستان در تأمین امنیت افغانستان قدردانی شد و همچنین از توافق این کشور با جامعه جهانی به منظور حمایت از نیروهای امنیتی افغانستان تا سال ۲۰۲۰ استقبال شد.
شرکت کنندگان در این نشست اعلام کردند که از تلاش مستمر سازمان کنفرانس اسلامی و افغانستان برای برگزاری نشست علمای اسلامی در مکه استقبال می کنند و امیدوارند که با مشارکت نمایندگان کشورهای اسلامی، صلح فراگیر در افغانستان شکل بگیرد.
مجلس افغانستان از ۴ وزارتخانه به دلیل ‘نگرانی از افزایش افراطگرایی’ توضیح خواست
- Formularbeginn
Formularende
موضوع تدریس افراط گرایی در مراکز آموزشی افغانستان اولین بار توسط نمایندگان مجلس نمایندگان مطرح شد
مجلس نمایندگان افغانستان به دلیل نگرانی از ترویج افراط گرایی در نهادهای آموزشی و مساجد این کشور، وزیر ارشاد، حج و اوقاف و نمایندگان وزارتخانههای آموزش و پرورش، اطلاعات و فرهنگ و تحصیلات عالی این کشور را استجواب کرد.
جعفری مهدوی، نماینده مردم کابل با انتقاد از وزارت ارشاد، حج و اوقاف افغانستان گفت که متاسفانه تمام فعالیت این وزارت به فرستادن حجاج به حج فشرده شده است.
او مدعی شد که از مساجد و منابر افغانستان “صدای داعش بلند است یا اینکه در اختیار داعش است.”
این نماینده مجلس همچنین مدعی شده که شماری از دانشگاههای افغانستان مرکز جلب و جذب نیرو برای داعش شده است.
اسدالله سعادتی، نماینده مردم کابل نیز انتقاد کرده که علمای افغانستان بجای اینکه اخوت و برادری را بین فرقههای اسلامی تبلیغ کند، جدایی را تبلیغ میکنند.
او سوال کرد وزارت خانههای افغانستان برنامهای را که برای جلوگیری از سقوط افغانستان در کام “اسلامگرایی تکفیری و داعشی” دارد، چه است؟
محمد صالح سلجوقی، نماینده مردم هرات نیز مدعی شده که افراط گرایی نوعی نگرش تندرو و پرخاشگر است که به جریان خطرناک تبدیل شده و در مراکز آموزش مذهبی، مدارس دینی و دانشگاهها در افغانستان تدریس و از منابر تبلیغ میشود.
او پرسید که برای مقابله با این کار حکومت چه برنامهای دارد یا اینکه اصلا از آن احساس خطر میکند؟
حفیظ منصور، نماینده مردم کابل نیز که اولین بار این بحث را مطرح کرده بود، گفت که در مضمون “فرهنگ اسلامی” (ثقافت اسلامی) که اکنون در دانشگاهها تدریس میشود، آمده است که نظام سیاسی اسلام به “خلافت” و “امارت” منحصر شده است.
او گفت که همچنین در بخشی دیگری این مضمون آمده که “زن، افراد کر، کور، فاسق و غیرمکلف جایز نیست قاضی شوند که نشان دهنده جایگاه زن از نظر نویسندگان فرهنگ اسلامی در دانشگاههای افغانستان است”.
به گفته او در این مضمونها آمده که در اسلام هیچ کس حق نامزد شدن در انتخابات را ندارد و تمام انتخابات افغانستان به گفته او در این مضومن غیر شرعی خوانده شده و دموکراسی نیز در این کتابها نظام جاهلی و ضد اسلام معرفی شده است.
حمیرا ایوبی، نماینده کابل نیز مدعی شد که یکی از ملاامامان مساجد، انتحار را عملی اسلامی خوانده است.
فیض محمد عثمانی، وزیر حج و اوقاف افغانستان گفت که مشکلات وجود دارد، ولی وزارتش کارهای زیادی نیز انجام داده است.
او گفت همانطوری که آزادی بیان برای رسانهها و دیگر مردم وجود دارد، برای علما نیز این آزادی وجود دارد و گفت: “اگر علما ابراز نارضایتی کند با مشکل مواجه میشویم.”
مجلس نمایندگان میگوید در بخشی از کتاب “فرهنگ اسلامی” که در دانشگاههای افغانستان تدریس میشود، آمده که زن، افراد کر، کور، فاسق و غیر مکلف، جایز نیست قاضی شوند”
آقای عثمانی تاکید کرد که شماری زیادی از علما موافق دولت هستند.
به گفته او مشکل اندک در کتاب “فرهنگ اسلامی” وجود دارد و بدون شک در مساجد و در اظهارات برخی از ملاامامان و استادان مشکلات وجود دارد.
او گفت که اکنون در افغانستان ۱۶۰ هزار مسجد وجود دارد که ۵ الی ۶ هزار آن امکانات اندکی را از دولت دریافت میکنند و ۵۰ هزار از این مساجد ثبت شده هستند.
بری صدیقی، معاون امور دانشجویان وزارت آموزش عالی افغانستان گفت که مضمون “فرهنگ اسلامی” در ۸ ترم و در هر ترم یک واحد تدریس میشود.
او گفت که وزارت تحصلات عالی دارای ۳۶ دانشگاه دولتی و ۱۲۸ نهاد آموزش عالی خصوصی است که ۳۵۰ هزار دانشجو و ۱۰ هزار استاد در این مراکز مشغول یادگیری و تدریس هستند.
او تایید کرد که در این مراکز افرادی با طرز تفکر و گرایشهای مختلف وجود دارند.
آقای صدیقی تاکید کرد که برای تجدید نظر و بازنگری “فرهنگ اسلامی” کار جریان دارد و یک کمیسیون نظارتی فنی ایجاد شده که شیوه تدریس و محتوای این مضامین را بازنگری میکند.
او تایید کرده که شماری از استادان پشت پرده “چیزهای دیگری” تدریس میکنند.
واردات قانونی خودرو به ایران چقدر است؟
تابناک نوشت: بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه سال جاری، هشت دستگاه پورشه باکستر مدلهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ به ایران وارد شدهاند که همگی حجم موتورشان کمتر از ۲۵۰۰ سی سی است.
این خودروها ساخت آلمان است و از این طریق به ایران وارد شده است.
در بخشی از این گزارش همچنین عنوان شده که ۲۸ دستگاه پورشه ماکان نو با حجم موتور ۲۰۰۰ سی سی و مدلهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ از طریق همین کشور آلمان به ایران وارد شده است که در مجموع قیمت خودروهای وارد شده بیش از سه میلیون دلار است.
در این گزارش آمده است یک دستگاه اتومبیل سواری مرسدس بنز E۳۰۰ مدل سال ۲۰۱۶ به رنگ خاکستری تیره متالیک، شش سیلندر بنزینی با حجم موتور ۳۵۰۰ سی سی با تودوزی چرمی نیز در همین مدت با مجوز وزارت امور خارجه به قیمت ۴۸ هزار دلار به ایران وارد شده است.
به طور کلی آلمان یکی از مهمترین صادرکننده خودروهای لوکس به ایران است. عمده خودروهای وارداتی شامل مرسدس بنز، بیامدبلیو، لکسوس و پورشه است.
به گزارش ایسنا، بر اساس آمار گمرک جمهوری اسلامی ایران در هفت ماهه سال جاری ۳۶ هزار و ۶۱۷ دستگاه خودرو از مبادی قانونی به کشور وارد شده است که ارزش آن به ۹۴۱ میلیون و ۲۹۸ هزار و ۴۱۹ دلار میرسد.